Voorspellingen zondag 1 maart (heren)

Aanstaande zondag hervatten de hoofdklasseteams de competitie. De herenteams spelen dan hun veertiende speelronde. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van komend weekend.

Amsterdam Hurley RV heren McConnell
Aanstaande zondag spelen Amsterdam en Hurley hun onderlinge derby. (c) Rob Visser

Oranje Zwart – Rotterdam: 3-3

De eerste topper van 2015 speelt zich zondag in Eindhoven waar de koploper van de hoofdklasse de winnaar van de Europacup zaalhockey voor C landen ontvangt. Oranje Zwart maakte een potje van het zaalseizoen, met als dieptepunt het terugtrekken voor de degradatiewedstrijden, terwijl Rotterdam juist het zaalseizoen positief aanpakte getuige de tweede plaats in de hoofdklasse en de goede Europacup (ja; het was slechts in de C poule, maar Rotterdam pakte dat zeer goed op). In de confrontatie tussen beide ploegen op het veld ontstaat voor de camera’s van de NOS een aantrekkelijk schouwspel dat na 70 minuten onbeslist blijkt.

Schaerweijde – Den Bosch: 2-3

In Zeist staat een heerlijke confrontatie op het programma tussen twee ploegen die de punten in strijd tegen degradatie goed kunnen gebruiken. Schaerweijde was de verassing van het seizoen gedurende de eerste zeven wedstrijden, maar won daarna geen enkel duel meer. Den Bosch won in het eerste half jaar de wedstrijden die het moest winnen, namelijk tegen de ploegen uit het rechterrijtje. Ook de returnwedstrijd tegen Schaerweijde weten de Bosschenaren naar zich toe te trekken. Daar komt wel een hoop strijd bij kijken, want goed is de wedstrijd niet. De spanning, vechtlust en scoreverloop vergoeden echter veel.

HGC – Pinoké: 4-2

HGC beleefde een eerste seizoenshelft met twee gezichten. De start en het slot waren geweldig, het middenstuk dramatisch. Conclusie? Te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken. Pinoké beleefde een uiterst moeizame eerste seizoenshelft die het afsloot op de gevaarlijke tiende plaats. In Wassenaar maken beide ploegen er een open wedstrijd van waarbij HGC gedurende de gehele wedstrijd net de bovenliggende partij is. Een 2-1 ruststand wordt na rust uitgebreid naar een verdiende 4-2 zege. Ondanks het verlies moet het spel Pinoké vertrouwen geven voor de aankomende wedstrijden.

Tilburg – Kampong: 1-5

Met maar liefst negen punten voorsprong op nummer vijf Amsterdam kan Kampong de play offs nauwelijks nog ontlopen. Een sterke eerste seizoenshelft werd op plaats twee afgesloten, waarbij vooral het track record wat betreft uitwedstrijden indrukwekkend was (18 punten uit zes wedstrijden). Tilburg haakte voor de winterstop aan bij de teams die net boven de rode streep staan en heeft daardoor na de winterstop nog steeds uitzicht op rechtstreekse handhaving. Tegen Kampong komt de ploeg geen moment in de buurt van een goed resultaat, daarvoor is het kwaliteitsverschil immers te groot. Kampong neemt in de tweede helft wat gas terug, waardoor een 0-3 ruststand niet uitmondt in een monsterscore.

Hurley – Amsterdam: 2-2

Amsterdam beleefde een succesvol zaalseizoen waarbij de landstitel en de vijf wereldkampioenen het meest in het oog sprongen. Dit succes wil de ploeg van Alison Annan doortrekken naar de herstart op het veld, maar dat valt in de uitwedstrijd tegen buurman Hurley nog niet mee. Tegen de koploper van het rechterrijtje is Amsterdam weliswaar de bovenliggende ploeg, maar op vechtlust en karakter weet de thuisploeg een punt uit het vuur te slepen. Amsterdam mist teveel (veld)kansen en krijgt twee ragfijne counters om de oren.

Bloemendaal – Push: 8-1

Alleen een wonder kan Push nog in de hoofdklasse houden. De ploeg kwam duidelijk de tekort in de eerste seizoenshelft. Na het 3-3 gelijke spel tegen Hurley in de openingswedstrijd verloor de Bredase ploeg alle resterende wedstrijden. In de uitwedstrijd tegen nummer drie Bloemendaal is wederom geen eer te behalen voor Push. Bloemendaal schiet uit de startblokken, komt snel op een 3-0 voorsprong en geeft de resterende wedstrijd een heuse hockeyshow weg.

 

 

Comments (1)

 1. Oranje Zwart – Rotterdam 5-3
  Schaerweijde – Den Bosch 2-5
  HGC – Pinoké 5-2
  Tilburg – Kampong 2-4
  Hurley – Amsterdam: 2-3
  Bloemendaal – Push: 4-0

Reageer