Voorspellingen zondag 12 oktober (heren)

Aanstaande zondag spelen de herenteams uit de hoofdklasseteams hun zesde speelronde. Lees hier de voorspellingen voor de vijf wedstrijden van 12 oktober. Bloemendaal en Kampong komen niet in actie in verband met de EHL. Zij hebben hun wedstrijd enkele weken geleden al gespeeld.

HGC-Rotterdam (13)

HGC – Rotterdam: 2-4

Rotterdam kon het goede optreden tegen Bloemendaal geen vervolg geven in de thuiswedstrijd tegen Schaerweijde, getuige de teleurstellende 2-2 tegen de middenmoter. In de topper tegen HGC tapt de Rotterdamse formatie echter uit een ander vaatje. In het begin van de wedstrijd neemt de ploeg een voorsprong die het gedurende de rest van de wedstrijden niet meer uit handen geeft. HGC weet tot twee keer toe de aansluitingstreffer te maken (1-2 en 2-3) maar ziet Rotterdam even zo vaak snel weer weglopen. Grote man aan Rotterdamse zijde is oud-HGC speler Seve van Ass; met 2 goals en 2 assists kroont hij zichzelf tot man of the match.

Pinoké – Push: 3-1

Pinoké en Push spelen een belangrijk duel in de kelder van de hoofdklasse. Het duel tussen de nummer negen en nummer twaalf levert dan ook meer strijd dan goed hockey op waarbij Pinoké uiteindelijke als sterkste van de twee uit de bus komt. Na een doelpuntloze eerste helft weet Push nog wel op voorsprong te komen, maar knokken de Steekneuzen zich terug in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd beslist Dennis Warmerdam de wedstrijd met een fabuleus doelpunt waardoor Pinoké een stap richting de middenmoot van de hoofdklasse maakt.

Tilburg – Den Bosch: 2-2

In Tilburg staat een heuse streekderby op het programma die, ook met het oog op de ranglijst, van groot belang is. Tilburg zakte na een sterkte start van de competitie wat terug op de ranglijst, Den Bosch wist dit seizoen vooral in thuiswedstrijden de punten te pakken. Bij de Brabantse buur weet de zwart-gele brigade voor het eerst buitenshuis een punt te pakken en daar komen ze goed mee weg. Nadat het vanaf de 15e minuut tegen een 2-0 achterstand heeft aangekeken weet de ploeg van Eric Verboom middens een uitspeelcorner een punt uit het vuur te slepen. Voor Tilburg voelt het derde gelijke spel als een nederlaag.

Oranje Zwart – Hurley: 5-2

Hurley boekte een vorige week de eerste overwinning van het seizoen. De 3-0 zege op concurrent Tilburg was broodnodig nadat het seizoen gestart werd met een aantal nederlagen. Op bezoek bij Oranje Zwart kan aan dit goede resultaat geen vervolg gegeven worden. Tegen de nummer twee van de ranglijst komt Hurley aardig mee, weet het tot twee maal toe een achterstand ongedaan te maken, maar verliest het uiteindelijk toch. In de tweede helft geeft de Eindhovense ploeg 15 minuten gas en maakt juist in dat kwartier het verschil.

Schaerweijde – Amsterdam: 1-2

Amsterdam speelt tot op heden een moeizaam seizoen wat vooral tot uitdrukking komt op de topscorerslijst van de ploeg. Tot nu toe wist alleen Justin Reid-Ross het net te vinden, waarvan slechts één velddoelpunt. Ook tegen Schaerweijde, dat juist een zeer sterke start doormaakt, scoort de ploeg van Alyson Annan wederom zeer moeizaam. Ondanks dat Amsterdam de bovenliggende partij is en veel kansen creëert komt het vlak voor rust toch op achterstand. Na rust breekt Mirco Pruyser eindelijk de ban voor Amsterdam. Kort na elkaar weet de spits tweemaal het doel te vinden waardoor de punten, verdiend, mee naar Amstelveen gaan.

Comments (1)

  1. HGC – Rotterdam: 1-3
    Pinoké – Push: 4-0
    Tilburg – Den Bosch: 3-2
    Oranje Zwart – Hurley: 4-1
    Schaerweijde – Amsterdam: 3-3 of misschien toch een verassing in Zeist als ze net zoals tegen pinoke begonnen.

Reageer