Veering: “Ik ben erbij gekomen om te keepen” - Hoofdklasse Hockey Nederland

Veering: “Ik ben erbij gekomen om te keepen”

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Het is momenteel een veel besproken topic in de hockeywereld: Het afvallen van keeper Klaas Veering bij Oranje. Bondscoach Paul van Ass presenteerde donderdag zijn EK-selectie, waar de sluitpost van Amsterdam niet bij zat. Van Ass heeft na twee maanden van vele trainingen, oefenwedstrijden en twee vierlandentoernooien eindelijk de knoop doorgehakt in de lastige keeperskwestie en zijn keuze laten vallen op Bloemendaal-goalie Jaap Stockmann.

Dat was voor Veering reden om niet mee te gaan naar Mönchengladbach. “Ik ben erbij gekomen om te keepen,” vertelt Veering op Hockey.nl. “Ik vind het niet erg om af en toe op de bank te gaan zitten, maar niet tijdens een groot deel van het toernooi. Dat heb ik in het verleden te vaak gedaan. Paul van Ass respecteerde dat. Na het EK sluit ik in principe weer bij Oranje aan. We gaan in oktober weer trainen. Tot die tijd richt ik me weer helemaal op mijn club, Amsterdam.”

Op de vraag of de Amsterdam-keeper teleurgesteld is, antwoordt Veering: “Ja, tuurlijk ben ik teleurgesteld. Ik had dit ook niet helemaal verwacht. Ik ben er twee maanden geleden bijgevraagd om mee te gaan doen en ik heb het eigenlijk naar behoren gedaan. Dan is het teleurstellend als je niet mag keepen bij het EK. Goed, er kan in een jaar tijd nog veel gebeuren, maar een echt positieve ontwikkeling is dit niet voor mij.”

Ook de bondscoach zelf laat van zich horen. “Klaas heeft het fantastisch gedaan. Alleen heeft Jaap het ook fantastisch gedaan en bleek hij een voorsprong te hebben op atletisch vermogen,” verklaart Van Ass op Hockey.nl. “Dat is niet zo gek. Klaas is uiteindelijk toch vier jaar uit het internationale hockey geweest. Dat er nu zoveel aandacht is voor het afvallen van Klaas vind ik trouwens niet helemaal terecht. Daarmee wordt Jaap tekort gedaan. Jaap Stockmann gaat wel naar het EK, zou ik met nadruk willen zeggen.”

Of de kans voor Veering nu verkeken is? “Nee, er zijn zeker nog 35 wedstrijden te gaan voor de Spelen van Londen. Daarvan mist Klaas er nu vijf. Maar daarna gaan we gewoon weer vrolijk door.”

Comments (4)

 1. Van Oostduin

  Mooi verhaal van Van Ass, maar het is nu aan Veering om heel goed na te denken. Hoe graag wil je en wat heb je er nog allemaal voor over? Nog even afgezien van je kansen. Niets ten nadele van Stockmann, maar ik heb Veering altijd wel graag zien keepen. Op enig moment is de rek bij zo’n jongen er echter natuurlijk wel uit.

 2. Paul van Ass over het afvallen van Klaas Veering:

  “Klaas heeft het fantastisch gedaan. Alleen heeft Jaap het ook fantastisch gedaan en bleek hij een voorsprong te hebben op atletisch vermogen,” verklaart Van Ass op Hockey.nl. “Dat is niet zo gek. Klaas is uiteindelijk toch vier jaar uit het internationale hockey geweest.”

  Vreemde opmerking. Alsof vier jaar (sterk) hoofdklasse keepen niet voldoende is. In de vaderlandse competitie komt hij dezelfde spitsen tegen als op internationaal niveau! Non-argument dus!!!

 3. Van Oostduin

  Wordt Veering niet gewoon aan het lijntje gehouden? Misschien niet bewust, maar toch.

 4. Dit is Guus Vogels ook een keer overkomen met het WK in Utrecht. Betekent toch niet dat je carriere over is ?

Reageer