Comments (12)

 1. Ervaring

  Duidelijk verschil in ervaring wat Amsterdam de das omdoet. De Voogd weet dat hij die bal nooit meer gaat redden en lokt de overtreding uit bij Mooij. Overigens knap dat Van de Weerden die bal op dat moment er wel in pusht. Wordt lastig voor Amsterdam, het ligt heel dicht bij elkaar en OZ was de gelukkigste gisteren.

 2. Duidelijk verschil in ervaring wat Amsterdam de das omdoet. Mooij weet dat hij de Voogd nooit zal kunnen bijhouden en gooit dus zijn lichaam er maar tussen. Overigens knap dat Van der Weerden die bal er op dat moment wel in pusht. Wordt lastig voor Amsterdam, het ligt heel dicht bij elkaar maar OZ was duidelijk de sterkste gisteren.

 3. Creativiteit

  Zoals te verwachten en blijkt uit de reactie van ‘E’ is creativiteit ver te zoeken in het zuiden. Van der Horst zei het eerder al: ‘Wij moeten het hebben van werken …

 4. Zoals te verwachten daalt het niveau van de reacties hier weer errug snel…
  Enne voor succes op en naast het veld moeten we het allemaal hebben van hard werken. Als je dat niet snapt heb je nog veel te leren :p

 5. Theater

  KAN IEMAND KEEPERS VERBIEDEN OM NA EEN REDDING HUN HANDEN DE LUCHT IN TE DOEN ALS ZE EEN REDDING HEBBEN GEMAAKT ? !

  Ziet er zo raar uit, is toch gewoon je taak of moeten we echt van de keeper zien hoe bijzonder het is dat hij een bal stopt ?

 6. Die De Liefde zat weer lekker zijn eigen wedstrijd te fluiten. Snel terug naar de de 2de kamer!

 7. @Theater ik ben ook geen voorstander van een keeper die juicht na een redding, maar je argument is niet echt steekhoudend; het is ook de taak van de spits om te scoren, mag die ook niet juichen?

  @Johan duidelijke overtreding toch op het einde? Alyson toonde zich een slecht verliezer op hockey.nl

 8. Als neutrale toeschouwer :

  Als hij die bal niet meer kan halen, dan is het helemaal een domme overtreding. Dan is het een opzettelijke (domme) overtreding in de 23m en is het toch alsnog een corner.

  Daarbij had ik hem “head-first” die bal nog wel binnen zien houden / voor zien geven

  Opmerking van “creativiteit” slaat inderdaad nergens op, ik weet niet of je mevrouw Welten gisteren hebt zien spelen ?

 9. Heel eerlijk gezegd, kan je alleen maar zeggen dat het niveau van deze halve finale te wensen over laat. Als je ziet hoe er wordt verdedigd… Ongelooflijk, wat staat Vermeulen te doen bij de goal van OZ (kijkt niet eens naar de bal) en waar loopt Balkensteijn heen bij de goal van Amsterdam? Verder veel van (spaarzame) corner naar corner hockey, met af en toe een bal die goed valt (kans Verga). Ik vond alleen Buisant goed spelen, met een paar leuke acties…. Hopelijk wordt het dit weekend wat leuker om naar te kijken…..

 10. amsterdammer

  Mooie wedstrijd gezien, teams wel goed aan elkaar gewaagd, schitterend dat vd Weerden op zo’n cruciaal moment z’n vizier op scherp heeft. Terechte strafcorner aan het einde van de tweede helft overigens, vreemde overtreding op een onhandig moment van de verder goed spelende Johannes Mooij (net als Fergus Kavanagh, die speelde ook erg goed). Topduel wat mij betreft waar het op details aankwam. Jammer dat Amsterdam verloor, maar OZ was op de juiste momenten scherper en dat kenmerkt een absoluut topteam.
  Arbitrage had het zwaar, maar dat hoort ook bij een topduel.

 11. Kijk amsterdammer…. een correct en faire weergave met respect voor de tegenstander. Daar word ik nou weer vrolijk van 🙂
  We hopen met zijn allen op een betere arbitrage nu zaterdag (en eventueel zondag). Moge de beste winnen !

 12. amsterdammer

  Beste E,
  Dank voor je compliment, daar word ik overigens ook blij van!
  Maar de arbitrage bij AHBC-OZ was niet zo slecht denk ik. Gezien de vele fouten die alle spelers maakten vielen de fouten van de arbitrage wel weer mee. Ze hebben de wedstrijd niet verpest, ze hebben hun best gedaan etc. vul maar in.
  M.i. is elke wedstrijd leuker als er goed gefloten wordt. Dat is ongeacht het niveau van de spelers/speelsters. Zie al die wedstrijden in een weekeinde die goed en vaak matig tot zeer slecht gefloten worden: bron van ergernis. Dan deden de scheidsrechters van afgelopen zondag het best oké. Maar kritisch zijn mag en moet altijd, daar worden alle betrokkenen beter van.

Reageer

Contact Us