Van Puffelen: 'Het voelt een beetje alsof we opnieuw begonnen zijn' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Van Puffelen: ‘Het voelt een beetje alsof we opnieuw begonnen zijn’

Maandag maakte bondscoach Paul van Ass de lijst van spelers bekend met wie hij het trainingstraject richting het WK ingaat. Eén van die namen was die van jongeling Diede van Puffelen. Zelf was de 22-jarige middenvelder, die zich nu met Bloemendaal aan het voorbereiden is op de tweede seizoenshelft, erg verrast met zijn selectie.

BLOEMENDAAL-HEREN I“Ja, Paul (van Ass, red.) belde me op met het goede nieuws. Omdat het Nederlands elftal laatst nog de Hockey World League won had ik niet verwacht dat er nog nieuwe spelers bij de selectie zouden worden gehaald dus het was best onverwachts.” Vanaf 24 februari start Oranje weer met trainen en zal ook de jongeling zich weer bij het ‘grote’ Nederlands elftal melden. Durft hij nu ook voorzichtig te dromen van een WK-selectie?  “Nou, ik schat de kans erg klein in. Ik kom er als jong pikkie met nul ervaring bij,” lacht de middenvelder bescheiden. “Eerst maar eens kijken of ik het niveau en het tempo kan bijhouden, ik hoop snel veel bij te kunnen spijkeren. Ik heb nu in ieder geval een kans.”

Totdat het zover is zit de middenvelder volop in de voorbereiding met Bloemendaal. De ‘Mussen’ staan op dit moment zesde, twee punten achter op een play-off plek, en zullen dus een goede tweede seizoenshelft moeten draaien om nog kans te maken op het competitie-toetje. De  voormalig jeugd-international vindt het vooral belangrijk dat de heren van Bloemendaal ‘een beter team worden met elkaar’ want dat waren ze volgens hem in de eerste helft niet. “We kwamen pas heel laat bij elkaar doordat bijvoorbeeld de internationals laat terug kwamen. We hadden dus maar iets van een weekje om ons voor te bereiden en raakten moeilijk op elkaar ingespeeld.” Nu de trainingen weer zijn vervolgd doen de mannen er alles aan deze ‘teamband’ binnen en buiten het veld te verbeteren. “Deze week trainen we elke dag dubbel en doen we ook sociale activiteiten. Gister hadden we bijvoorbeeld een leuke quiz, georganiseerd door Rogier Hofman en Tim Jenniskens en dat was heel gezellig. We hebben deze tijd nodig met elkaar. We zien elkaar nu dus elke dag in de week, het voelt een beetje alsof we opnieuw begonnen zijn. Er worden nieuwe stappen gemaakt, iedereen is positief en de sfeer is goed. Hockeyend gaat het ook beter dus ik denk dat het nu wel goed moet komen.”

Reageer