Voorspellingen zondag 19 oktober (heren)

Aanstaande zondag spelen de herenteams uit de hoofdklasseteams hun zevende speelronde. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van 19 oktober.

Amsterdam HGC RV (3)
(c) Rob Visser

Amsterdam – HGC: 1-2

Het contrast tussen de seizoenstart van Amsterdam ten opzichte van HGC is gigantisch. De Wassenaarse formatie staat sinds vorig weekend gedeeld eerste terwijl Amsterdam slechts negende staat. Ondanks de torenhoge ambities stelt de ploeg van Alyson Annan zeer teleur. Doelpunten maken lijkt het grootste manco, en ook aankomende zondag mist de thuisploeg een flink aantal grote kansen. HGC is daarentegen een stuk effectiever. Dankzij cornerkanon Peillat weet HGC tweemaal te scoren uit even zoveel strafcorners. Vlak voor tijd scoort Billy Bakker de aansluitingstreffer maar verder komt Amsterdam niet.

Kampong – Schaerweijde: 4-1

Schaerweijde is de revelatie van het huidige seizoen. De sterk verjongde ploeg uit Zeist speelt attractief, snel en goed hockey en verrast daarmee vriend en vijand. Tegen de huidige koploper Kampong komt het echter nog tekort. De Utrechtse formatie schroefde het vertrouwen afgelopen weekend in de EHL op en neemt dat mee in de streekderby tegen Schaerweijde. De bezoekers verdedigen sterk maar moeten toch viermaal capituleren voor het snelle aanvalsspel van Kampong. In de slotfase weet Thijn Knetemann de eer voor Schaerweijde te redden.

Hurley – Bloemendaal: 1-4

Bloemendaal was vorig weekend door het EHL weekend van Kampong een weekje vrij om de batterij een beetje op te laden. Dat is aardig gelukt getuige het goede spel tegen Hurley. De bosbewoners komen flink tekort tegen de oranjehemden en mogen doelman Daan Wisselink dankbaar zijn dat het slechts vier tegengoals hoeft te incasseren. Voor Bloemendaal is Tom Boon weer eens de grote man met drie mooie goals.

Oranje Zwart – Tilburg: 6-0

De eerste Brabantse streekderby van dit weekend wordt een simpele prooi voor Oranje Zwart. De titelverdediger speelt vanaf minuut 1 met de bezoekers uit Tilburg die nog altijd op de eerste zege van het seizoen wachten. Na gelijke spelen tegen Amsterdam en HGC volgde een reeks nederlagen waardoor het degradatiespook rondzwerft op het complex van de fusieclub. Tegen OZ komt het geen minuut in de buurt van een goed resultaat. Snelle doelpunten van Mink van der Weerden en Bob de Voogd ontnemen de wedstrijd binnen vijf minuten van alle spanning, waarna Oranje Zwart het thuispubliek op een mooie hockeyshow trakteren.

Push – Den Bosch: 2-3

De tweede Brabantse derby vindt plaats in Breda en is met het oog op degradatie van groot belang. Een zege voor Push betekent dat de ploeg de laatste plaats overdraagt aan Tilburg, Den Bosch kan bij een zege afstand nemen van de onderste plaatsen. Een spannende wedstrijd is het gevolg zonder dat beide ploegen erg goed spelen. Push komt tweemaal op voorsprong maar geeft deze voor rust even zo vaak weer uit handen. In de tweede helft lijkt de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen totdat Robbert van de Peppel vlak voor tijd de winnende goal binnenschiet.

Rotterdam – Pinoké: 3-2

Rotterdam leed vorig weekend een nipte nederlaag tegen HGC. In deze topper verloor het, na een zeer goede eerste helft, enigszins ongelukkig met 1-0. Dat heeft tot gevolg dat de ploeg van Reinoud Wolf, met het oog op de play-off plekken, in de achtervolging moet. Zondag wacht Pinoké, dat het na een slechte start de laatste weken behoorlijk op de rit lijkt te hebben. Ook het veldspel tegen Rotterdam is zeer goed, maar de Amsterdamse ploeg vergeet de trekker over te halen. Aan de kant van Rotterdam weet Bjorn Kellerman tweemaal te scoren.

 

Comments (3)

 1. Amsterdam – HGC: 3-2
  Kampong – Schaerweijde: 4-2
  Hurley – Bloemendaal: 1-3
  Oranje Zwart – Tilburg: 5-0
  Push – Den Bosch: 2-2
  Rotterdam – Pinoké: 2-2

 2. @gulian dat zijn goeie voorspellingen

 3. gulian zit er naast

  nope

Reageer