Video: CT samenvatting kwartfinale Nederland – Pakistan (heren)

Comments (16)

 1. Er is duidelijk werk aan de winkel voor Nederland… Caldas mag de puinhopen van Van Ass op gaan ruimen.

  Wel mooi voor India en Pakistan dat ze beiden op hun retour zijn.

 2. @gras, welke puinhoop? op de 2 grootste toernooien werd van Ass 2x 2e, en ik geloof niet dat van Ass ooit lager dan als 3e is geeindigd op een Champions Trophy, slaat dus nergens op.

  Het heeft blijkt nu wederom ook niks met de coach te maken te hebben, deze jongens missen de echte winnaarsmentaliteit om ten koste van alles te willen winnen, zijn allemaal vriendjes van elkaar en het moet vooral lekker gezellig zijn.

 3. Dat Nederland 2x 2e is geworden is scorebord journalistiek – het vandaag getoonde spel is in lijn met de weg die Van Ass heeft ingezet. Uiteraard heeft de team cultuur wel te maken met de coach en ik ben er van overtuigd dat Caldas dit kan en zal veranderen.

 4. @ @gras : je eerste opmerking is nog zinnig, je tweede daarentegen… Hoeveel van die jongens ken jij zo goed dat je dit soort (in mijn ogen erg domme) uitspraken mag doen?

 5. @E, hoelang is het geleden dat Nederland een grote prijs heeft gewonnen een WK of OS ?

  we missen leiders,persoonlijkheden en winnaars. Er zijn continu excuses en nooit leggen ze de vinger op de zere plek, ze durven elkaar niet aan te pakken en de waarheid te zeggen.

  Dit alles is trouwens gewoon te constateren als je interviews leest of bekijkt.

 6. Het lijkt me duidelijk dat Nederland sinds Van Ass het stokje overnam een winnaarsmentaliteit ontbeert (en misschien ook het talent) om een groot toernooi te winnen.

  Caldas is als geen ander instaat om dit te herstellen en Nederland weer terug aan de top te brengen. Ik zie het huidige resultaat meer als een gevolg van het falen van Van Ass dan Caldas.

 7. @gras, de feiten zijn dat van Ass 2x 2e geworden is op een groot toernooi.

  Net zoals het een feit is dat we in jaren niet zo slecht gepresteerd hebben op de Champions Trophy als deze editie.

  Waarom is Caldas als geen ander instaat om dit allemaal te herstellen? tot op heden nog niet gebleken 2x verloren van Landen die al jarenlang niet meer meedoen om de prijzen. Hij is in charge dit toernooi maar het resultaat valt tegen en dan is het de schuld van de vorige bondscoach? hele rare redenering.

 8. @gras, heb je teveel gras geïnhaleerd?

 9. @gras, bizarre redenering. Als je kritisch kijkt naar coaches, doe dat breed. Caldas presteerde niet bijzonder bij dames van A’Dam, en kwam bij Bloemendaal in gespreid bedje. Bij Nl dames daarna idem en bovendien weinig concurrentie want dames China en Australie bv. waren geen schim van hun voorgangers. Veldspel van de dames is er afgelopen jaren niet op vooruitgegaan. Hoe vaak gered door een strafcorner? En nu bij heren slechtste resultaat sinds tijden.Benieuwd hoe dit verder loopt komend jaar.

 10. haha deze reacties zijn echt om je te bescheuren. Bij Bloemendaal werd Caldas meteen kampioen, Nederlandse Dames verloren wk finale en Caldas wordt olympisch en wereldkampioen. Veldspel van het wk was fantastisch zelden zulk mooi vrouwenhockey gezien. Trophy is een mooi toernooi om wat uit te proberen, doen alle landen. Beoordeel die coaches lekker na de spelen van Rio..

 11. @@plat gras, Dat laatste ben ik zonder meer met je eens. Dat van de dames bij WK zeker niet. Ook al wonnen ze WK en OS, concurrentie was niet sterk en was vaak hakken over sloot. Naar mijn mening wordt oordeel over Van Ass nog altijd overheerst door hoe hij De Nooijer en Taekema behandelde. Als je dat weglaat en ziet dat concurrentie in mannenhockey sterker is, heeft hij het prima gedaan. Stel je voor dat coach Van Ass nl XI-tal naar plaats 5-8 had geleid …..

 12. krantenlezer

  Uitstekende analyse in de Volkskrant van vandaag die inhoudelijk wel wat verder gaat dan het gekissebis door de diverse scribenten. De moeite van het lezen waard.

 13. Ik heb het nergens over van Ass, ga puur in op je argumenten over Caldas, die kloppen gewoon niet. Hoezo hakken over de sloot, de halve finale van het wk 4-0 winnen van Argentinie met geweldig hockey en in een heel toernooi 1 goal tegen…
  Analyse in de volkskrant is erg sterk inderdaad. Coaches zijn geen wonderdokters die je na 1 toernooi(tje) meteen moet neerhalen. Laat die gasten gewoon even rustig met die ploegen aan de gang, mocht het in Rio dan misgaan, kun je pas echt concluderen of het niets is.

 14. Goed artikel in de VK inderdaad.

  Ben benieuwd hoe Nederland het morgen tegen Belgie gaat doen…

 15. @krantenlezer

  Analyse Volkskrant? Dat de mentaliteit bij de mannen geen echte topsport mentaliteit is, dat is al lang publiek geheim. Maar een Caldas die nu beweert dat de dames dankzij hém een echte topsport instelling hebben gekregen, is nogal brutaal. Die was er al lang voor hem.

 16. Van Ass heeft het niet verkeerd gedaan, het was niet helmaal top en Caldas mag nu laten zien dat het allemaal veel en veel beter kan met dit spelersmateriaal…

  Ik denk dat er te veel vriendjes in deze groep zitten en te weinig ‘teringlijers’. Mindere hockeyers met een over mijn lijk mentaliteit als Brinkman en Rohof…

  Vrienden willen het bovenal gezellig hebben met elkaar….elkaar aanspreken op prestaties en gedrag, ach ja…af en toe wellicht…..Ik meen dat het Nederlands elftal meer verdient dan een club padvinders die af en toe samen op reis gaan….

Reageer