Verrassende halve finalisten in Bhubaneswar

Het veelbesproken Champions Trophy systeem waarin alle teams de kwartfinales bereiken heeft in deze editie gezorgd voor verrassende wendingen in het toernooi. Geen van de groepswinnaars of runner ups heeft een plek in de halve finale weten te veroveren. 

India heren WK RU
India won in de kwartfinale met 2-4 van België (c) Roel Ubels

Argentinië – Australië: 2-4

De heren van Australië speelden geen sterke poulefase maar wonnen vanmiddag wel met 2-4 van Argentinië. Simon Orchard opende de score voor de Kookaburras na vijf minuten via een listige tip-inn maar zag de Argentijnen vroeg in het tweede kwart weer langszij komen toen Matias Paredes een mooie aanval van Lucas Vila tot een succesvol einde bracht. Manuel Brunet zette Los Leones in de tweede helft zelfs nog op voorsprong maar deze wist de ploeg van coach Carlos Retegui niet in stand te houden. Nog voor het vierde kwart begon draaiden doelpunten van Jeremy Hayward en Daniel Beale de stand weer om waarna Chris Ciriello de wedstrijd in het slot gooide. Australië wint met 4-2.

Bekijk hier de hoogtepunten uit deze kwartfinale

Engeland – Duitsland: 0-2

In de halve finale speelt Australië tegen Duitsland want ook in het duel tussen Engeland en Duitsland bleek de goede groepsfase van eerstgenoemde niet genoeg om door te dringen naar de halve finale. Captain Moritz Fürste opende vlak voor rust de score voor de Duitsers die in de poulefase geen enkele wedstrijd wisten te winnen. Lang bleef de minimale voorsprong op het scorebord staan maar met nog twee minuten te spelen maakte Christopher Rühr aan alle onzekerheid een einde toen hij de bal van dichtbij over de duikende keeper George Pinner heen wisten te pushen. De Engelsen waren ongeslagen in de poule maar moeten nu ook gaan strijden om plek vijf tot acht.

Bekijk hier de hoogtepunten uit deze kwartfinale

België – India: 2-4

Na de overwinning op Nederland heeft India donderdagavond ook België weten te verslaan en daarmee is de ploeg van Roeland Oltmans verrassend halve finalist op deze Champions Trophy. India begon echter niet goed aan de kwartfinale en zag België na twaalf minuten via een rake corner van Felix Denayer de score openen waarna Sebastien Dockier de 2-0 voor zijn rekening nam. Slechts luttele seconden later bracht Rupinder Pal Singh de marge weer terug naar één en dat doelpunt gaf India, en het wederom zeer enthousiaste thuispubliek, vleugels. Door een rake treffer van Uthappa gingen de ploegen met een gelijke stand rusten waarna India het heft in eigen hand nam. Door sterk te verdedigen en scherp te counteren liep het via Akashdeep Singh en Dharamvir Singh uit naar 2-4 en daar hadden de Belgen geen antwoord meer op. Deze overwinning levert een prachtig affiche op voor de halve finale waarin India aartsrivaal Pakistan treft dat eerder op de dag van Nederland won.

Bekijk hier de hootepunten uit deze kwartfinale

 

Reageer