Voorspellingen zondag 23 november (heren)

De dames zijn al klaar maar de herenteams uit de hoofdklasse spelen zondag hun laatste wedstrijden van 2014. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van zondag 16 november.

OZ - Push (c)Hanneke Bantje de Voogd
Koploper Oranje Zwart sluit 2014 af met de wedstrijd tegen hekkensluiter Push. (c) Hanneke Bantje

Amsterdam – Kampong: 2-3

De kraker van de laatste speelronde voor de winterstop vindt plaats in het Wagenerstadion waar Amsterdam en Kampong elkaar treffen. Kampong, dat de laatste weken wat minder in vorm is en vorige week de eerste nederlaag van het seizoen moest slikken zal tot het bot gemotiveerd zijn om winnend af te sluiten en in het spoor van koploper Oranje Zwart te blijven. Amsterdam, dat de laatste weken juist alles wint, moet in het spoor van Rotterdam en Bloemendaal zien te blijven en speel zondag met zeer veel aanvallende intenties. Het krijgt ook voldoende kansen maar het oude manco, het missen van kansen,  breekt de ploeg weer op.

Push – Oranje Zwart: 1-4

Het is voor Push te hopen dat Oranje Zwart, sinds vorige week koploper, het wat rustiger aan doet dan in de heenwedstrijd. Toen werd het in de eerste uitwedstrijd van de Bredase ploeg maar liefst 8-1. Vorige week leed Push een pijnlijke nederlaag tegen Hurley, waardoor de teller nog altijd maar op één punt staat. In de return tegen Oranje Zwart lijkt het na vijftien minuten wederom een monsterscore te worden. Dankzij drie snelle goals leidt Oranje Zwart op dat moment met 3-0 en moet Push vrezen voor het ergste. Dankzij keihard werken van Push en de gedachte aan de Champions Trophy bij de vele internationals van OZ blijft de schade beperkt voor de thuisploeg, dat na de winterstop uit een ander vaatje moet gaan tappen om niet vroegtijdig te degraderen.

HGC – Tilburg: 2-1

Na een lange reeks nederlagen boekte HGC vorige week eindelijk weer eens een zege. In Zeist werd nipt van Schaerweijde gewonnen waardoor de ploeg enigszins aansluiting houdt bij de top 4. Tilburg maakte het Amsterdam traditiegetrouw lastig. Er werd nipt met 3-2 verloren en dat moet de Brabanders  vertrouwen geven voor de tweede ontmoeting met HGC. In de heenwedstrijd werd het verassend 2-2 en ook deze editie is het verschil klein. En net als in de heenwedstrijd komt HGC op een 2-0 voorsprong. Ditmaal weet de ploeg, ondanks de tegentreffer van Tim Swaen, de voorsprong wel over de streep te trekken.

Pinoké – Schaerweijde: 2-2

Beide ploegen snakken in de laatste wedstrijd voor de winterstop nog naar een goed resultaat in strijd tegen degradatie. Op 12 oktober wist zowel Pinoké als Schaerweijde voor het laatst te winnen. In het eerste duel tussen beide teams stond een spectaculaire 5-4 eindstand op het scorebord ondanks een 5-1 voorsprong voor Schaerweijde. In Amstelveen maken beide ploegen er in een gelijk opgaand duel een open wedstrijd van met veel werklust en harde duels. Na 35 minuten gaan de teams met een 1-1 aan de thee, in de tweede helft weten beide cornerkanonnen vervolgens nog eenmaal doel te treffen waardoor een terecht gelijkspel het resultaat is van zeventig minuten bikkelen.

Den Bosch – Bloemendaal: 1-3

Bloemendaal boekte een zeer nipte maar wel verdiende overwinning op Pinoké, maar had daar wel een onterechte strafbal voor nodig. Den Bosch kon lange tijd goed meekomen met titelkandidaat Oranje Zwart, maar moest, nadat het zijn keeper gewisseld had voor een wisselspeler, toch zijn meerdere erkennen. Ook tegen Bloemendaal is de ploeg van Eric Verboom aardig op dreef en komt het wederom op voorsprong uit een corner. Na rust weet Bloemendaal de rollen om te draaien, komt het op een 2-1 voorsprong en weet het in de slotminuten uit een vlijmscherpe counter het duel definitief te beslissen.

Rotterdam – Hurley: 3-0

Rotterdam boekte afgelopen weekend een zeer knappe zege op het nog ongeslagen Kampong en blijft daardoor vierde op de ranglijst. Hurley pakte drie noodzakelijke punten tegen degradatiekandidaat Push en steeg daarmee naar plek zeven. In de laatste wedstrijd voor de winterstop komt de ploeg echter te kort tegen het sterk spelende Rotterdam. Dankzij twee goals voor rust en één erna boekt de thuisploeg een even makkelijke als belangrijke zege in strijd om de play offs. Enige smetje is het gebrek aan doelpunten; de score had veel hoger kunnen en moeten zijn.

Comments (6)

 1. Amsterdam – Kampong 2-4
  Push – Oranje-Zwart 1-4
  HGC – Tilburg 2-2
  Pinoke – Schaerweijde 4-3
  Den Bosch – Bloemendaal 1-5
  Rotterdam – Hurley 5-0

 2. adam- kampong 3-2
  push – oz 2-5
  hgc- til 4-1
  pinoke- schaerweije 2-2
  db – bloem 1-6
  rot – hur 5-1

 3. kampong bakt er niets van hoor. Die gaan echt niet winnen morgen. Het spel is bij vlagen om te huilen.

 4. Amsterdam – Kampong 5-3
  Push – Oranje-Zwart 0-5
  HGC – Tilburg 3-1
  Pinoke – Schaerweijde 4-1
  Den Bosch – Bloemendaal 2-4
  Rotterdam – Hurley 4-0

 5. @kamponger van de 13 wedstrijden waren er 3 om te huilen, resp.tegen S’weijde,R’dam & Push ! Ook de wedstrijd tegen OZ krijgt geen schoonheidsprijs wanneer je een 2-0 voorsprong uit handen geeft. De 2 beste wedstrijden vond ik tegen HGC & A’dam (zondag jl)DE overige 7 wedstrijden een ruime voldoende !Al met al een mooie 1ste helft van dit seizoen ?

 6. “Die gaan echt niet winnen morgen.”
  Een echte kenner aan het woord blijkt maar weer. (Kampong wint met 3-0..)

Reageer