Verboom: ‘We hebben het gewoon laten gebeuren’

De heren van Den Bosch verloren zondag met 6-2 van Amsterdam. Binnen een kwartier stond de ploeg van Eric Verboom al met 3-0 achter en dus was al vroeg duidelijk dat er in het Wagener Stadion weinig te halen zou zijn voor de Bosschenaren. Verboom baalt vooral van de start van zijn team, zo vertelt hij in een interview met de NOS.

“We hebben ze gewoon laten hockeyen en het laten gebeuren. Daarna doen we in de eerste helft ook nog een hoop goede dingen en krijgen we zelfs echt veel kansen en twee corners. Naja, dan moet je hopen dat een van die twee erin gaat en dat je met 3-1 of 3-2 eventueel nog gaat rusten maar na de rust was het al heel snel 4-0 en toen was het wel voorbij.”

In de rust besloot de coach echter niet terug te komen op de beginfase van de wedstrijd maar de positieve punten te benadrukken. “Ik heb tegen ze gezegd: (,,) We gaan vooruit kijken en je hebt nu eind eerste helft gezien dat we kansen hebben gehad dus daar gaan we mee door. We gaan gewoon hockeyen en het gewoon proberen, klaar. Maar ja,” grinnikt Verboom, “toen was het al snel 4-0 en toen was het ook klaar.”

Na een 6-2 nederlaag moesten de positieve punten van de wedstrijd vooral uit een andere hoek komen, namelijk de terugkomst van Austin Smith. De aanvoerder speelde voor het eerst dit seizoen mee en betrad twee keer vijftien minuten het veld.”Ik ben blij dat hij terug is en dat het goed gegaan is,” vertelt Verboom. “We hebben hem gewoon nodig in de toekomst. Hij kan natuurlijk ook corners pushen maar hij is ook belangrijk als aanvoerder en als speler.”

Met negen speelrondes achter de rug kijkt Verboom redelijk tevreden terug op de seizoenstart. “De punten die we moeten binnenhalen zijn tegen ploegen uit het rechter-rijtje en dat hebben we tot nu toe gedaan. Drie van de vier keer gewonnen en een keer gelijk dus daar moeten we ze halen maar het zou mooi zijn als we tegen dit soort ploegen eens een puntje konden pakken.” Wie weet lukt dat aankomend weekend. Vrijdagavond treft Den Bosch Kampong, waarna het zondag op bezoek mag bij Hurley.

Beluister hier het hele interview met Verboom:

Reageer