Voorspellingen zondag 28 september (heren)

Aanstaande zondag spelen de herenteams uit de hoofdklasse hun vierde speelronde. Lees hier de voorspellingen voor zondag 28 september.

Credit: Jan Lelieveldt
Credit: Jan Lelieveldt

Bloemendaal – Rotterdam: 2-3

Rotterdam pakte vorig weekend enigszins verassend een punt tegen Oranje Zwart en wil deze goede lijn doortrekken naar aankomende zondag. De oranje hemden leden vorig weekend hun eerste nederlaag in de topper van vrijdag tegen Kampong en speelden daaropvolgend een degelijke wedstrijd tegen Push. In een leuk duel waarin beide ploegen elkaar geen duimbreedte toegeven is Rotterdam net even wat gelukkiger. Na een 1-1 ruststand lijken de teams vlak voor tijd genoegen te nemen met een 2-2 gelijkspel. Een discutabele corner beslist het duel uiteindelijk toch nog in het voordeel van de ploeg van Reinoud Wolff.

Oranje Zwart – Amsterdam: 3-1

Na het gelijke spel in en tegen Rotterdam is regerend landskampioen Oranje Zwart gebrand om aan de tweede topper op rij wel drie punten over te houden. Alyson Annan was ondanks de driepunter tegen buurman Hurley absoluut niet tevreden over het spelniveau van haar ploeg. Ook in Eindhoven loopt het nog niet bij Amsterdam. Oranje Zwart speelt daarentegen een sterk duel waarin bijna geen kans wordt weggegeven. Dit resulteert in een vlakke wedstrijd waarin Amsterdam een kansloze nederlaag lijdt.

Schaerweijde – Push: 4-3

Een duel in de kelder van de hoofdklasse tussen twee ploegen die de punten goed kunnen gebruiken. Push heeft het 3-3 gelijke spel tegen Hurley nog geen goed vervolg kunnen geven terwijl Schaerweijde na de winst op Pinoké een teleurstellende nederlaag leed tegen Den Bosch. In een open duel dat, mede door de vele fouten, het aanzien meer dan waard is, trekt Schaerweijde aan het langste eind. Na een spectaculaire start van de rood-zwarte brigade loopt Push de hele wedstrijd achter de feiten aan, waardoor een punt nooit echt in het vizier is geweest.

HGC – Den Bosch: 2-0

Den Bosch kon even opgelucht ademhalen na de 3-1 zege op Schaerweijde, waarbij vooral de Duitser Jonas Gomoll indruk maakte aan de Oosterplas. Tegen HGC komt de ploeg er echter nauwelijks aan te pas. HGC verdedigt oerdegelijk en loert op een aantal kansen. Voor rust worden twee van deze kansen benut maar na rust staat het vizier van de Wassenaarse ploeg niet meer op scherp. Desondanks komt de zege geen moment in gevaar.

Tilburg – Pinoké: 2-3

Er breken belangrijke weken aan voor rode lantaarndrager Pinoké. Ondanks coach Hans Streeder blij is met de progressie in het spel bleven de punten vooralsnog uit. Tegen Tilburg valt het dubbeltje nu wel de juiste kant op voor de Steekneuzen. Dit komt vooral door de vroege 0-2 voorsprong van dankzij twee rake corners van het Duitse kanon Jonathan Froschle. In de tweede helft verdedigt de Amsterdamse ploeg met man en macht, weet Tilburg tot twee keer toe terug in de wedstrijd te komen (1-2 en 2-3) maar gaan de drie punten mee terug naar de hoofdstad.

Hurley – Kampong: 1-6

Kampong beleeft een droomstart in de hoofdklasse. Vier wedstrijden gespeeld (waarvan drie tegen rechtstreekse concurrenten voor de play offs), twaalf punten. Hurley beleeft een ietwat teleurstellende start. Na de 3-3 tegen Push werd vervolgens verloren van Rotterdam en Amsterdam. Ook tegen de koploper komt Hurley er niet aan te pas. De ploeg houdt tot de 23e minuut gelijke tred (1-1 dankzij doelpunten van Constantijn Jonker en Janiek Braaksma) maar wordt vervolgens genadeloos van het veld gespeeld. De teller stokt voor Kampong bij 6 treffers, maar dat hadden er best meer kunnen zijn.

Comments (5)

 1. Bloemendaal – Rotterdam 5-3
  Oranje-Zwart – Amsterdam 4-1
  Schaerweijde – Push 3-2
  HGC – Den Bosch 4-1
  Tilburg – Pinoke 3-2
  Hurley – Kampong 1-5

 2. Bloemendaal-Rotterdam 4-2
  Oranje Zwart-Amsterdam 2-1
  Schaerweijde-Push 3-1
  HGC-Den Bosch 3-2
  Tilburg-Pinoke 2-2
  Hurley-Kampong 2-4

 3. Paul Gerritse

  Bijzonder dat Pinoke met 3 punten naar Tilburg afreist. Hoofdstedelijke (ster) allure?

 4. Gezien de stand op de ranglijst en de resultaten uit het verleden iis dit niet zo een rare voorspelling lijkt me. Je weet overigens toch wel dat Amstelveen niet de hoofdstad Nederland! is? Anyhow, dat de beste maar mogen winnen en zondag 16:15 weten we wie dat is…

 5. Goedemorgen Paul, waren mooie en welverdiende punten van Pinoke dacht ik zo. Groeten uit Amstelveen, die plaats naast de hoofdstad!

Reageer