Voorspellingen play-off finales (heren) - Hoofdklasse Hockey Nederland

Voorspellingen play-off finales (heren)

De laatste wedstrijden van het seizoen en dus ook de laatste voorspellingen van het seizoen! Aankomend weekend wordt er bij zowel de dames als bij de heren de finale om het landskampioenschap gespeeld. Lees hier de voorspellingen voor de heren finales tussen Oranje Zwart en Bloemendaal.

Bloemendaal MdW (52)
Zal Bloemendaal ook dit weekend winnend afsluiten? Credit: Maurice de Wert

Zaterdag 12 april

Bloemendaal – Oranje Zwart: 2-2

Spanning is het sleutelwoord in de eerste wedstrijd van de finale om het landskampioenschap. Beide ploegen spelen voorzichtig en hebben het voorkomen van tegendoelpunten als belangrijkste speerpunt voor het eerste duel. Een oerdegelijke wedstrijd met weinig kansen is hiervan het gevolg. Uiteindelijk spelen de strafcorners van beide teams een belangrijke rol: beide schutters, Tom Boon en Mink van der Weerden, mogen drie keer aanleggen, beide slepen tweemaal raak. Na 70 minuten en een 2-2 eindstand weet eigenlijk niemand wie de morele winnaar is en wie morgen als favoriet de beslissende wedstrijd in gaat.

Zondag 13 april

Oranje Zwart – Bloemendaal: 1-3

Na het 2-2 gelijke spel op zaterdag weet Bloemendaal dat het moet scoren in Eindhoven. De ploeg opent furieus en komt als snel op een 0-1 voorsprong. Oranje Zwart is even van slag maar weet na ongeveer 15 minuten grip op de wedstrijd te krijgen en scoort vlak voor rust zeer verdiend de gelijkmaker (Bob de Voogd tikt bij de tweede paal binnen) waardoor Bloemendaal weer van voor af aan kan beginnen. Na rust speelt de ploeg volle druk, maar veel kansen levert dat in eerste instantie niet op. Pas nadat OZ door een gele kaart met tien man komt te staan kan Bloemendaal het doel van de afscheidnemende Mark Jenniskens flink onder vuur nemen en komt het dankzij Ronald Brouwer op een 1-2 voorsprong. In de slotminuten, als de Brabantse ploeg vol op de aanval speelt op jacht naar de gelijkmaker, countert Bloemendaal dankzij Tom Boon naar een 1-3 voorsprong, waardoor de titel na 4 jaar weer terug is bij Bloemendaal.

Comments (3)

  1. Vindt dit een hele rare voorspelling als we tegenwoordig al gele kaarten gaan voorspellen en dat deze ook nog eens doorslaggevend gaat zijn. conclusie twee teams met toppers en veel kwaliteit vorm over het weekend zal beslissen wie er kampioen wordt.

  2. Leuke voorspelling, raar! Ik hoop dat hoofdklassehockey.nl jou deze rubriek volgend seizoen laat doen.

  3. Allemaal leuk en aardig hoor!
    Zolang OZ maar verliest is alles best!

Reageer