Van 't Land: "We hebben onze huid duur verkocht" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Van ‘t Land: “We hebben onze huid duur verkocht”

Brutaal kwamen de HGC’ers op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Goof van der Kamp. Maar de ploeg van Michel van den Heuvel wist de degradatiekandidaat alsnog te verslaan met 4-1.

Sinds het vertrek van Alex Verga bij de Gazellen wordt op de Roggewoning uit de kast gehaald om gegradatie te voorkomen. Assistent Jan Jorn van ’t Land kwam voor de troepen maar kreeg HGC-icoon Marc Delissen naast zich. Die noemde zijn taak lapwerk, maar liet zijn ’cluppie’ niet zakken.

Aangezien ook nog vier steunpilaren van de HGC-selectie voor langere tijd geblesseerd zijn, lijkt HGC bezig aan een moeizaam proces. “Drie A-junioren moest ik voor de wedstrijd de hand schudden. Ik had ze nog nooit gezien,” omschreef Delissen de huidige situatie van HGC.

“We hebben onze huid duur verkocht en een goede wedstrijd gespeeld,” vertelt Jan Jorn van ’t Land in het AD/Haagsche Courant. “Zijn zijn de nummer één en wij staan tiende en dat is niet voor niks. We hebben het goed gedaan, alleen tien minuten na rust letten we niet op. Toen was OZ beduidend sterker, maar verder hebben wij goed weerstand geboden.”

Derk Hoek, één van de spelers die door de vele blessures veel speeltijd krijgt bij HGC dit seizoen, denkt dat zijn team nog in staat is om negende te worden en de nacompetitie te ontlopen. “Wij zijn vol gefocust op de negende plek. Die kunnen we echt nog pakken. Ik denk dat wij de klus volgende week gaan klaren,” zegt Hoek in de Courant.

Zondag ontvangt HGC Pinoké op de Roggewoning.

Reageer