Verboom blijft, Gomoll vertrekt bij Den Bosch

Eric Verboom is ook de komende twee seizoenen de coach van de hockeyers van Den Bosch. De 45-jarige Boxtelaar verlengt zijn aflopende contract met twee jaar, zo liet hij dinsdagavond aan het Brabants Dagblad weten.

Jonas Gomoll Justin Reid-Ross Den Bosch Amsterdam heren PS
Gomoll in duel met Justin Reid-Ross (c) Peter Schalk

Het aanblijven van Verboom zat er al een tijdje aan te komen maar de coach liet het naar eigen zeggen ‘nog even afhangen van een aantal spelers van wie ik het belangrijk vond dat ze bijtekenden’.De oud-speler van de club doelde onder andere op vice-aanvoerder Gijs Campbell, die zijn contract ook met twee jaar heeft verlengd. Met aanvoerder Austin Smith zijn de onderhandelingen volgens Verboom in een ‘vergevorderd stadium’. Net als Smith is ook linksachter Sebastian van der Graaf dicht bij contractverlenging.

Wie er wel weggaat is Jonas Gomoll die per direct terugkeert bij zijn oude club in Berlijn, waar zijn kansen op een plek in de Duitse selectie voor het EK en de Spelen groter is. Den Bosch, dat zich voor dit seizoen bijna veilig heeft gespeeld, heeft met Gomoll afgesproken dat hij in het seizoen na de Spelen (2016-2017) terugkeert.

Reageer