VIDEO: Caldas over de overstap naar de hockeyheren

De Argentijn Max Caldas verlaat de Nederlandse hockeyvrouwen en wordt bondscoach van de mannen. Hij is voor vier jaar aangesteld, tot en met het WK van 2018. In een interview met de NOS geeft hij zijn reactie. 

“Het is een hele omvangrijke baan geworden”, zei Max Caldas over zijn aanstelling als de nieuwe bondscoach van de hockeymannen. De Argentijn moest wel zijn baan als bondscoach van de hockeyvrouwen opgeven. “De overweging is positief uitgevallen richting deze nieuwe uitdaging”, aldus Caldas. “Maar met heel veel pijn in mijn hart en in mijn hele lichaam laat ik iets achter dat heel bijzonder is.” Zie onderstaande VIDEO voor het interview met Caldas.

Doelstelling voor de hockeyheren

Het is de doelstelling van de KNHB om in Rio voor goud te gaan. Volgens bestuurslid Stephan Veen is dat geen eis, maar een doel. “We willen vooral attractief hockey zien met een goede organisatie, vanuit de Hollandse school. En het team moet sterker en weerbaarder worden”, zegt Veen.

Caldas is blij dat er geen grote druk op de ploeg komt te liggen. “Dat was bij de vrouwen ook niet zo. We willen allemaal winnen, die jongens zelf ook. Dus dat hebben we alvast gemeen.” Het is nog niet bekend wie Caldas toevoegt aan zijn staf. “Daar heb ik wel wat ideeën over, maar die deel ik graag eerst met het bestuur.”

Caldas is in ieder geval van plan om nog uitgebreid contact op te nemen met de vorige bondscoach Paul van Ass. “Ik wil graag weten wat er allemaal is gebeurd de afgelopen jaren. Zijn input wordt zeer gewaardeerd.”

Voor meer informatie kun je hier het uitgebreide interview met Caldas via Radio Brasil luisteren.

Reageer