Van Strydonck: ‘Hopelijk pakken we morgen onze tweede titel’

Landskampioen Oranje Zwart verzekerde zich vandaag van een EHL-finaleplek. Tegen Dragons, dat eerder Kampong en Rotterdam naar huis stuurde, won het met 3-0. OZ-verdediger, en Belgisch international, Elliot van Strydonck kon niet anders dat tevreden zijn met het door zijn team vertoonde spel.

29-ElliotvanStrydonck“We wisten dat het lastig zou worden. Dragons heeft hiervoor immers knap gewonnen van Rotterdam en Kampong. Vooral hun verdediging is sterk dus we moesten vandaag gestructureerd moesten spelen en dat hebben we goed gedaan,” blikt de verdediger terug. Keeper Mark Jenniskens gaf vrijdagavond aan dat de vele wedstrijden van de laatste weken er wel inhakten bij zijn team. Dat beaamt ook van Strydonck. “Gister hadden we een dagje rust en dat heeft ons echt goed gedaan. We hebben veel topwedstrijden gespeeld in korte tijd dus die rustdag was perfect om ons even op te laden voor vandaag.”

Door de winst van OZ speelt Dragons morgen de troostfinale tegen landgenoot Racing Bruxelles. Desalniettemin presteerden de Belgische ploegen goed deze EHL.  Zowel Dragons als Racing Bruxelles en Waterloo Ducks wisten het tot de laatste acht te schoppen. Van Strydonck, die tot vorig jaar in de Belgische hoofdklasse voor Royal Leopold Club speelde, is niet verbaasd over deze opmars. “Het niveau van de Belgische competitie groeit. De Nederlandse topteams zijn misschien nog steeds net iets verder maar de Belgische teams komen dichterbij. Net als het Belgische nationale team en dat hopen we natuurlijk ook op het WK te gaan laten zien,” lacht de international.

Voordat hij weer aansluit bij de ‘Red Devils’ speelt hij morgen met het Nederlandse Oranje Zwart nog de EHL finale tegen het Duitse Harvestehuder. Wat verwacht hij van deze eindstrijd? “Het is een Duits team en ze spelen zeer gecontroleerd. Ze stonden vandaag 0-2 achter en wonnen de halve finale uiteindelijk met 3-2 dus we weten dat we tot het eind zullen moeten strijden net als zij dat altijd doen. Hopelijk slepen we dan onze tweede titel van het seizoen binnen.”

 

Reageer