Voordaan mag zich gaan opmaken voor confrontatie met Den Bosch

Voordaan heeft zich vanmiddag geplaatst voor de laatste play-off ronde. In Groenekan won de formatie van Marieke Dijkstra met 2-1 van SCHC. Vorig weekend werd er ook uit gewonnen van de buren uit Bilthoven.

SCHC Voordaan heren OVK Mar-Jan van Galen2
Credit: Mar-Jan van Galen

Stichtsche startte sterk aan de Utrechtse derby. Na ruim tien minuten neemt de ploeg van Pim Wijzenbeek de leiding via een rake corner van Thijs de Wert. Nog voor rust ziet Voordaan echter kans om weer terug te komen in de wedstrijd. Daan Jongejan schiet zijn team naar 1-1. SCHC heeft in de slotminuten van de eerste helft de betere kansen maar uiteindelijk is het toch Voordaan dat de leiding neemt. Adriaan Stolk schiet de 2-1 en, naar wat later blijkt. ook de overwinning binnen. Hoewel een spannende slotfase volgt, scoren beide ploegen niet meer en dus is de overwinning voor Voordaan. De formatie uit Groenekan treedt woensdag aan tegen de nummer tien uit de hoofdklasse, Den Bosch. Voor SCHC eindigt het seizoen hier. De Bilthovenaren spelen volgend jaar weer in de overgangsklasse.

 

Comments (15)

 1. Klaas-Jan

  Het grappigste van deze wedstrijden was wel de wedstrijdanalyse van de betrokkenen (coach en speler) van SCHC. Totaal bezijden de waarheid denken ze nog steeds dat ze veel beter waren. De feiten zijn echter anders. Afgelopen week was het een walk-over en was Voordaan heer en meester. Mannen tegen jongens. Gisteren was anders. SCHC was beter in de 1e helft en Voordaan speelde matig. SCHC creëerde 3 kansen dus als het inderdaad 3-0 had moeten staan in de rust (Zoals Wijzenbeek riep) hadden ze alle kansen moeten benutten. De tweede helft was volledig voor Voordaan. SCHC kwam er nog 2 keer gevaarlijk uit maar dat woog niet op tegen het betere Voordaan. Al met al speelde Voordaan een matige wedstrijd maar dat was al genoeg om dit SCHC te verslaan. Ik miste de “vechten voor de laatste kans” mentaliteit bij SCHC. Druk? Risico? 1-op-1? Allemaal niet gezien tot 5 minuten voor tijd.

 2. Met wat voor een bril op heb jij gekeken Klaas-Jan? Duidelijk een wit-blauw-gele denk ik. Ach maakt niet uit, ruimte voor ieders interpretatie, zelfs als deze niet strookt met de realiteit. (Neem volgende keer een telraam mee voor het tellen van de kansen;))
  Verder was het een mooie pot, waarin beide ploegen vochten voor wat ze waard waren. SCHC werd al wel vroeg in de wedstrijd gedupeerd door een lompe bal van Voordaan die onbehouwen de cirkel werd ingeslagen en daar verdediger Léon van Barneveld zwaar blesseerde. Ook Ingwer Wiese raakte geblesseerd en Luuk van Duuren werd erg gemist. Wie weet hoe de wedstrijd anders verlopen zou zijn.. Maar ja, hockey zonder blessures komt weinig voor.

 3. @piet, kijk jij ook niet met een gekleurde bril?

 4. Herken het eerste verhaal. Als SCHC dit seizoen alle goals gemaakt had waarvan Wijzenbeek steeds zei dat ze ze hadden moeten maken dan hadden ze er meer dan 100 gemaakt. Inderdaad, zoals Voordaan. Terwijl scoren gewoon een kwaliteit is die je kunt trainen.

 5. Stichtsche verliest ook omdat ze een zwakke cornerkeeper hebben.

 6. Klaas-Jan

  Piet, wat klopt er niet aan het verhaal? Mijn bril is neutraal en dan zijn de feiten duidelijk en nuchter. Blijkbaar heb jij elke “oe” en “ah” bal als kans gezien.

 7. Klaas-Jan, dream on. Mijn bril is nog ongekleurder dan die van jou. Eerlijk duurt het langst wat mij betreft. Maar ik wens Voordaan onwijs veel succes tegen Den Bosch en hopelijk daarna in de Hoofdklasse. Ik begrijp de reacties van de Voordaners, een grote fanatieke groep, die veel sfeer weten te brengen langs de lijn.. Onpartijdig kijken is dan wel eens moeilijk, maar dit geldt gelukkig niet voor alle supporters.

 8. Klaas-Jan

  Aanname Pietje zullen we je maar noemen vanaf nu.Veel roepen geen feiten.

 9. Jammer dit, Klaas-Jan. Respectloos.

 10. Heb 2 ploegen gezien die beiden konden winnen of verliezen. Schc technisch gezien beter, Voordaan slimmer en met net wat meer balans. Heb echt leuke wedstrijden gezien. Play-off blinken niet vaak uit in boeiend technisch vernuft. Bovenstaande reacties zijn waarschijnlijk door grote clubharten ingegeven. Sommige reacties raken kant nog wal. Ik wens Voordaan veel succes! @jorn, je hebt blijkbaar niet veel gezien dit jaar of de andere kant opgekeken.

 11. Helemaal eens met Kees, het probleem van SCHC is een chronisch gebrek aan scorend vermogen. Voordaan harde werkers en meer krachthockey. Maar met dit baltempo totaal geen partij voor Den Bosch. Die gaan de potjes tegen Voordaan met twee vingers in de neus winnen. En zo blijven beide teams daar waar ze op dit moment horen, in de Overgangsklasse

 12. Klaas-Jan

  Ik denk dat we het allemaal wel met elkaar eens zijn:
  – 1e wedstrijd, Voordaan de sterkste
  – 2e wedstrijd gelijkwaardig en Voordaan de gelukkigste

  Beide ploegen mogen het woord hoofdklasse niet in de mond nemen.

 13. Over twee wedstrijden gezien is Voordaan inderdaad de terechte winnaar. Alhoewel ik geen fan ben van hun spel. Veel counteren en vaak ballen op hoop van zegen de cirkel in slaan. Met name dat laatste ben ik fel op tegen. Ook afgelopen zaterdag werd er een bal lomp hoog de cirkel ingeslagen waardoor Léon van Barneveld zwaar geblesseerd raakte.

  Voordaan gewonnen op ervaring.
  SCHC een ploeg voor de toekomst.

 14. Ach in 2007 had KZ 26 punten gehaald in de hoofdklasse, maar eindigde op de 10e plaats en moest tegen Voordaan …

 15. Hill Billy

  Zo Sjaak (en Klaas-Jan). Nog steeds van mening dat Voordaan niets te zoeken heeft in de HK? Den Bosch was redelijk kansloos vanavond.

Reageer