Voorspellingen zondag 2 november (heren)

Aanstaande zondag spelen de herenteams uit de hoofdklasseteams hun negende speelronde. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van zondag 2 november.

Kampong Pinoke MdW Kemperman Warmerdam
Pinoké reist af naar Utrecht voor de wedstrijd tegen Kampong. (c) Maurice de Wert

Oranje Zwart – Schaerweijde: 4-2

Schaerweijde werd vorige week zondag door Hurley met beide benen op de grond gezet. De ploeg die drie wedstrijden op rij wist te stunten tegen topploegen verloor met 3-2 van de lager-geklasseerde Amsterdammers en zakte daardoor naar het rechter-rijtje. Oranje Zwart boekte een knappe zege in Bloemendaal waarbij een 2-0 achterstand werd omgebogen in een uiteindelijke 3-4 overwinning. Tegen Schaerweijde heeft Oranje Zwart het 55 minuten knap lastig maar gaat de thuisploeg er alsnog met de volle buit vandoor. Bij een 2-2 stand weet Mink van der Weerden twee corners te benutten waardoor de drie punten in Eindhoven blijven.

Kampong – Pinoké: 4-1

Kampong revancheerde zich voor het puntverlies in de derby tegen Schaerweijde met een puike 4-1 overwinning in Wassenaar op HGC. De ploeg was oppermachtig en trekt deze vorm door naar het duel met Pinoké. De Steekneuzen verloren afgelopen zondag van de buurmannen van Amsterdam en verkeren dankzij de overwinningen van Hurley en Tilburg in de degradatiezone. Tegen Kampong valt er weinig eer te behalen voor Pinoké, dat blij mag zijn dat het vizier bij de Utrechtse formatie niet op scherp staat. Twee rake strafcorners en twee mooie veldgoals is de magere oogst voor de ploeg van Alexander Cox die vele kansen onbenut laat.

Amsterdam – Den Bosch: 3-1

Na de narrow escape tegen HGC boekte Amsterdam vorige week tegen Pinoké zijn tweede zege op rij, waarbij moet worden aangetekend dat de ploeg de gehele tweede helft met een man meer speelde. Den Bosch leed na twee overwinningen weer een nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Rotterdam. Ook aan het bezoek aan het Wagenerstadion houdt de zwart-gele formatie, ondanks dat het een goede wedstrijd speelt, geen punten over. Amsterdam heeft het 70 minuten lastig met de Brabanders en is Justin Reid-Ross wederom dankbaar voor twee rake strafcorners. Door deze overwinning is de ploeg van Alyson Annan weer helemaal terug in de race voor een play off plek, iets dat een paar weken geleden nog heel ver weg leek.

Rotterdam – Push: 6-1

Voor Push begint het er somber uit te zien. Met wedstrijden tegen Rotterdam, Kampong en Amsterdam in het vooruitzicht en de gevoelige nederlaag tegen concurrent Tilburg in gedachte lijkt de zo gewenste elfde plaats verder weg dan ooit. In Rotterdam komt de ploeg, dankzij twee vroege doelpunten van de thuisploeg, gemaakt door Seve van Ass en Bjorn Kellerman, wederom geen moment in de buurt van een goed resultaat. Rotterdam, dat dankzij de overwinning op Den Bosch en de nederlaag van Bloemendaal weer bij de eerste vier van de ranglijst staat, houdt druk op de verdediging van Push en weet nog viermaal het net te vinden. Vlak voor tijd redt Push de eer, maar verder dan één treffer komt de formatie uit Breda niet.

Hurley – HGC: 2-3

HGC verloor twee toppers op rij. Tegen Amsterdam werd 2-0 voorsprong in de laatste minuten uit handen gegeven, tegen Kampong was het vorige week kansloos. Tegen Hurley moet de ploeg van Dirk Loots de draad weer oppakken om niet teveel punten te verspelen in strijd om de eerste vier plekken. Hurley boekte een knappe overwinning in Zeist tegen Schaerweijde en neemt het “goede gevoel” mee naar de wedstrijd tegen HGC. Hierdoor heeft de Wassenaarse ploeg het lastig met Hurley, dat wederom zeer compact verdedigt en door middel van snelle counters gevaarlijk wordt. Toch is HGC net even beter, komt het na rust op 1-3 en is de wedstrijd gespeeld.

Bloemendaal – Tilburg: 5-0

Bloemendaal leed een gevoelige nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Oranje Zwart. Het gaf een 2-0 voorsprong uit handen en verloor daardoor voor de derde keer dit seizoen een topwedstrijd. Tilburg daarentegen won het kelderduel van Push en neemt zodoende enigszins afstand van de laatste plaats. Tegen Bloemendaal komt de Brabantse formatie echter flink tekort. De thuisploeg is op alle fronten beter, geeft geen kans weg en scoort vijf mooie doelpunten. Tilburg verdedigt met man en macht maar mag achteraf blij zijn dat de teller op vijf bleef staan.

Comments (6)

 1. Oranje-Zwart – Schaerweijde 5-2
  Kampong – Pinoke 5-1
  Amsterdam – Den Bosch 2-3
  Rotterdam – Push 5-2
  Hurley – HGC 1-4
  Bloemendaal – Tilburg 4-1

 2. Oranje-Zwart – Schaerweijde 9-1
  Kampong – Pinoke 8-1
  Amsterdam – Den Bosch 1-6
  Rotterdam – Push 5-0
  Hurley – HGC 0-5
  Bloemendaal – Tilburg 1-0

 3. Klaas, het is bijna weekend, maar jij zit al wel heel vroeg aan de drank…

  Hierbij de toto:

  Oranje-Zwart – Schaerweijde 1
  Kampong – Pinoke 1
  Amsterdam – Den Bosch 3
  Rotterdam – Push 1
  Hurley – HGC 2
  Bloemendaal – Tilburg 1

 4. Oranje-Zwart – Schaerweijde 6-3
  Kampong – Pinoke 6-2
  Amsterdam – Den Bosch 3-0
  Rotterdam – Push 6-0
  Hurley – HGC 2-2
  Bloemendaal – Tilburg 4-0

 5. Oz Schar 5-1
  Kamp Pin 6-1
  Adam DB 2-3
  Rdam Push 7-1
  Hur Hgc 2-2
  Bdaal Til 5-1

 6. Oranje-Zwart – Schaerweijde 5-2
  Kampong – Pinoke 6-2
  Amsterdam – Den Bosch 3-1
  Rotterdam – Push 5-1
  Hurley – HGC 3-4
  Bloemendaal – Tilburg 4-2

Reageer