Voorspellingen heren play-offs en play-outs - Hoofdklasse Hockey Nederland

Voorspellingen heren play-offs en play-outs

Play-offs
Amsterdam-Rotterdam
Amsterdam bereikte ten koste van Kampong de finale van de play-offs. Ondanks dat de Hoofdstedelingen maar twee wedstrijden nodig hadden, ging het alles behalve gemakkelijk tegen de debutant. Rotterdam had één wedstrijd meer nodig om zich te ontdoen van Bloemendaal. Het is voor het eerst dat de ploeg uit de Havenstad de finale haalt en die wil men natuurlijk ook winnend afsluiten. In het Wagener Stadion zet de ploeg van coach Reinoud Wolff een hele grote stap richting de titel.
Voorspelling: 2-3
Bloemendaal-Kampong
Bloemendaal staat voor het eerst sinds jaren niet in de finale om het landskampioenschap. De manschappen van interim-coach Floris-Jan Bovelander verloren in drie wedstrijden van Rotterdam en moeten het in de strijd om een EHL-ticket nu opnemen tegen Kampong. Die ploeg redde het niet tegen Amsterdam, maar kon met een goed gevoel terugkijken op de twee confrontaties. Op ’t Kopje gaat het verrassend onderuit met ruime cijfers.
Voorspelling: 5-2
Play-outs
Tilburg-Den Bosch
Door de goede resultaten in de tweede seizoenshelft verzekerde Tilburg zich van een toegangsbewijs voor de play-outs. Het team van coach Roger van Gent eindigde achter kampioen Voordaan en Almere als derde en mag het nu tegen streekgenoot Den Bosch opnemen. Het is sowieso al een klein wonder dat die ploeg nog een kans heeft op lijfsbehoud. In de winterstop stond het nog stijf onderaan, maar na de komst van Marc Lammers is alles anders geworden. Donderdag rekent het dan ook eenvoudig af met tilburg.
Voorspelling: 1-4
Almere-Schaerweijde
Almere plaatste zich dankzij een knappe overwinning op kampioen Voordaan voor het seizoenstoetje. Door het gelijke spel van Tilburg werden de Polderbewoners zelfs tweede en mag het uitkomen tegen de nummer elf van de Hoofdklasse, Schaerweijde. De Zeistenaren stonden vrijwel het gehele seizoen boven de rode streep, maar stond aan het eind van de rit toch op die verafschuwde plek. Almere blijkt een lastigere horde dan gedacht, maar de winst gaat uiteindelijk ‘’gewoon’’ naar de formatie van coach Bart Looije.
Voorspelling: 1-2

Comments (3)

 1. Tilburg heeft dit seizoen 2 keer verloren, beide keren met 1 doelpunt verschil. Dit is een ander niveau, maar ze zullen zeker niet ruim verliezen!

 2. Tsja, voorspellingen, altijd lastig.
  Amsterdam-Rotterdam 4-2
  Bloemendaal-Kampong 1-3
  Tilburg-den Bosch 2-5
  Almere-Schaerweijde 2-3 (in de verlenging)

 3. @Barney
  Als ik jou was zou ik lekker darts blijven gooien…

Reageer