Voorspellingen zondag 26 april (heren)

De hoofdklasseteams spelen aankomend weekend hun laatste speelronde van het seizoen. Bij de heren is de strijd om de derde en vierde plek nog altijd niet gestreden maar voor de andere teams zijn de kaarten geschud.  Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van zondag 26 april.

Amsterdam Rotterdam Melkert Vermeulen heren RV (5)
Rotterdam en Amsterdam strijden zondag beide om een play-off ticket. (c) Rob Visser

Rotterdam – Amsterdam: 5-3

De absolute kraker van de slotronde vindt plaats in Rotterdam waar in een rechtstreeks duel gestreden wordt om een play off plek. Het uitgangspunt is simpel: Rotterdam moet met minimaal 3 doelpunten verschil winnen om de Amsterdammers te passeren en zeker te zijn van de play offs (uitgaande van een overwinning van Bloemendaal op HGC). Het wordt een ongekend spektakel, waarbij het duel na tien minuten al beslist lijkt als Amsterdam op een 0-2 voorsprong komt. Rotterdam recht echter zijn rug, weet nog voor rust op gelijke hoogte te komen en dendert in de tweede helft over Amsterdam heen. In de slotfase komt het echter één doelpunt tekort waardoor de bezoekers opgelucht adem kunnen halen.

HGC – Bloemendaal: 0-3

Bij winst op HGC is Bloemendaal hoe dan ook geplaatst voor de play offs. Dit is het uitgangspunt voor de oranjehemden voorafgaand aan de wedstrijd tegen het uitgespeelde HGC. In de eerste helft heeft deze spanning een verlammende werking op Bloemendaal dat maar moeizaam in het spel komt. Voor HGC zijn de druiven na wederom een sterk seizoen zuur. Lang uitzicht op een play off ticket, maar uiteindelijk alleen maar best of the rest. Tegen Bloemendaal speelt de ploeg van vertrekkend coach Dirk Loots best aardig, maar de echte scherpte ontbreekt. Na rust breekt Bloemendaal al snel de ban waarna het verzet van HGC gebroken is.

Push – Kampong: 1-9

Push neemt afscheid van het hoogste niveau met de grootste nederlaag van het seizoen. Kampong gebruikt de wedstrijd tegen de degradant om de absolute topvorm voor de play offs te benaderen en geeft geen cadeautjes weg. Sterker nog, het speelt Push volledig van de mat, met een 0-6 ruststand tot gevolg. Na rust weet de thuisploeg nog wel de eer te redden, maar het slotakkoord is met drie goals alsnog aan de Utrechtse formatie, die als een van de favorieten begint aan het competitietoetje.

Schaerweijde Tilburg: 3-1

In Zeist staat een oefenwedstrijd voor de play outs op het programma tussen de nummers 11 en 10 van de ranglijst. Stuivertje kunnen beide teams niet meer wisselen en daardoor zullen beide ploegen de wedstrijd gebruiken om wat zaken te testen, heel te blijven en het vertrouwen op te vijzelen. Dat laatste lukt vooral Schaerweijde. De thuisploeg speelt een prima wedstrijd, is een stuk beter dan Tilburg en neemt dankzij de 3-1 zege revanche voor de uitnederlaag.

Pinoké – Oranje Zwart: 2-4

Oranje Zwart wil de eerste plaats in de reguliere competitie veilig stellen terwijl Pinoké zijn vijf vertrekkende spelers een waardig afscheid willen bieden. Zie hier twee ingrediënten voor een mooie pot hockey. Beide ploegen spelen op de aanval, vermaken het publiek met mooie acties en fraaie doelpunten. In deze strijd is Oranje Zwart net even sterker dan de thuisploeg, dat ondanks de nederlaag met een goed gevoel het seizoen afsluit.

Den Bosch – Hurley: 2-2

In Den Bosch staat de grande finale van het rechterrijtje op het programma. Kortom, wie wordt er zevende. Den Bosch heeft genoeg aan een gelijkspel, Hurley dient er een overwinning uit te slepen. Deze lijkt er te gaan komen, totdat Robert van de Peppel in de slotfase alsnog een punt uit het vuur sleept voor de thuisploeg. Beide ploegen zullen tevreden zijn over het seizoen waarin handhaving zonder play outs gerealiseerd is.

Comments (1)

  1. Stampionen

    Van der P. sleept plek 7 eruit ! Hala Den bosch

Reageer