Van Kan: ‘De hele competitie ligt nog open’

Na een zinderende slotfase verloren de heren van HGC zondag de topper tegen Amsterdam. De eerste nederlaag voor de formatie uit Wassenaar die tot op dat moment een mooie gedeelde eerste plek bekleedde. De mannen van Dirk Loots hadden er logischerwijs de balen in toen ze het Wagener stadion uitliepen. Rik van Kan baalde vooral van de wijze waarop.

MdW-20120916-IMG_4014
Van Kan als eerste uitloper vorig seizoen tegen Kampong. (c) Maurice de Wert

De middenvelder zag zijn ploeg in het laatste kwartier een 0-2 voorsprong uit handen geven maar moet een dag later toegeven dat de overwinning voor Amsterdam misschien niet geheel onterecht was. “Zondag vond ik het niet terecht maar als je reëel bent hebben wij het in de tweede helft gewoon laten liggen. Je komt gewoon comfortabel op 0-2 maar daarna raakten we het een beetje kwijt. We misten kansen op de 0-3 en vanaf dat moment lieten we ons zakken en namen zij het heft in handen.”

Ondanks deze eerste nederlaag kennen de heren van HGC een sterke seizoenstart. Op een gelijkspel na werd voor het duel met Amsterdam alles gewonnen en daarmee had de ploeg evenveel punten als koploper Kampong. Kleine kanttekening is echter dat er nog niet gespeeld werd tegen andere ‘toppers’. Twee weken geleden begon de ploeg, met de wedstrijd tegen Rotterdam, aan de reeks tegen de andere, op papier, play-off kandidaten. In de komende vier weken treffen ze Kampong, Oranje Zwart en Bloemendaal. Hoewel HGC  met slechts een punt achterstand op OZ en Kampong nog steeds een goede derde plek bekleedt vindt Van Kan het lastig te zeggen hoe zijn team er nou echt voorstaat ten opzichte van de rest. “Zoals ik al had verwacht zijn er dit seizoen best wat verrassingen. Amsterdam staat bijvoorbeeld lager dan verwacht en Schaerweijde doet het heel goed dus de competitie ligt nog helemaal open. We hebben pas een paar wedstrijden gespeeld en weten eigenlijk nog niets qua ranglijst. We moeten dus vooral naar onszelf kijken en vanuit daar stappen maken.”

Waar HGC vorig jaar nog verraste met de goede prestaties werd het voorafgaand aan dit seizoen vast genoemd in het rijtje play-off kandidaten. “Ik denk ook wel dat ploegen anders naar ons kijken,” beaamt Van Kan. “We hebben dit seizoen een wereldcorner erbij en de selectie is breder geworden dus dat is fijn. In dat opzicht zijn we met een jong team echt gegroeid. We hebben vorig jaar echt een mega-stap gemaakt, we zijn aangesloten bij de top vijf en nu moeten we de puntjes op de i zetten om daar ook te blijven.”

Door zondag een goede partij te spelen tegen koploper Kampong zou HGC goede zaken kunnen doen in het streven naar een top vier notering. Dan zal er echter wel uit een ander vaatje getapt moeten worden dan afgelopen weekend. “Het leek zondag alsof we een stapje terug deden, alsof de focus weg was ofzo en dat mag tegen Kampong zeker niet gebeuren,” besluit Van Kan.

 

Reageer