Voorspellingen hoofdklasse zondag 30 maart (heren)

Zondag spelen de heren hun laatste speelronde en dus zijn dit ook de laatste reguliere voorspellingen van het seizoen 2013-2014. 

Laren Kampong MdW (6)
Zal Laren zondag de voorlopig laatste wedstrijd in de hoofdklasse spelen? Credit: Maurice de Wert

Hurley – Oranje Zwart: 2-5

Promovendus Hurley heeft zich weten te handhaven dit seizoen en dat is een knappe prestatie van de ploeg van Peter Jonker. Tegen de kleintjes werden de punten gepakt, tegen de top 6 werd voornamelijk verloren. Zondag komt de ploeg wederom tekort tegen een topper. Oranje Zwart strijdt nog met Kampong de eerste plek en speelt vol op de aanval. Verdedigend is de ploeg niet helemaal bij les, waardoor Hurley twee maal weet te scoren. Dankzij deze tegengoals komen de Eindhovenaren één doelpunt te kort om als eerste te eindigen en daarmee EHL hockey voor volgend seizoen veilig te stellen.

Amsterdam – Rotterdam: 1-4

Voor Amsterdam dreigt hetzelfde scenario als vorig seizoen. Op papier kan in de laatste speelronde nog een play-off plek worden afgedwongen, maar in praktijk is de ploeg kansloos door het makkelijke programma van concurrent Bloemendaal. Het team van Taco van den Honert speelt daardoor zondag een beetje met haar ziel onder de arm en wordt door Rotterdam volledig overklast. Voor Rotterdam staat naast het goede gevoel niet veel meer op spel (de minieme kans op plek 1 daargelaten) maar vliegt er toch vol op. En zo boeken de Rotterdammers na de nipte zege op Hurley op vrijdagavond nu een ruime zege.

Kampong – Laren: 5-1

Laren kreeg vrijdag na de 5-1 nederlaag tegen Amsterdam slecht nieuws uit Brabant: concurrent Tilburg pakte een puntje en droeg de rode lantaarn over aan Laren. En dan moeten de Gooische heren zondag ook nog tegen Kampong dat nog strijdt om plek één. Er vindt een oneerlijke strijd plaats waarbij de thuisploeg na 70 minuten in de wolken is terwijl de uitploeg kapot op de grond ligt. Bij Kampong is Robbert Kemperman weer eens de grote man: met twee schitterende backhandgoals beslist hij na rust het duel.

Den Bosch – Pinoké: 1-2

Den Bosch verschafte zich door het gelijke spel tegen Tilburg van een redelijke uitgangspositie in de degradatiekraker tegen Pinoké. Een gelijkspel tegen de concurrent is zondag voldoende om weg te blijven van de 10e plaats. De steekneuzen moeten het doen met het goede gevoel dat aan de wedstrijd tegen Kampong is overgehouden. Ze speelden goed tegen de topploeg uit Utrecht en gaven prima tegenstand. Tegen Den Bosch vertaalt dit vertrouwen zich uit. Pinoké is sterker dan de Brabanders, vecht zich een slag in de rondte en weet op de juiste momenten te scoren. Vlak voor rust maakt Justin Reid Ross de 0-1, vlak na de gelijkmaker haalt het cornerkanon wederom te trekker over. In de laatste minuten dringt Den Bosch vol aan, is het even billenknijpen voor Pinoké maar weet de ploeg de voorsprong wel vast te houden.

Bloemendaal – Tilburg: 3-0

Bloemendaal kan zondag een schitterende inhaalslag belonen met het laatste play-off ticket. In de afscheidswedstrijd van Nick Meijer en Ebi Kessing winnen de Noord-Hollanders redelijk eenvoudig van Tilburg, dat de gehele wedstrijd met een schuin oog naar de wedstrijd in Utrecht kijkt. Nadat daar een geruststellende voorsprong voor Kampong op het scorebord staat weet Tilburg dat het zich kan gaan opmaken voor de play-outs. Tegen Bloemendaal speelt Tilburg weer zeer verdedigend om de score niet teveel te laten oplopen. Bij de Bloemendalers is Ronald Brouwer wederom belangrijk met twee doelpunten. De oude rot is vlak voor de play-offs weer in bloedvorm en dat kan Bloemendaal goed gebruiken in het competitietoetje.

Schaerweijde – HGC: 2-2

Voor beide ploegen staat er sinds vrijdag niks meer op het spel. Voor HGC is het mislopen van de play-offs een flinke domper, voor Schaerweijde is het ontlopen van de play-outs een schitterende prestatie. Voor het eerst sinds de terugkeer op het hoogste niveau weet de Zeister ploeg zich rechtstreeks te handhaven. Zondag ontstaat er een leuke wedstrijd om des keizers baard, waarbij de doelpunten keurig over de twee helften worden verdeeld. Hoogtepunt van de wedstrijd is het doelpunt van Rik van Kan waarmee hij de eindstand op het scorebord zet.

Comments (4)

 1. Hurley-OZ 1-5
  Amsterdam-Rotterdam 2-2
  Kampong-Laren 8-0
  Denbosch-Pinoke 2-2
  Bloemendaal-Tilburg 6-0
  Scharweijde-HGC 1-4

 2. Hurley- OZ 2-4
  Amsterdam- Rotterdam 2-3
  Kampong- Laren 2-2
  Den bosch- Pinoke 3-1
  Bloemendaal- Stilburg 5-1
  Schaer- HGC 2-5

 3. vandaag adam – r’dam gezien, die lui uit rotterdam kwamen er niet aan te pas zeg, alle hoeken van het veld gezien.. wat een matige ploeg. wel knap dat ze met deze ploeg de play offs hebben gehaald, maar daar hebben ze echt niks te zoeken

 4. @joris, lijkt me wat overdreven, maar de teleurstelling zit waarschijnlijk diep over het weer niet halen van de playoffs van Amsterdam

Reageer