Verga niet mee naar HWL finale in India door ingreep aan meniscus - Hoofdklasse Hockey Nederland

Verga niet mee naar HWL finale in India door ingreep aan meniscus

De tuchtcommissie van de KNHB besloot gister Valentin Verga voor zes wedstrijd te schorsen naar aanleiding van de rode kaart die hij kreeg in de wedstrijd tussen Rotterdam en Amsterdam. De commissie had er ook voor kunnen kiezen de schorsing door te trekken naar Oranje, maar besloot dat niet te doen. Alsnog gaat Verga echter niet meer naar de Hockey World League finale in India.

Bondscoach van Ass vertelt aan het AD dat de spits van Amsterdam tijdens de winterstop aan zijn knie wordt geopereerd. “De ingreep aan zijn meniscus stond al gepland voordat het incident met Seve plaats vond. We hadden het een week voor het beruchte duel tussen Rotterdam en Amsterdam besproken.” Als dit niet het geval was geweest had Paul van Ass Verga gewoon toegelaten tot zijn selectie voor India, hij wil niet voor eigen rechter spelen. “Als de juristen van de tuchtcommissie oordelen dat de schorsing niet geldt voor Oranje, neem ik dat over.”

Desalniettemin moet van Ass toegeven dat de operatie er nu wel voor zal zorgen dat iedereen in Oranje meer tijd heeft om het incident een plek te geven. Aanvankelijk trainde de Amsterdammer na het weekend van de rode kaart gelijk weer maar nadat de bondscoach merkte dat het hele gebeuren toch veel had losgemaakt in zijn groep internationals besloot hij hem even aan de kant te zetten.

Verder vertelt van Ass in het dagblad dat zijn zoon, die bij het incident tien tanden verloor en zijn kaak brak, zich moedig door het hele gebeuren heen slaat. “De breuk heel voorspoedig, daar staat vier weken voor en er zijn er al twee van om. Wellicht kan hij over een tijdje het veld weer op, al moet je natuurlijk afwachten hoe hij er verder aan toe is. Misschien speelt angst hem parten.” Vertelt geeft vader van Ass dat zijn zoon bijna elke dag een ingreep moet ondergaan en dat van de vier teruggeplaatste tanden er één het waarschijnlijk niet gaat redden. “De eerste week was hij bij ons thuis, maar inmiddels is hij terug in zijn studentenhuis. Ik heb bewondering voor de manier waarop hij met de situatie omgaat. Hij zit niet bij de pakken neer, gaat er vol tegenaan.”

Comments (2)

  1. Toevallig..

  2. dit was al bekend voor rotterdam-amsterdam dus ja inderdaad heel toevallig!

Reageer