Voorspellingen zondag 26 oktober (heren)

Aanstaande zondag spelen de herenteams uit de hoofdklasseteams hun achtste speelronde. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van 26 oktober.

Kampong - HGC MdW de Wijn

HGC – Kampong: 2-4

In Wassenaar staat het duel tussen de nummer 1 en 3 op het programma. HGC, dat zondag de kans op de koppositie liet liggen door met 3-2 van Amsterdam te verliezen, ontvangt Kampong, dat op haar beurt ook een 2-0 voorsprong uit handen gaf in de streekderby tegen Schaerweijde. In de eerste helft zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd, na de thee is Kampong duidelijk de sterkere partij. Beide buitenlandse cornerkanonnen, Gonzalo Peillat en Loick Luypaert, weten tweemaal het doel te vinden, de overige doelpunten worden door Thierry Brinkman gemaakt.

Bloemendaal – Oranje Zwart: 3-3

In Bloemendaal staan twee grootmachten tegenover elkaar. Bloemendaal, de nummer vier van de ranglijst, ontvangt nummer twee Oranje Zwart. Beide ploegen, die afgelopen weekend met 5-1 wonnen, maken er een wedstrijd van zeer hoog niveau van. De bezoekers komen als snel in de wedstrijd op een 0-2 voorsprong, maar nog voor rust repareert Bloemendaal de opgelopen schade. In de tweede helft wordt er minder gescoord, maar de vele kansen en hoogstandjes maken dat meer dan goed. Doordat zowel Bob de Voogd als Tom Boon nog eenmaal weten te scoren eindigt het heerlijke duel in een zeer terechte 3-3.

Schaerweijde – Hurley: 3-2

Schaerweijde pakte, tegen alle verwachtingen in, vijf punten in de laatste drie wedstrijden waarin het aantrad tegen drie play off kandidaten. Op papier zou Hurley daardoor een makkie moeten zijn maar in de praktijk blijken dit soort wedstrijden vaak juist de moeilijkste te zijn.  Zo ook zondag. Hurley vecht voor wat het waard is en wordt daarbij gesteund door een vroege openingstreffer. Als Schaerweijde na rust deze achterstand ombuigt in een 3-1 voorsprong lijkt het duel beslist, maar dankzij een fraaie aansluitingstreffer van Kenny Bain is het in de slotfase nog bloedstollend spannend.

Den Bosch – Rotterdam: 2-5

Den Bosch is na twee belangrijke overwinningen op de degradatiekandidaten Tilburg en Push opgeklommen naar een keurige zevende plek. Tegen Rotterdam worden de Brabanders dankzij een kansloze 5-2 nederlaag weer met beide benen op de grond gezet. Rotterdam, dat met deze zege goede zaken op de ranglijst doet, pakt Den Bosch vanaf minuut één bij de strot en laat deze pas na 70 minuten weer los. Ondanks de overmacht van het bezoekende team valt de uitslag nog behoorlijk mee voor Den Bosch, dat dankzij twee vlijmscherpe counters twee mooie doelpunten weet te maken. Rotterdam is wat minder scherp in de cirkel, waardoor de teller op vijf blijft hangen.

Pinoké – Amsterdam: 1-4

Amsterdam beleefde vorige week een wonderlijke comeback. Dankzij een enorme wilskracht en door hard te werken won de ploeg na een 0-2 achterstand uiteindelijk met 3-2 van HGC. Een groot verschil met de weken ervoor waarin de ploeg juist op werklust werd afgetroefd. De grote man bij de Amsterdammers was wederom Justin Reid-Ross, het cornerkanon dat aankomende zondag terugkeert op zijn oude club Pinoké. De Steekneuzen moesten vorige week, bij Rotterdam na een goede serie wedstrijden weer eens een nederlaag slikken. Tegen de grote buurman komt de thuisploeg zondag flink tekort. Amsterdam neemt het spel uit de tweede helft van afgelopen zondag mee en wint, dankzij drie goals van Reid-Ross, met 4-1 van Pinoké.

Tilburg – Push: 1-1

In Tilburg staat de degradatiekraker tussen Tilburg en Push op het programma. Beide ploegen wisten dit seizoen nog niet te winnen en ook na het meer spannende dan goede duel staan beide ploegen op dat gebied nog met lege handen. Na 70 minuten lang schaven, knokken, werken en vechten eindigt de Brabantse derby in een verdiende 1-1; een uitslag waar beide teams niet heel veel aan hebben. Voor Tilburg weet Tim Swaen het net te vinden terwijl Casper van Wandelen een punt voor de bezoekers redt.

Comments (10)

 1. HGC – Kampong 2-5
  Bloemendaal – Oranje Zwart 3-4
  Schaerweijde – Hurley 3-1
  Den Bosch – Rotterdam 4-5
  Pinoke – Amsterdam 4-2
  Tilburg – Push 4-3

 2. Berry white

  HGC – Kampong 1-4
  Bloemendaal – Oranje Zwart 5-3
  Schaerweijde – Hurley 1-2
  Den Bosch – Rotterdam 2-6
  Pinoke – Amsterdam 3-3
  Tilburg – Push 5-1

 3. @berry white , met de ingezakte speelstijl van HC Tilburg is het onmogelijk om 5 goals te maken, ze hebben er tot nu toe ook pas 6 gescoord na (7!) wedstrijden…

  Ik denk dat Push deze belangrijke wedstrijd met 1-2 wint.

 4. HGC – Kampong 3-3 ongekende krachten bij HGC

  Bloemendaal – Oranje Zwart 2-3 Bloemendaal is ook thuis nog geen heer en meester.

  Schaerweijde – Hurley 4-1 Na de toppers nu een mindere ploeg op papier. Wel zal Steven Tromp op een warm welkom kunnen rekenen bij de Zeister aanhang. Ook is het maar de vraag of hurley punten gaat pakken aangezien vorig jaar beide wedstrijden ook verloren hebben zowel op schaerweijde als in amsterdam.

  Den Bosch – Rotterdam 2-4
  Pinoke – Amsterdam 2-2
  Tilburg – Push 2-1

 5. Ik vraag me af of Kampong zich wel kan revancheren op vorige week. Op papier is kampong niet zo veel beter. En kampong speelt matig.

 6. De ECHTE uitslagen
  HGC – Kampong 1-3
  Bloemendaal – Oranje Zwart 2-2 hetzelfde als vorig jaar
  Schaerweijde – Hurley 3-2
  Den Bosch – Rotterdam 3-3
  Pinoke – Amsterdam 1-2
  Tilburg – Push 0-3

 7. @betweter wat voor verklaring heb je dat Den bosch rotterdam op een gelijkspel gaat houden.

  En waarom zou push van Tilburg winnen uit?

 8. @joost,
  Maar goed dat er vandaag niet op papier werd gespeeld maar op kunstgras…
  Wat een enorm krachtsverschil tussen hgc en kampong.. 1-4 was nog magertjes

 9. @Joost, jammer dat jij de wedstrijd HGC-Kpong niet gezien hebt ! S’weijde heeft het team goed wakker geschud en extra gemotiveerd. De hele wedstrijd is HGC geen moment een “gevaar” geweest voor Kpong, integendeel had gemakkelijk 6 0f 7 – 1 kunnen zijn !Dat zijn de ondoorgrondelijkheden in de sport !

 10. Het mooie is dat ik het wel heb gezien, dankzij kamongtv. Kampong had veel meer kansen, zette hoog druk. Ook zag ik minder slordige kunstjes op het middenveld, wat tot balverlies leed. Kampong was beter en HGC heeft nauwelijks iets gecreëerd. Was de tweede strafbal terecht? Ik had het idee van niet, ik dacht dat Sam niets direct fout deed, maar misschien zie ik het fout.

Reageer