Van Slooten: 'De investering is te groot' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Van Slooten: ‘De investering is te groot’

Afgelopen zomer verruilde Hylke van Slooten overgangsklasser KZ voor hoofdklasser HGC. Hoewel hij langer mocht blijven besloot de cornerspecialist toch om het bij één seizoen te houden. 23 Hylke van Slooten H1 HGC 13-14 trim_new

“Ik heb er even rustig over nagedacht en voor mezelf een afweging gemaakt,” vertelt hij in het AD/Haagsche Courant. “De investering is te groot. Vergeleken met de top van de overgangsklasse moest ik er toch wat extra’s voor doen. Twee keer extra naar de sportschool, nog een sleeptraining; dat maakt het verschil.”

Van Slooten mist een groot deel van zijn eerst competitiehelft op het hoogste niveau doordat hij zijn enkelbanden scheurde. Pas na de winterstop kon hij op zondag echt meedoen met de formatie uit Wassenaar. “Het niveauverschil met de overgangsklasse is er zeker. Elke training is het knallen en het basisniveau ligt vijf keer zo hoog. Dat zal ik zeker gaan missen.” De cornerspecialist weet nog niet waar hij volgend seizoen zal spelen. Wel heeft hij de ambitie aan tophockey te blijven doen. “Dat zit toch in de aard van het beestje.”

Comments (11)

 1. Je bent meer dan welkom bij Cartouche..

 2. Diederic

  Was al de tweede ronde van Hylke bij HGC. Prima vent. Wordt in algemeen aardig gevonden, maar geen speler voor dit niveau op structurele basis. Een niveautje lager een goede aanvulling voor veel teams.

 3. Cartouche lijkt een logische keuze inderdaad.

 4. voordaan, push, hdm of schc….dan kan hij na een jaartje shinen verdienstelijk door naar HK

 5. Misschien Hudito en dan meer in de vorm van een leider?

 6. Hudito zou voor zijn persoonlijke ambities qua corner niet handig zijn, daar hebben ze al twee topcorners. Of gaat Goedegebuure terug naar KZ? Dat zingt ook rond..

 7. 2 topcorners..volgens mij spelen ze over twee weken play outs,..en wie wil er daar nou hockeyen..

 8. Volgens mij zijn de playouts a.s woensdag,en is Hudito voor vele spelers zowel in de breedtesport als de topsport een van de gezelligste hockeyclubs in de omgeving rotterdam/delft/den haag.
  Elk jaar zingen er zaken dat Goedegebuure terug gaat naar KZ of een andere club.
  Hij speelt er nog steeds.
  En ja we hebben twee goede corners.
  En ja,als je de meeste wedstrijden met 1 doelpunt verliest,dan lijkt het alsof de corner niet goed is.

 9. Hudito is een club waar je bewust voor kiest. Het is een club met sfeer zeker nu het hoofdveld weer aan het balkon ligt. Ik geef Hudito een goede kans om te handhaven maar ik hoop wel voot hun dat ze wat leuks aan gaan trekken qua coach en aanvullende spelers

 10. Waarom zou Van Slooten naar Hudito of Cartouche gaan? Denk dat het HDM of KZ gaat worden.

 11. Als we ons tot het Haagse beperken dan zijn KZ en HDM logischer dan Cartouche. Tenminste als we het tot Hylke’s cornerkwaliteit beperken. HDM en KZ kunnen op dat vlak wel versterking gebruiken, terwijl Cartouche twee verdienstelijke slepers heeft t.w. Steven Doorman en Maarten Groen. Maar Hylke zal ongetwijfeld zelf prima weten wat hij wil.

Reageer