Voorspellingen halve finales play-offs (heren) - Hoofdklasse Hockey Nederland

Voorspellingen halve finales play-offs (heren)

De competitie zit erop, de kaarten zijn geschud en dit weekend beginnen de play-offs. Hoofdklassehockey.nl doet de voorspellingen voor de halve finales van de heren.

Maurice de Wert
Credit: Maurice de Wert

Zaterdag 5 april

Bloemendaal – Kampong: 3-2

De kampioen van de reguliere competitie treft de kampioen van de tweede seizoenshelft in de halve finale en kan zijn borst meer dan nat maken. Tijdens de heenwedstrijd op het Kopje is Bloemendaal de betere ploeg, maar vergeet het met een groter verschil te winnen waardoor Kampong zicht blijft houden op een finaleplaats. Voor rust zorgen Tom Boon en Roel Bovendeert voor een 2-0 voorsprong voor Bloemendaal, dat vlak na rust deze zelfs uitbreidt naar 3-0. In het laatste kwartier, nadat Bloemendaal een flink aantal open kansen heeft gemist, vecht Kampong zich terug in de wedstrijd en weet het twee belangrijke uitdoelpunten te maken.

Rotterdam – Oranje Zwart: 2-1

Rotterdam verrast in het eerste duel tegen het favoriet geachte Oranje Zwart. Dankzij treffers van Jeroen Hertzberger en Jeffrey Thys wint de thuisploeg van een iets sterker Oranje Zwart, dat het veldoverwicht niet in kansen en doelpunten weet uit te drukken. De bezoekers komen wel op een 1-0 voorsprong, maar geven deze na rust uit handen. Rotterdam gaat zeer effectief met de kansen en sleept zich in de laatste tien minuten naar een 2-1 zege. Een echt goede wedstrijd is het niet, maar de spanning en de sfeer van de vele toeschouwers vergoeden veel.

Zondag 6 april

Kampong – Bloemendaal: 3-3 (na verlenging)

Kampong en Bloemendaal maken er een regelrechte thriller van in de tweede wedstrijd. Na de 3-2 zege op zaterdag beginnen de gasten met een kleine voorsprong aan de wedstrijd, maar deze zijn ze binnen tien minuten alweer kwijt. Constantijn Jonker tipt Kampong naar een 1-0 voorsprong. Deze stand blijft tot aan de rust staan waarna Kampong snel op 2-0 komt en dus aan de goede kant van de score komt te staan. Na de 2-1 van Bloemendaal (corner Tom Boon) is het weer aan Kampong om te jagen naar een doelpunt. Deze doelpunt val uiteindelijk 4 minuten voor tijd waardoor Kampong in veilige haven lijkt. Een uitspeelcorner van Bloemendaal zorgt toch nog voor een verlenging; een klap die de thuisploeg niet meer te bovenkomt. In minuut 74 maakt Wouter Jolie een einde aan de titelaspiraties van Kampong.

Oranje Zwart – Rotterdam: 4-1

Oranje Zwart moet winnen in de tweede halve finalewedstrijd om wederom de finale te halen. Na de nipte, en onterechte, nederlaag op zaterdag is het alles of niets voor de Brabantse ploeg. De ploeg van Michel van den Heuvel schiet uit de startblokken en neemt al snel een 1-0 voorsprong dankzij een mooie goal van Rob Reckers. Vanaf dat moment ontspant zich een mooi duel waarin Rotterdam minimaal gelijkwaardig is aan de thuisploeg. De gasten maken voor rust de gelijkmaker en zijn na de thee een aantal keer dicht bij een voorsprong. Een rake strafcorner en een schitterend doelpunt van Bob de Voogd zorgen er echter voor dat Rotterdam vol in de achtervolging moet. De druk wordt opgevoerd, kansen gecreëerd maar de bevrijdende tweede goal valt niet. Sterker nog, bij een spaarzame uitval van Oranje Zwart beslissen de Brabanders het duel.

Comments (5)

  1. En pracht scenario!!! Hoop dat jullie gelijk krijgen.

  2. Maarschalk

    Ik denk dat jullie gelijk gaan krijgen. Kampong had beter 2e kunnen worden. Rotterdam een stuk minder dan Bloemendaal op dit moment. De winnaar van Kampong-Bloemendaal wordt Nederlands kampioen.

  3. Geef meeste kans aan OZ. Hebben meeste internationals, beste corner en zijn degelijk saai… Gun het Kampong, spelen aanvallend en snel en hebben jonge coach. Als ze het niet redden barst daar de “pleuris” uit na alle grote bedragen die zijn uitgegeven.@ Maarschalk, ze hadden idd beter 2e kunnen worden.

  4. Oranje Zwart is volgens mij het sterkst. Bij hun is de honger ook het grootst na het verlies van vorig jaar. Dat maakt toch veel uit. Bovendien is Vd Weerden fit en op dreef. Bloemendaal zit in een goede flow maar denk dat Kampong met Kemperman en de Wijn de twee beste Nederlandse speler bezit voor de komende jaren. De vraag daar is of ze achterin dicht kunnen houden. Rotterdam is underdog ook door de matige prestaties tweede seizoenshelft tegen de grote ploegen (verlies tegen Bloemendaal, Amsterdam en Kampong). Toch geen te onderschatten ploeg die ook zomaar kan verrassen. Ik denk de beste keeper van het moment en met Hertzberger iemand in de ploeg die altijd het verschil kan maken, net als in toenemende mate van Ass.

    Met andere woorden: de vorm van de dag, het geluk, de wil en de strijd gaan het verschil maken!

  5. Vandaag de wedstrijd Bloemendaal-Kampong gezien. Als neutrale toeschouwer gunde ik het Kampong, maar gezien het spelbeeld meer dan terechte winst van Bloemendaal. Kampong op alle fronten afgetroefd; snelheid, balbehandeling, wilskracht. Kampong speelde saai, traag en veel te afwachtend. De Wijn erg zwak in de eerste helft, herpakte zich enigszins in de tweede helft. Kemperman krijgt te weinig steun, moet veel te lang zoeken naar een pass. Hopelijk kunnen ze zich voor morgen herpakken, leuk voor Weusthof dat hij die o zo belangrijke uitgoal toch scoort.

Reageer