Voorspellingen zondag 15 maart (heren) - Hoofdklasse Hockey Nederland

Voorspellingen zondag 15 maart (heren)

Aanstaande zondag spelen de herenteams uit de hoofdklasseteams hun zestiende speelronde. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van zondag 15 maart.

Kampong OZ heren MdW Baart Luypaert
(c) Maurice de Wert

Pinoké – Den Bosch: 2-1

Pinoké sloeg vorig weekend de aanval van nummer 11 Tilburg resoluut vvan zich af.  Dankzij de 1-0 zege staat de ploeg inmiddels zes punten voor op de Brabantse formatie en kan het zich volledig richten op het ontlopen van die andere nacompetitie-plaats. Den Bosch verloor met 3-5 van HGC en zag door de zege van Schaerweijde het gat met plaats tien slinken tot twee punten. In het Amsterdamse bos barst de strijd om ontlopen van plaats tien los in een vermakelijk duel. Pinoké maakt het spel, Den Bosch loert op de counter. Dankzij twee uitblinkende keepers en een gemis aan scherpte weten beide ploegen pas na rust het doel te vinden. Pinoké doet dit tweemaal en weet het belangrijke duel te winnen.

Tilburg – Hurley: 1-2

Hurley heeft het zwaar na de winterstop. Tegen toppers Amsterdam en Kampong kon de ploeg geen potten breken en is daardoor naar plaats tien gezakt. Voor Tilburg waren de druiven zuur in de eerste twee wedstrijden met twee minimale nederlagen. Het duel met Hurley is voor de Brabantse ploeg de laatste kans om aan te haken bij de ploegen die strijden om plaats tien; bij verlies spelen mannen van Pim Wijzenbeek nacompetitie. Het wordt een typisch degradatieduel in Tilburg tussen twee ploegen die niet willen verliezen en daardoor uiterst voorzichtig spelen. Tilburg neemt net iets meer risico en loop daardoor twee keer in het mes bij de “muur” van Hurley dat daardoor drie hele belangrijke punten mee naar huis weten te nemen.

Oranje Zwart – Kampong: 3-4

De absolute topper vind zondag in Eindhoven plaats tussen de twee beste teams van de hoofdklasse op dit moment. Kampong, dat na de 8-1 zege op Hurley met vertrouwen richting de lichtstad reist, nam vorige week de koppositie over van Oranje Zwart, dat toch wel verassend verloor van Amsterdam. Het onderlinge treffen, overigens niet uitgezonden door de NOS, is, net als de laatste edities, spectaculair. Beide teams spelen vol op de aanval, vermaken het publiek met schitterende hoogstandjes en scoren veel. Kampong is net wat effectiever dan de thuisploeg en verstevigt dankzij een knappe 4-3 zege de koppositie.

Bloemendaal – Amsterdam: 2-3

Zondag staat de klassieker van de hoofdklasse op het programma als de twee oudste clubs van Nederland het tegen elkaar opnemen voor de camera’s van de NOS. In strijd om de play offs is het treffen tussen beide teams van cruciaal belang. Amsterdam is flink op dreef na het winterreces en doet na overwinningen op Hurley en Oranje Zwart weer helemaal mee. Bloemendaal liet zich vorige week aftroeven door Rotterdam en voelt daardoor de hete adem van maar liefst drie ploegen in de nek. Het wordt een spannende maar geen goede wedstrijd aan het kopje in Bloemendaal waarin Amsterdam net even gelukkiger is dan Bloemendaal.

Schaerweijde – Rotterdam: 1-3

Schaerweijde boekte een broodnodige overwinning op Push en droeg daarmee plaats 10 over aan Hurley. Ook Rotterdam deed vorige week goede zaken in het duel met concurrent Bloemendaal en komt met het nodige vertrouwen naar de kuil van Zeist. In de voorgaande jaren won Rotterdam vaak met grote cijfers in Zeist, zondag is dat anders. In een spannend gevecht beslist Rotterdam vlak voor tijd het duel via een messcherpe counter nadat het de gehele tweede helft de in de eerste helft verkregen voorsprong met man en macht verdedigd heeft.

HGC – Push: 5-0

HGC beleeft een kopie van de eerste seizoenshelft; er wordt gewonnen van de clubs uit het rechterrijtje en doet daarom volop mee voor een plaats in de play offs. Kan de ploeg vanaf volgende week wel winnen van de topploegen? Tegen Push beleeft de Wassenaarse ploeg een makkelijke middag. Push, dat vorige week wederom een tik kreeg door met 0-4 van Schaerweijde te verliezen, heeft niks in te brengen op de Roggewoning. Na een 3-0 ruststand loopt HGC na rust uit naar een 5-0 zege.

Reageer