Voorspellingen zondag 14 september (heren)

Aanstaande zondag spelen de hoofdklasseteams hun tweede speelronde. Lees hier de voorspellingen voor de heren wedstrijden van zondag 14 september.

Maurice de Wert
(c) Maurice de Wert

Oranje Zwart – Push: 3-1

Beide Brabantse ploegen begonnen uitstekend aan de competitie met respectievelijk een 3-1 zege en een 3-3 gelijkspel. Bij Oranje Zwart was Bob de Voogd de absolute uitblinker en ook tegen het Bredase Push neemt hij zijn team bij de hand. Na een moeizame eerste helft van de regerend landskampioen, lopen de Eindhovenaren na rust, dankzij twee goals van de Voogd, uit naar een 3-1 zege. Push mag, ondanks de nederlaag, trots zijn op het vertoonde spel en is op basis van de eerste twee wedstrijden een mooie aanvulling in de hoofdklasse.

Bloemendaal – Den Bosch: 4-2

De mussen begonnen zeer overtuigend aan het nieuwe seizoen: met een 4-0 overwinning keerde de veelvuldig landskampioen huiswaarts, waar zondag Den Bosch wacht. De Brabanders speelden aardig tegen buurman Oranje Zwart, pakten zelfs op voorsprong maar kwamen uiteindelijk toch net wat te kort. Zondag voltrekt zich eenzelfde wedstrijdverloop. Den Bosch komt aardig mee, komt zelfs met 2-1 voor, maar trekt uiteindelijk, mede dankzij twee goals van kersvers international Roel Bovendeert , toch aan het kortste eind.

Schaerweijde – Pinoké: 2-3

Zo aan het begin van het seizoen toch al een zeer belangrijk duel voor beide ploegen die in hun eerste optreden beide niet wisten te scoren. In de Kuil komt daar voor beide ploegen snel verandering in, want binnen de kortste keren hebben de ploegen hun eerste doelpunt te pakken. Het zo spectaculaire begin krijgt in de rest van de eerste helft geen vervolg want pas na de thee komt het duel echt op gang. Wat heet, er ontspant zich een waar spektakelstuk tussen twee jonge teams die beide erg enthousiast en vrij-uit spelen. Uiteindelijk is Pinoké net wat gelukkiger dan de thuisploeg. Vlak voor tijd velt de Duitse aanwinst Jonathan Fröschle het vonnis over de ploeg uit Zeist: 2-3.

Tilburg – HGC: 0-2

Tilburg kaapte afgelopen weekend zeer knap een punt mee uit Amsterdam. Geconcentreerd verdedigen was toen de insteek, en dat lukte gezien de 0-0 zeer aardig. Tegen HGC houdt de fusieclub dit wederom lang vol, maar uiteindelijk moet de ploeg in de 53e minuut toch buigen voor gigant Gonzalo Peillat. De oersterke Argentijn sleept twee corners achter de uitblinkende doelman van Tilburg: Camille van Emstede. Aanvallend kan de thuisploeg weinig uitrichten; slechts een corner zorgt voor gevaar, maar deze wordt vakkundig gekeerd door de jonge goalie van HGC Luuk Mohlmann.

Kampong – Amsterdam: 3-1

Waar Kampong met een zeer goed gevoel zal terugkijken op de seizoensouverture had Amsterdam er juist flink de smoor over in. De ploeg van Alyson Annan kwam tegen Tilburg niet verder dan 0-0 en zal tegen Kampong flink aan de bak moeten om niet direct achter de feiten aan te lopen. In de eerste helft resulteert dit in een zeer fel en scherp Amsterdam dat op alle vlakken beter is dan Kampong. Het gebrek aan doelpunten bij de bezoekers breekt de ploeg na rust alsnog op. Kampong stroopt na een 0-1 ruststand de mouwen op en weet alsnog met een 3-1 zege van het veld te lopen.

Hurley – Rotterdam: 1-3

Rotterdam kwam in de openingswedstrijd tegen Kampong flink tekort  en zal zeer gebrand zijn om met drie punten het Amsterdamse bos te verlaten. Ook Hurley zal niet al te tevreden terugkijken op het 3-3 gelijke spel tegen debutant Push. Driemaal kwam de ploeg van Peter Jonker op voorsprong en even zo vaak werd deze voorsprong weer uit handen gegeven. Ook tegen Rotterdam neemt Hurley de leiding maar na rust wordt de druk van Rotterdam echter toch te veel. De thuisploeg capituleert alsnog, mede door 2 goals van Seve van Ass.

Comments (4)

 1. Oranje Zwart – Push 6-1
  Bloemendaal – Den Bosch 5-1
  Schaerweijde – Pinoke 0-4
  Tilburg – HGC 2-2
  Kampong – Amsterdam 3-2
  Hurley – Rotterdam 2-4

 2. Oranje Zwart – Push 6-0
  Bloemendaal – Den Bosch 3-2
  Schaerweijde – Pinoke 0-1
  Tilburg – HGC 0-2
  Kampong – Amsterdam 4-1
  Hurley – Rotterdam 2-2

 3. Oranje Zwart – Push 3-0
  Bloemendaal – Den Bosch 2-1
  Schaerweijde – Pinoke 3-1
  Tilburg – HGC 1-1
  Kampong – Amsterdam 1-5
  Hurley – Rotterdam 2-2

 4. Ik denk dat het verschil tussen Kampong en Amsterdam niet zo groot zal zijn als hierboven wordt gezegd.

Reageer