Video: De Brabantse derby tussen Tilburg en Push

In de Brabantse derby tussen Tilburg en Push heeft Tilburg gister met 3-1 aan het langste eind getrokken. Hierdoor neemt de ploeg van coach Pim Wijzenbeek vier punten afstand genomen van de nummer laatst, Push. Omroep Brabant maakte onderstaand verslag van de wedstrijd.

Comments (10)

 1. Haha, ‘het is altijd wennen in de HK’.
  Aldus een doorgewinterde hockeyer Casper van Wandelen, hoe oud is dit mannetje?

 2. Vooraf deed push in de media tof dat ze Tilburg niet wilden verslaan op z’n Tilburg (enorm verdedigend), vervolgens zijn ze kansloos tegen een Tilburg dat ze aanvallend overrompelde.

  Het wordt voor Push lastig punten pakken met dit spelniveau.

 3. @barend geloof een jaar of 19, 20 maar dat lijkt me niet zo relevant. Tuurlijk is het wennen in de hoofdklasse dat geld voor elk team dat promoveert en dat blijkt elk jaar, zou hij dat dan niet mogen beweren omdat hij nog jong is?

 4. @pieter: wat me niet zo bevalt is dat dit jongetje met een verongelijkt gezicht (kan ik me voorstellen na die wedstrijd) de pers te woord staat alsof hij jaren meedraait (getuige zijn opmerking het is altijd…). Hij speelt weinig heb ik gezien en is niet één vd kartrekkers. Jammer voor Push dat ze het hoogstwaarschijnlijk niet gaan redden. Er is maar 1 jongen die er bovenuit steekt: Willem Rath. Helaas liep hij de tweede helft net wat teveel met de bal als vrije verdediger, maar ik kan het hem niet kwalijk nemen…

 5. Dat begrijp ik, maar kan ik na zo’n uitslag zeker voorstellen. Dat andere lijkt me wat vreemd, heb hem wel pas een keer zien spelen moet ik zeggen, de week ervoor tegen den bosch(ben db fan), maar hij speelde toen zeker 40 minuten en een erg sterkte wedstrijd. Een van de betere op het veld samen met de keeper. Staat geloof ik ook op 2 treffers zag ik bij de ploeg staan net. Vond toen die Rath, geloof ik toen wel middenveld, ook niet erg sterk en te veel voor de actie gaan. Maar ben het met je eens dat push het heel lastig gaat krijgen.

 6. @Barend. Ooit bij nagedacht dat deze jongen het ‘altijd wennen aan de hoofdklasse’ niet baseert op zijn eigen ervaring, maar op het feit dat elke promovendus de laatste jaren moeite heeft te wennen aan het hogere niveau? Maar prima om even een jong talent af te zeiken. Lekker doorgaan.

 7. Willem Rath steekt er niet met kop en schouders boven uit. Er zijn meer spelers naast Rath die goed mee kunnen op hoofdklasseniveau; bantje (die als een van de weinigen zondag rendement haalde uit zijn acties), ossel, van mol, van de ven en de keeper. Daarnaast doen de jonge jongens, waaronder van wandelen, het verbazingwekkend goed. @barend ik weet niet waarop je dit soort zinloze uitspraken baseert maar het slaat natuurlijk nergens op. Push speelt leuk hockey, de beloning komtt vanzelf, seizoen is nog lang.

 8. @pushfan, daar ben ik het volledig mee eens, vindt inderdaad dat een paar jonge jongens (van wandelen, bod en wortelboer) zeer goed presteren en vind de uitspraken van barend een beetje apart. Deze jongeman baseert zijn uitspraken puur op wat er afgelopen seizoenen gebleken is en niet op zijn ‘ervaring’ waar jij op doelt.

 9. @pushfan en claudia:

  Je mening geven mag hier toch gewoon, ik kijk al een aantal jaar hockey zo ook bij Push en trek deze (wellicht voorbarige) conclusie. Ik zie alleen dat er 1 speler (Rath) is die wat creatiefs toevoegt. Het gaat me erg ver om te zeggen dat de jongens die jullie noemen goed presteren en goed in de HK mee kunnen. Het zijn weliswaar de betere spelers van dit team, maar maken het verschil niet. Er is te weinig creativiteit en jongens met de potentie (Bantje) is niet constant genoeg. Wortelboer is een jongen voor de toekomst en kan erg goed worden (raar dat hij geen corners neemt, heeft er vorig jaar als standin van Duijf toch genoeg gemaakt als A’tje). Ook het ontbreken van de corner (voorheen een wapen van dit team) is funest voor eventueel lijfsbehoud.

  Begrijp me niet verkeerd, ik draag Push een warm hart toe en waardeer het zeer dat ze met hockey (bijv niet zoals Hurley nu doet) zich manifesteren, echter schat ik in: met Kerst gedegradeerd…

 10. @barend Dat klopt maar van jongens van 19 zoals eerder genoemd is dat toch ook niet te verwachten. Dat zij een van de betere zijn zegt al veel over het team denk ik en dus ook dat ze in de hoofdklasse talenten zijn en een toevoeging kunnen gaan zijn. Kijk ook al jaren hockey. Maar ben verbaast over hoe bij Push deze jonge talenten veel meer brengen dan de buitenlandse oudere spelers. Corner van wortelboer is denk ik ook nog niet hoofdklasse waardig, wellicht over enkele jaren. Vind het toch knap hoe zulke jongens beter stand houden dan enkele oudere jongens. Maar om respectievelijk van wandelen dan neer te zetten als iemand die zich zogenaamd te veel voordoet lijkt me een beetje overtrokken. Snap je punt maar hoop toch dat dit jeugdige team stand houdt. In elk geval leuk om te zien vanaf de kant hoe dit soort jongens zich manifesteren.

Reageer