Van Wandelen: ‘We zijn geen team dat laf start en op de counter speelt’

De heren van Push zijn sinds 20 jaar weer terug in de hoofdklasse en vierden de rentree van de Bredase club met een knap 3-3 gelijkspel tegen Hurley. Voor aanvaller Casper van Wandelen, maker van het eerste hoofdklassedoelpunt sinds 20 jaar, was het echter geen grote verrassing dat zijn ploeg het de Amsterdammers zo lastig zou maken.

Casper van Wandelen Push2

We hebben tijdens de ABN AMRO cup de week ervoor ook tegen Hurley gespeeld en toen met 2-1 verloren,” legt hij uit. “We zagen toen dat we zeker niet kansloos waren en wisten dus dat er zondag kansen zouden liggen. We hadden afgesproken vooral te genieten en niet te zenuwachtig te zijn. We moesten die eerste tien minuten even goed doorkomen en ons goed focussen op die pot.”

Zo gezegd, zo gedaan. De ploeg uit Breda kwam weliswaar na tien minuten op achterstand maar Van Wandelen zorgde er eigenhandig voor dat deze niet lang stand hield.  Zelfs op de beelden is het uitzinnige gejuich te horen wanneer de jonge spits de 1-1 op zijn naam schrijft. Hiermee maakte hij ook gelijk het eerste hoofdklassegoal voor Push sinds jaren. “Ja, dat was wel even een ander geluid dan tijdens de overgangsklasse wedstrijden,” beaamt de spits. “In de hoofdklasse is er altijd publiek. Ik was zelf in de eerste minuten op het veld toch ook nog wel een beetje zenuwachtig dus dan is het ook lekker als je scoort en het is sowieso leuk om die eerste voor de club te maken.” Na de wedstrijd werd het punt nog even gevierd met het publiek, maar niet al te lang want het vizier gaat nu weer op komende week. “Het is een goed begin maar we hebben nog een hoop stappen te maken. Het is natuurlijk mooi dat je een minuut voor tijd de gelijkmaker scoort maar als je die niet had gemaakt was het allemaal alsnog voor niks geweest.”

Om zich als promovendus voor te bereiden op het eerste seizoen in de hoofdklasse speelde de ploeg van Herman Kruis de afgelopen weken veel oefenwedstrijden. “We hebben vooral tegen echte goede tegenstanders gespeeld, zoals tegen Dragons en veel hoofdklasse teams,” vertelt Van Wandelen. “Het niveau is toch een stuk hoger dan in de overgangsklasse maar van die wedstrijden leer je veel. Je merkt ook dat we nu in de training wat harder het duel in gaan enzo.”

De jonge ploeg die afgelopen seizoen promoveerde is grotendeels bij elkaar gebleven en aangevuld met enkele (buitenlandse) spelers. Push heeft er bewust voor gekozen zo min mogelijk van buitenaf te halen, vertelt de aanvaller. “De club wil dat het team voor ongeveer 75% uit eigen jeugd bestaat. Ze hebben veel vertrouwen in de jonge gasten met wie we gepromoveerd zijn. Met enkele versterkingen erbij hopen we als team te groeien en in de hoofdklasse te blijven.” Onder deze versterkingen zijn de Spaanse Victor Puig Costa, keeper Koen Dijkman (Zwart-Wit) en de Australische Stuart Fletcher die later bij de groep aan sluit maar enkele seizoenen geleden ook al voor Push uit kwam. Het heeft volgens van Wandelen zijn voor-  en nadelen dat de groep in vrijwel tact is gebleven. “Iedereen weet wat ‘ie aan elkaar heeft want we spelen al een aantal jaar bij elkaar maar we hebben geen internationals ofzo. Dat is aan de ene kant een nadeel maar tegelijkertijd laat je als team ook zien dat je ook met eigen jeugd in de hoofdklasse kan spelen, als je er maar hard voor werkt.”

Met één punt uit één wedstrijd heeft het harde werk zich in ieder geval een weekend uitbetaald maar het smaakt naar meer. Komende week treft de promovendus landskampioen Oranje Zwart. Van Wandelen verwacht niet dat er met deze sterke tegenstander in het vooruitzicht veel zal veranderen aan het strijdplan. “We proberen altijd aanvallend te spelen, we zijn geen team dat laf start en op de counter speelt. Tegen OZ zullen we misschien wel iets meer half-court gaan staan maar ook gewoon proberen te hockeyen en ons eigen spel te spelen wanneer dat mogelijk is. Al zal dat tegen hen misschien wat lastiger zijn dan tegen andere tegenstanders. De kans dat je van zo’n ploeg verliest is groot maar elk punt is winst en je start net als bij elke andere wedstrijd gewoon op 0-0.”

Comments (5)

  1. Goed bezig el vingero!

  2. Haha Casper gelijk een interview #nieuwtakent

  3. Alex Veraart

    Haha Casper ik noemde je el vingero! mooi interview jongen, xx

  4. Wat een talent deze jongeman

  5. 3-3 tegen Hurley is zeker knap. Ben wel bang dat dit heel lang het enige punt blijft voor Push.

Reageer