Voormalig vedettes doen mee met de zaalcompetitie - Hoofdklasse Hockey Nederland

Voormalig vedettes doen mee met de zaalcompetitie

De KNHB heeft  de spelerslijsten van de Hoofdklasse zaalhockey bekendgemaakt. Op de lijsten staan een aantal opvallende namen.
Bram Lomans doet mee met HGC. Zal het strafcorner kanon veel kunnen betekenen voor de ploeg uit Wassenaar?
Bij Amsterdam valt de naam Geert-Jan Derikx op. Maakt de oud-international, die in mei stopte met tophockey, zijn rentree bij het Amsterdamse zaalteam?
Bij de vrouwen is HCKZ de club met de meeste gastspelers. Onder meer Lotte Sluiter (Pinoké) en Sabine van Silfhout (Hurley) doen mee bij het Haagse team.
Sophie Klooster, die sinds kort geen deel meer uitmaakt van Pinoké dames 1,  schuift aan bij Rotterdam.

Comments (6)

 1. Is dat nou zo bijzonder? Eerder sneu dat HGC geen normale namen kan opgeven. Denk dat zij geen hogen gaan gooien met Lomans.
  En kijk weer hoeveel mensen (international of niet) naar andere teams gaan.. Bijzonder..

 2. Hoezo bijzonder?
  Zaalhockey heeft, in tegenstelling tot Duitsland, weinig te maken met veldhockey. De bond neemt het weinig serieus en er is weinig animo voor. Vrijwel het hele Duitse zaalteam bestaat uit mannen die ook op het veld in het nationale team zitten.
  Ikzelf vind het een prachtige sport, waar niet genoeg aandacht aan gegeven kan worden. Als ik zaalinternational ben, en mijn veldteam speelt geen hoofdklasse, zou ik het wel weten.

 3. Is toch sneu dat HGC geen normale ploeg op poten kan zetten. Zij het met inbreng van buitenaf. Denk dat HGC heel hard weer degradeert, zitten in een erg sterke poule.

 4. Joost ( mag het weten )

  Beetje respect voor mannen als Bram Lomans met zijn staat van dienst lijkt me wel op zijn plaats, hij is nog steeds een fantastisch zaalhockey speler,van zijn instelling en wedstrijd mentaliteit kunnen veel jongere spelers een hoop van leren. Daarnaast is het al jaren zo dat clubs in het zaalhockey spelers van buitenaf aan trekken, dat is dus niets nieuws, Rood Wit zelfs 8 man dit jaar, zie het probleem niet, volgens de regels mag het nml. Trouwens, volgens mij zijn vrijwel alle spelers van buitenaf die dit jaar met HGC meespelen voormalige spelers van HGC, en dan nog, aan het eind van de competitie zullen we het weten.Los van de vooraf genoemde favorieten ontloopt het elkaar niet veel. Ben persoonlijk van mening dat de bond de zaalsport inderdaad wel naar een wat hoger nivo mag brengen.

 5. Niemand zegt hier toch iets negatiefs over Lomans? Zolang je bij zaalhockey gastspelers mee kan laten doen gaat het toch nergens over. Een goed voorbeeld is inderdaad rood-wit 8 vreemdelingen spelen onder de vlag van Rood-wit daar Heb je als club of leden toch niks mee

 6. @Joost ( mag het weten ), Wat moet de bond doen om zaalhockey op een hoger niveau te brengen?
  Overigens denk ik dat het vanuit de spelers/clubs moet komen.

Reageer