Voorspellingen Hoofdklasse heren 28 september

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Bloemendaal-Pinoké: 4-3

Bloemendaal verloor zondag, anders dan de uitslag doet vermoeden, kansloos bij Amsterdam. In het Wagener Stadion verloor de vice landskampioen van de landskampioen met 5-4. Al met al loopt het bij de Mussen dus nog alles behalve soepel. Pinoké verloor verrassend van Den Bosch en staat net als tegenstander Bloemendaal op vier punten. In een spectaculair duel win Bloemendaal uiteindelijk met de hakken over de sloot.

Hurley-Amsterdam: 0-3

Na de verrassende start bij Kampong verloor Hurley de laatste twee duels. Dit weekend ging het met 2-1 onderuit bij Stichtsche en de rode streep komt langzaam in zicht. Voor Amsterdam is dit al de tweede bosderby van het seizoen. Daar kijkt het ongetwijfeld met vertrouwen naar uit, want zondag werd de eeuwige rivaal Bloemendaal verslagen. Amsterdam boekt naar verwachting een regelmatige zege op de promovendus.

Den Bosch-Oranje Zwart: 4-2

Den Bosch verraste vriend en vijand door play-off-kandidaat Pinoké met 2-3 te verslaan. Het was de eerste overwinning van het seizoen voor de Brabanders en zal daar een hoop zelfvertrouwen uit putten. Oranje Zwart gaf zondag tegen Laren een 3-0 voorsprong uit handen en wacht nog altijd op de eerste driepunter van het seizoen. De Eindhovenaren staan zelfs laatste en dat is een hele tijd niet voorgekomen. Ook na de wedstrijd  aan de Oosterplas keert het puntloos naar huis.

Schaerweijde-SCHC: 2-2

Schaerweijde won de eerste wedstrijd van het seizoen bij Oranje Zwart, maar verloor daarna van Kampong en HGC. De ploeg van coach Bart Looije incasseerde in die wedstrijden opvallend genoeg maar vijf tegentreffers. Alleen de koplopers Laren en HGC kregen er minder tegen. SCHC pakte tegen Hurley de eerste drie punten van het seizoen en dat zorgt voor de nodige rust in de Bilthovense tent. In Zeist worden de punten eerlijk gedeeld.

Rotterdam-HGC: 3-2

Na een stroeve start is Rotterdam los. Tegen Oranje Zwart en Kampong werden klinkende overwinningen geboekt. Door die resultaten zijn de havenstedelingen opgeklommen naar de vierde plaats. HGC won dit weekend van Schaerweijde en gaat na drie wedstrijden op doelsaldo aan kop. Bij Rotterdam volgt een echte test. De Gazellen doorstaan deze niet.

Laren-Kampong: 1-2

Laren toonde bij Oranje Zwart veerkracht door zich terug te knokken van een 3-0 achterstand. In Eindhoven werd het uiteindelijk 3-3, waardoor de mannen van ex-bondscoach Roelant Oltmans wel hun 100% score zijn kwijtgeraakt. Kampong presteert met twee nederlagen en een overwinning wisselvallig. De Utrechters zijn dan ook terug te vinden in de grote middenmoot. Op bezoek bij Laren boekt het een verrassende overwinning.

Geschreven door: Bas Campbell

Comments (12)

 1. Volgens mij staat Laren bovenaan en in jou werkelijk briljante voorspellingen zie je ze iedere week verliezen, niet echt serieus te nemen dus.

 2. @Els

  bij commentaar op de voorspellingen graag even je eigen voorspellingen erbij zetten…

 3. @jaja,

  Bldaal-Pinoke 4-2
  Hurley-Amsterdam 1-6
  DenBosch-OZ 2-2
  Schaerweijde-Schc 1-2
  Rotterdam-HGC 3-1
  Laren-Kampong 3-1

 4. B’daal-Pinoke: 4-2
  Hurley-Amsterdam: 0-5
  DB-OZ: 2-3
  S’weijde- SCHC: 1-1
  R’dam- HGC: 5-2
  Laren- Kampong: 3-2

 5. @ Els: Volgens mij zat Bas er bij OZ-Laren van afgelopen zondag heel dichtbij! Hij voorspelde 1-1…

 6. @Loes, volgens Baszijn voorspellingen had Laren nu 1pt gehad uit 3wedstrijden.

 7. @Els

  dat is niet waar want Bas liet Laren gewoon winnen bij Den Bosch, de eerste wedstrijd weet ik niet zeker meer…

 8. @andere Loes, kijk maar even goed naar de voorspellingen van 18 september.

 9. B’daal-Pinoke: 4-1
  Hurley-Amsterdam: 0-5
  DB-OZ: 2-3
  S’weijde- SCHC: 3-3
  R’dam- HGC: 1-3
  Laren- Kampong: 4-0

 10. Met Le Roi eens

  B’daal-Pinoke: 4-1
  DB-OZ: 2-3
  S’weijde- SCHC: 3-3
  R’dam- HGC: 1-3
  Behalve deze dan:
  Laren- Kampong: 2-0
  Hurley-Amsterdam: 2-4

 11. B’daal-Pinoke: 2-3
  DB-OZ: 3-1
  S’weijde- SCHC: 3-0
  R’dam- HGC: 1-3
  Laren- Kampong: 2-0
  Hurley-Amsterdam: 1-6

 12. Die Bloemendaal-Pinoke kan ik in mijn zak steken, samen met het gelijkspel tussen Schaerweijde en SCHC. Verdere wedstrijden waardeloos voorspelt weer. Blijft het leukste maar moeilijkste spelletje dit.

Reageer