Voorspellingen zondag 23 maart (heren)

Nieuwe speelronde, nieuwe voorspellingen! Lees hier de voorspellingen voor de heren speelronde van zondag 23 maart.

Schaerweijde-Hurley (13)

Amsterdam – Pinoké: 3-1

Er staat een spannende bosderby op het programma tussen twee teams die de punten hard nodig hebben. Amsterdam blijft bij een zege in het play-off spoor, Pinoké kan de punten goed gebruiken in strijd tegen degradatiewedstrijden. Een ruststand van 1-1 is de voorbode van een spannende tweede helft waarin Amsterdam op basis van individuele kwaliteit de zege weet binnen te slepen: Valentin Verga en Mirco Pruyser beslissen met prachtige doelpunten het duel.

Kampong – Tilburg: 2-0

Het worden drie bloedstollende wedstrijden voor de hockeyers van Tilburg. De kans dat zowel Laren als Tilburg geen punten meer pakt is aannemelijk en dus wordt de strijd om rechtstreekse degradatie een doelsaldokwestie. Met dit in gedachten gaat Tilburg drie wedstrijden voor de goal liggen om het aantal tegendoelpunten tot het minimum te beperken. Tegen Kampong gaat dit de ploeg vrij aardig af. Na een 0-0 ruststand weet Kampong na rust alsnog het doel te vinden (strafcorner Weusthof, spitsengoal van Meulenbroek) en doet daarmee goede zaken in strijd om de play-offs.

Den Bosch – HGC: 1-2

HGC heeft een flinke tik gehad afgelopen weekend. Dankzij twee nipte nederlagen is de ploeg zo goed als uitgeschakeld voor de play-offs. Deze teleurstelling dreunt nog even na bij de Wassenaren en dat is te merken in het duel tegen Den Bosch. Het spel is niet best, de scherpte ontbreekt en de echte wil om te winnen is er niet. Dankzij vedette Simon Egerton weet de ploeg ondanks alles toch met 2-1 te winnen van Den Bosch dat het beslissende dubbelweekend ingaat met de gedachte dat de veilige 9e plaats nog lang niet zeker is.

Bloemendaal – Oranje Zwart: 4-3

De ploeg in vorm tegen de koploper: zie hier hét affiche van aanstaande zondag. Bloemendaal verspeelde nog geen punt na de winterstop en is inmiddels opgeklommen naar plek 4 op de ranglijst. Desondanks zijn drie punten meer dan gewenst tegen de Brabantse vedetten-ploeg, want bij verlies wipt Amsterdam over de mussen heen op de ranglijst. De spanning die deze druk met zich meebrengt zorgt voor een matige eerste helft van Bloemendaal dat daardoor volledig volgens de verhoudingen op het veld met een 0-2 gaan rusten. Na de thee is de ploeg echter ontketend en loopt het uit naar een 4-2 voorsprong. De aansluitingstreffer van Bob de Voogd komt in de 67e minuut te laat voor een punt voor de koploper dat daarmee afstand moet doen van het bovenste treetje.

Schaerweijde – Hurley: 3-2

Met een loodzwaar slotweekend voor de boeg moet Schaerweijde een resultaat halen in de thuiswedstrijd tegen Hurley. De Amsterdamse ploeg, die zo goed als zeker verzekerd zijn van het hoofdklasseschap voor volgend seizoen, is de ideale tegenstander voor de Zeistse ploeg in strijd tegen degradatie. Halverwege staat een zeer verdiende 3-0 op het scorebord mede dankzij twee rake strafcorners. Deze stand blijft tot 10 minuten voor tijd staan waarna Hurley in korte tijd twee keer weet te scoren. Spannende minuten breken aan in Zeist waar de thuisploeg vol onder druk staat. Met meer geluk dan wijsheid weet het echter stand te houden waardoor Den Bosch op de ranglijst gepasseerd wordt.

Rotterdam- Laren: 6-2

Laren wist na de gigantische tik van Tilburg zondag heel knap een punt uit het vuur te slepen tegen Pinoké waardoor de rode lantaarn weer is overgedragen aan de Brabanders. Zoals eerder vermeld wordt de strijd tegen degradatie beslist op doelsaldo en daardoor komt de ruime 6-2 nederlaag Laren niet goed uit. Daar waar de concurrent weinig doelpunten tegen weet te krijgen moet Laren maar liefst 6 keer vissen waardoor het verschil in doelsaldo voor aanvang van het slotweekend verdwenen is. Dankzij het aantal gescoorde doelpunten blijft Laren na dit weekend nog aan de goede kant van de streep, is dit na volgend weekend ook het geval? Rotterdam doet wat het moet doen. Dankzij de ruime zege is het competitie-toetje weer een stap dichterbij. Met drie doelpunten is Jeffrey Thys, die nadat hij afviel voor de Belgische nationale ploeg in grootste vorm verkeerd, wederom de grote man bij Rotterdam.

Comments (3)

  1. Directe degradatie wordt niet op doelsaldo beslitst denk ik. Den Bosch wint dit weekend van HGC en speelt zich veilig. Dan pakt Tilburg punt(en) vrijdag thuis punten tegen Den Bosch

  2. Den bosch gaat stunten, en pakt 3 punten tegen HGC

  3. zeker dat den bosch gaat stunten?

    HGC gewoon nog kans op play offs!

Reageer