Voorspellingen zondag 12 april (heren)

De hoofdklasse-heren spelen na het vrije paasweekend aankomende zondag hun negentiende speelronde van het seizoen. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van zondag 12 april.

Kampong - HGC MdW de Wijn
Kampong treft HGC in eigen huis (c) Maurice de Wijn

Amsterdam – Pinoké: 3-1

Dankzij de narrow escape in Wassenaar tegen concurrent HGC heeft Amsterdam met drie wedstrijden tegen clubs uit het rechter-rijtje plaatsing voor de play offs de komende weken volledig in eigen hand. Dat dit enige druk met zich mee brengt merkt de ploeg zondag in de derby tegen Pinoké, dat zich de afgelopen weken zo goed als veilig speelde. Amsterdam komt moeizaam op gang tegen het collectief opererende Pinoké dat halverwege de eerste helft verrassend een voorsprong pakt. Na rust komt Amsterdam sterker voor de dag, maakt het snel de gelijkmaker en loopt vervolgens eenvoudig weg bij de Steekneuzen.

Kampong – HGC: 2-1

Kampong beleefde wederom een teleurstellend EHL weekend want net als vorig seizoen vloog de Utrechtse formatie vroegtijdig uit het toernooi. Lang heeft de ploeg van Alexander Cox niet om deze teleurstelling te verwerken want zondag wacht het belangrijke duel tegen nummer 6 HGC. HGC heeft nog een minieme kans op de play offs, maar dan moet er gewonnen worden van Kampong. Ondanks een volledig gelijk opgaand duel gebeurt dit niet. Na een 0-0 ruststand komt na de thee het duel echt tot leven. HGC pakt een voorsprong, maar verspeelt deze, net als tegen Amsterdam, in de slotfase.

Hurley – Schaerweijde: 1-2

Het is do or die voor Schaerweijde. Verlies betekent onherroepelijk play downs, bij winst wordt tegenstander Hurley achterhaalt en heeft de ploeg van vertrekkend coach Dave Smolenaars nog alle kans om zich rechtstreeks veilig te spelen. De Zeistenaren zijn zich terdege bewust van het belang en spelen de gehele wedstrijd vol beleving en passie. Bij Hurley is het allemaal net even minder scherp. Dit resulteert in een vlotte 0-2 voorsprong voor Schaerweijde. Na deze vroege meevaller besluiten de roodhemden de voorsprong te verdedigen in plaats van deze uit te breiden. Hurley komt beter in het spel, scoort na rust de aansluitingstreffer maar mist in de slotfase net dat beetje geluk om er alsnog een gelijkspel uit te slepen.

Oranje Zwart – Bloemendaal: 1-1

Een week na hun onderlinge treffen in de halve finale van de EHL waarin beide ploegen er een waar spektakel van maakte spelen OZ en Bloemendaal wederom tegen elkaar. Ditmaal betreft het een regulier competitieduel in Eindhoven waarin de belangen voor Bloemendaal groter zijn dan voor Oranje Zwart. De thuisploeg weet zich inmiddels bijna zeker van de play offs, voor Bloemendaal wordt dat nog een hele klus. Gezien het eenvoudige programma van concurrenten Rotterdam en Amsterdam moet deze wedstrijd gewonnen worden om kans te houden op het competitietoetje. Deze zege komt er niet; beide ploegen rommelen maar wat aan en besluiten na 70 minuten de wedstrijd in 1-1.

Push – Tilburg: 3-3

Tilburg kan Push het allerlaatste zetje richting de overgangsklasse geven. Bij winst van de bezoekers is datgene wat het hele seizoen in de lucht hangt een feit: de degradatie van Push. Zover wil Push het nog niet laten komen. In het onderlinge duel vecht de ploeg voor zijn allerlaatste kans en heeft het de hele wedstrijd kans op een overwinning. Push komt driemaal op voorsprong, Tilburg weet echter steeds terug te komen in de wedstrijd. De 3-3 valt overigens pas in de absolute slotfase van het duel.

Rotterdam – Den Bosch: 4-0

Net zoals Amsterdam treft Rotterdam de komende drie wedstrijden ploegen waar het op papier eenvoudig van moet kunnen winnen. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Den Bosch, dat na de zege op Push kan beginnen met de voorbereidingen op volgend seizoen. Handhaving is een feit, ditmaal zonder play downs dus wat dat betreft tevreden gezichten in Brabant. Er staat nog een doelstelling voor de Bosschenaren overeind en dat is minimaal een punt pakken tegen een top zes club, iets wat nog niet gebeurd is. In Rotterdam komt dit punt er niet. De thuisploeg is op alle fronten sterker en wint eenvoudig met 4-0.

Reageer