Voorspellingen zondag 16 november (heren) - Hoofdklasse Hockey Nederland

Voorspellingen zondag 16 november (heren)

De herenteams uit de hoofdklasse spelen zondag hun eerste speelronde van de tweede seizoenshelft. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van zondag 16 november.

Kampong Rotterdam (heren) MdW Havenga
Kampong treft Rotterdam in eigen huis. (c) Maurice de Wert

Schaerweijde – HGC: 1-3

Schaerweijde – HGC is een duel tussen twee ploegen uit de hoek waar de klappen. Beide teams startten voortvarend aan het seizoen maar zijn de laatste weken ver weggezakt. Voor HGC betekent dit dat het zicht op een plek bij de eerste vier uit zicht raakte terwijl Schaerweijde terugzakte in het degradatiemoeras. In de eerste wedstrijd van het seizoen won HGC dit duel met 2-0 en ook deze editie is de Wassenaarse ploeg de betere ploeg. Goed is het echter allerminst, maar dankzij drie rake corners van Gonzalo Peillat en een gedegen verdedigend plan weet de ploeg de punten met naar huis te nemen.

Tilburg – Amsterdam: 1-7

Het 0-0 gelijke spel tegen Tilburg was een opmaat voor de dramatische start van het seizoen van Amsterdam. Door de sterke serie van de afgelopen weken is de ploeg echter back in business en reist het vol vertrouwen richting Brabant om revanche te nemen op Tilburg. De thuisploeg, die vorige week een zeer knappe en belangrijke zege boekte op Schaerweijde, heeft vanaf minuut één geen schijn van kans tegen Amsterdam waar cornerkanon Justin Reid-Ross wederom vier corners ongenadig hard tegen de touwen pusht. In het laatste kwartier, als Amsterdam de teugels wat laat vieren, weet Tilburg voor het eerst gevaar te stichten en redt het in de slotfase alsnog de eer.

Kampong – Rotterdam: 3-2

Rotterdam had vorige week zondag de kans om Amsterdam op een achterstand van zes punten te zetten en daarmee een grote stap te zetten richting de play offs. Dankzij de nederlaag staan beide teams echter op gelijke hoogte voor aanvang van de twaalfde speelronde. Daar waar Amsterdam eenvoudig van Tilburg wint en verliest de ploeg van Reinoud de wedstrijd in Utrecht tegen koploper Kampong en dus staat het na zondag op plaats vijf. Tegen Kampong, dat het vorige week verrassend lastig had tegen Push, speelt Rotterdam overigens een zeer goede wedstrijd maar vergeet het bij teveel kansen de trekker over te halen.

Hurley – Push: 2-0

Tja en dan Push. Na het gelijke spel tegen Hurley tijdens de eerste speelronde van het seizoen werd Push nog gezien als een verrassende nieuwkomer, tien wedstrijden later staat de ploeg troosteloos onderaan. Dankzij de zege van Tilburg op Schaerweijde is het gat tussen beide ploegen inmiddels opgelopen tot zeven punten en dus moet de jeugdige ploeg van Herman Kruis, met veel spelers uit de eigen jeugdopleiding in de gelederen, snel punten gaan pakken. Het treft zondag echter een zeer getergd Hurley, dat een matig dubbelweekend kende. Tegen Push speelt de Amsterdamse formatie degelijk, geeft het bijna geen kansen weg en weet het via Janiek Braaksma en Kenny Bain twee keer uit een counter toe te slaan.

Oranje Zwart – Den Bosch: 4-1

Den Bosch boekte een belangrijke zege op concurrent Hurley en zag daarmee het gat met plek tien groeien tot vijf punten. Oranje Zwart pakte de volle buit in het dubbelweekend zonder ook maar een tegengoal te incasseren en blijft met Kampong aan de ranglijst aanvoeren. In de derby met Den Bosch is Oranje Zwart wederom de bovenliggende partij en komt de ploeg geen moment in gevaar. Den Bosch vecht voor wat het waard is maar weet vooral aanvallend bijna niks te creëren. Dankzij twee rake corners van Mink van der Weerden gaat OZ met een 2-0 voorsprong rusten waarna het na de thee de overwinning veiligstelt.

Bloemendaal – Pinoké 4-0

Een zeer geslaagd dubbelweekend voor Bloemendaal. Dankzij de 6-1 overwinning op Schaerweijde en de 4-2 zege op HGC passeerde de ploeg van Russel Garcia Rotterdam op de ranglijst en klom het naar de derde plaats. Pinoké daarentegen pakte na een mirakel een punt tegen Hurley en verloor kansloos van Oranje Zwart waardoor de degradatiezorgen alleen maar toenamen. Ook op het Kopje in Bloemendaal hebben de Steekneuzen geen uitzicht op een goed resultaat. In de eerste helft komt de Amsterdamse ploeg nog redelijk mee met de Mussen maar nadat Roel Bovendeert vlak na rust de 2-0 tegen de touwen schiet is de wedstrijd gespeeld.

Comments (5)

 1. Schaerwijede – HGC 1-3
  Tilburg – Amsterdam 1-4
  Kampong – Rotterdam 3-2
  Hurley – Push 3-4
  Oranje-Zwart – Den Bosch 6-2
  Bloemendaal – Pinoke 3-0

 2. Schaerweijde – HGC 1-3
  Tilburg – Amsterdam 1-7
  Kampong – Rotterdam 3-2
  Hurley – Push 2-0
  Oranje-Zwart – Den Bosch 4-1
  Bloemendaal – Pinoke 4-0

 3. SW-HGC 2-2
  Tburg-Adam 1-5
  Kampong-Rdam 3-3
  Hurley-Push 1-1
  OZ-DB 4-1
  Bdaal-Pinoke 5-0

 4. Schaer-HGC 3-2
  Tilburg-A’dam 2-7
  Kampong- R’dam 2-1
  Hurley-Push 2-1
  OZ- Den Bosch 3-2
  Bloemendaal-Pinoke 2-0

 5. Schaerweijde – HGC 4-3
  Tilburg – Amsterdam 0-6
  Kampong – Rotterdam 3-0
  Hurley – Push 2-2
  Oranje-Zwart – Den Bosch 3-1
  Bloemendaal – Pinoke 4-2

Reageer