Voorspellingen vrijdag 19 en zondag 21 september (heren)

Aanstaande zondag spelen de hoofdklasseteams hun derde speelronde. Lees hier de voorspellingen voor de herenwedstrijden van vrijdag 19 en zondag 21 september.

Kampong Bloemendaal MdW Caspers
Kampong en Bloemendaal spelen een dubbelweekend. (c) Maurice de Wert

Vrijdag 19 september

Bloemendaal – Kampong: 2-3

Op vrijdagavond staan de nummers 2 en 3 van de ranglijst op het Kopje tegenover elkaar. Beide EHL deelnemers maken er in deze vooruitgespeelde wedstrijd een waar spektakel van, waarbij Kampong net wat slimmer maar vooral ook gelukkiger is. Na een 1-2 voorsprong bij rust countert de ploeg van assistent bondscoach Alexander Cox naar een 1-3 (doelpuntenmaker Quirijn Caspers) waarna de ploeg deze voorsprong met man en macht verdedigt. De aansluitingstreffer van Tom Boon wordt vlak voor tijd gevolgd door een bal op de paal waarna Kampong drie punten meeneemt naar Utrecht.

Zondag 21 september

Kampong – Tilburg: 4-1

Op zondag ontvangt Kampong het verrassend goed gestarte Tilburg, dat voor de derde keer aantreed tegen een topploeg in even zoveel wedstrijden. Daar waar de ploeg in de eerste twee wedstrijden knap stand wist te houden komt het zondag echt tekort tegen Kampong, dat gesteund wordt door twee snelle strafcornerdoelpunten van Martijn Havenga. Tilburg probeert daarna wat meer de aanval te zoeken maar ontbeert echte stootkracht voorin. Kampong vindt het na de zware vrijdagavondwedstrijd wel best, countert nog twee keer succesvol en incasseert pas in de laatste minuut de tegentreffer.

Pinoké – HGC: 1-3

Op Pinoké treffen twee ploegen elkaar die vorige week teleurstelden. De thuisploeg verloor in een waar doelpuntenfestijn met 5-4 van Schaerweijde, HGC moest genoegen nemen met een gelijkspel tegen het lager ingeschatte Tilburg. Zondag ontspant zich een weinig enerverend duel waarbij HGC beter is dan Pinoké. De thuisploeg zoekt de aanval maar komt kwaliteit tekort om echt veel kansen te creëren. HGC daarentegen wacht rustig af en counter regelmatig zeer gevaarlijk. Na een 0-2 ruststand geeft het scorebord na 70 minuten 1-3 aan.

Den Bosch – Schaerweijde: 3-2

Na een zware start, met wedstrijden tegen de twee finalisten van vorig seizoen, staat Den Bosch nog met lege handen. Het spel was tot nu toe echter van een zeer behoorlijk niveau waardoor de Brabanders met veel vertrouwen starten in het belangrijke duel met Schaerweijde. Toch zijn het de bezoekers die de score openen dankzij een rake strafcorner van Thijn Knetemann. Na rust slaat Den Bosch vervolgens keihard terug en loopt het uit naar een 3-1 voorsprong. Schaerweijde zet daarna alles op alles maar de aansluitingstreffer komt te laat om nog een punt uit het vuur te slepen.

Amsterdam – Hurley: 3-2

Amsterdam beleeft een moeizame start van het seizoen; in de eerste twee wedstrijden werd slecht 1 punt behaald. Het spel van de eerste helft tegen Kampong moet echter vertrouwen gegeven hebben aan de ploeg van Alyson Annan. Ook in de eerste helft tegen Hurley haalt Amsterdam een zeer hoog niveau, maar vergeet het wederom de score hoger op te voeren. De 2-0 ruststand is een slechte weerspiegeling van het spelbeeld waardoor na rust de twijfel toeslaat. Na de 1-2 van Janiek Braaksma countert Amsterdam naar 3-1 waardoor het doelpunt van Matthijs Verhoef slechts voor de statistieken is.

Push – Bloemendaal: 1-5

Verliezen kan ook leerzaam zijn. Zie hier de reactie van Herman Kruis op de kansloze nederlaag van zijn ploeg tegen Oranje Zwart. Tegen Bloemendaal laat Push meteen zien dat deze uitspraak een kern van waarheid bevat. In de eerste helft komt de Bredaase ploeg aardig mee tegen Bloemendaal, waarbij wel moet worden aangetekend dat de Noord-Hollandse ploeg het rustig aandoet na het vrijdagavondduel tegen Kampong. In de tweede helft komt Push uiteindelijk toch tekort en loopt Bloemendaal in 15 minuten uit van 1-1 naar 1-4.

Comments (2)

  1. Rotterdam – OZ 1-4

  2. Ik ben benieuwd. Ik denk dat R’dam inderdaad te kort gaat komen tegen OZ. Voor de rest laat ik me verassen.

Reageer