Voorspellingen zondag 22 maart (heren)

Aanstaande zondag spelen de herenteams uit de hoofdklasseteams hun zeventiende speelronde. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van zondag 22 maart.

Kampong Bloemendaal MdW de Groot Kemperman
(c) Maurice de Wert

Kampong – Bloemendaal: 3-2

De topper van komend weekend wordt gespeeld op Kampong waar de koploper de huidige nummer drie ontvangt. Beide ploegen speelden vorig week gelijk tegen een directe concurrent en kunnen een overwinning daardoor goed gebruiken. In de eerste helft is het van beide kanten aftasten, na rust komt het duel volledig tot leven. Een 0-0 ruststand wordt gevolgd door een 3-2 eindstand, waarbij Bloemendaal tot tweemaal toe een voorsprong uit handen geeft. Constantijn Jonker beslist het duel in de slotminuten met zijn handelsmerk; een doelpunt bij de tweede paal. Bloemendaal wordt door dit resultaat voorbij gestreefd door HGC en Amsterdam en moet vanaf volgende week in de achtervolging.

Hurley – Oranje Zwart: 1-5

Hurley boekte een cruciale overwinning op Tilburg en nam daardoor voor even afscheid van de gevreesde tiende plaats. Tegen Oranje Zwart komt de ploeg niet in de buurt van een goed resultaat. Oranje Zwart, dat in de slotfase een punt uit het vuur sleepte tegen koploper Kampong, speelt goed in het Amsterdamse Bos en geeft Hurley in de beginfase geen kans. Nadat de bezoekers een riante 0-3 voorsprong hebben gepakt komen de gastheren beter in de wedstrijd en is het de rest van de wedstrijd redelijk gelijkwaardig. Punten levert het niet op, een positief gevoel voor de komende wedstrijden wel. Oranje Zwart doet met 5-1 redelijke zaken voor het doelsaldo, dat aan het einde van de rit bepalend kan zijn in strijd om de koppositie.

Den Bosch – Tilburg: 3-0

In Den Bosch staan twee ploegen tegenover elkaar die de afgelopen weken pijnlijke nederlagen leden. Den Bosch werd vorige week met 5-1 van de mat geveegd door Pinoké en zag de Steekneuzen passeren op de ranglijst. Tilburg zag pogingen om in de buurt van de tiende plaats te komen volledig mislukken door nederlagen tegen concurrenten Hurley en Pinoké en weet inmiddels al bijna zeker dat er play outs gespeeld dienen te worden. Den Bosch weet zich het best te herpakken, speelt een oerdegelijke wedstrijd en weet volledig verdiend met 3-0 te winnen. Door de uitslagen op de andere velden krijgt de ploeg weer wat lucht in strijd tegen de degradatiewedstrijden.

Push – Pinoké: 1-4

Pinoké zit in een flow zoals dat zo mooi heet. Na overwinningen op Tilburg en Den Bosch staat de ploeg uit Amstelveen na vorige week op de zevende plaats. Een overwinning op Push ligt daardoor in de lijn der verwachtingen en kan de Steekneuzen een gat van zes punten met plaats tien opleveren. Push speelt een verloren seizoen. De jonge, talentvolle ploeg van Herman Kruis komt duidelijk tekort in het eerste seizoen in de hoofdklasse. Het team bij elkaar houden zal het devies zijn om binnen een jaar sterker terug te keren. In het thuisduel met Pinoké kan Push in de eerste helft meekomen (1-1), na rust is Pinoké simpelweg te sterk.

Rotterdam – HGC: 1-2

In Rotterdam staat de topper tussen Rotterdam en HGC op het programma met als inzet een plek in de play offs. HGC is, mede door het eenvoudige programma, goed uit de winterstop gekomen en weer aansluiting gevonden met de top 4. Rotterdam heeft zich goed herstelt van de nederlaag tegen Oranje Zwart in de openingswedstrijd na het winterreces en staat na overwinningen op Bloemendaal en Schaerweijde gewoon weer op een play-off positie. In het onderlinge treffen zijn de verschillen klein. Veel kansen levert het duel niet op, goed verdedigen wel. Uiteindelijk is de strafcorner beslissend. Jeroen Hertzberger en Timmo Kranstauber scoren 1 uit 5; Gonzalo Peillat 2 uit 3.

Amsterdam – Schaerweijde: 4-0

Amsterdam speelt goed na de winterstop. Duels met Hurley, Oranje Zwart en Bloemendaal leverden zeven punten op waarbij de Hoofdstedelingen slechts één goal hoefde te incasseren. De vierde plaats lonkt weer. Tegen Schaerweijde, dat na een wervelende seizoenstart inmiddels is afgezakt naar plaats tien, komt Amsterdam geen moment in problemen. Een snelle openingsgoal wordt vlak na rust uitgebreid naar een 2-0 ruststand. Na de thee proberen de bezoekers uit Zeist de aansluitingstreffer te maken, maar veel kansen levert dit niet op. Grote man bij Amsterdam is Mirco Pruyser met drie treffers.

Reageer