Voorspellingen zondag 29 maart (heren)

Aanstaande zondag spelen de herenteams uit de hoofdklasseteams hun achttiende speelronde. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van zondag 29 maart.

Amsterdam HGC RV (1)

HGC – Amsterdam: 3-3

De kraker van het weekend wordt voor de ogen van de camera’s van de NOS gespeeld in Wassenaar als HGC, nummer zes op de ranglijst, Amsterdam, nummer vier op de ranglijst, ontvangt. In het heenduel sleepte Justin Reid-Ross er letterlijk en figuurlijk een overwinning uit voor Amsterdam en luidde daarmee de ommekeer in voor de Hoofdstedelingen. HGC, dat na de winterstop alle wedstrijden tegen het rechterrijtje “gewoon” weer won, komt ook deze editie voor rust op voorsprong. Na de thee geeft het deze uit handen maar deze keer weet de ploeg van Dirk Loots zijn rug te rechten en om er in de slotminuten alsnog een punt uit te slepen.

Tilburg – Oranje Zwart: 1-5

Na de nederlaag bij Den Bosch is het onomkeerbaar voor Tilburg; de ploeg gaat als nummer elf de play outs in. De komende weken zullen de Brabanders gebruiken om zich goed voorbereiden op het ongewenste competitie-toetje. Oranje Zwart verkeert in een fel duel met Kampong om de koppositie en daarmee rechtstreekse plaatsing voor de EHL. In de Brabantse derby komt de koploper, OZ ging Kampong afgelopen zondag op basis van aantal gescoorde doelpunten voorbij, geen moment in de problemen. De ploeg van Michel van den Heuvel is op alle fronten sterker dan Tilburg en loopt eenvoudig uit naar een 0-5 score. Vlak voor tijd weet de thuisploeg de eer te redden.

Bloemendaal – Hurley: 2-0

Als je van de kleintjes wint word je kampioen wordt wel eens gezegd, maar gaat dat dit jaar ook op voor Bloemendaal? De ploeg verspeelde nog geen punt tegen de ploegen uit het rechterrijtje maar staat na de nederlaag tegen Kampong van vorige week inmiddels wel buiten de top vier. Tegen Hurley moet daarom gewonnen worden om de aansluiting te behouden. De klap van vorige week dreunt echter nog wel na op ‘t Kopje, resulterend in een hele matig eerste bedrijf. Na rust weet Bloemendaal alsnog te versnellen en is Hurley, dat in een felle strijd verwikkeld is met Schaerweijde voor het ontlopen van plaats tien, een maatje te klein.

Schaerweijde – Kampong: 1-3

Schaerweijde verraste vriend en vijand met een knap 2-2 gelijkspel in de heenwedstrijd tegen Kampong. Sinds deze knappe puntendeling is het echter bergafwaarts gegaan met de ploeg van vertrekkend coach Dave Smolenaars waardoor de Zeistenaren inmiddels op plaats tien zijn terug te vinden. In de return weet het Kampong wederom goed partij te bieden. Na een 1-2 ruststand lonkt lange tijd een herhaling van het scenario van de eerste wedstrijd, maar deze keer is het de formatie uit Utrecht die in de slotminuten de trekker definitief overhaalt: 1-3 door Constantijn Jonker.

Pinoké – Rotterdam: 2-2

Op papier heeft Rotterdam het makkelijkste programma op weg naar de play offs. De ploeg ontmoet in de resterende vijf wedstrijd maar liefst vier ploegen uit het rechterrijtje en is het daarmee aan zichzelf verplicht de play offs te halen. Het eerste duel, tegen de koploper uit dit rechterrijtje Pinoké, loopt echter uit op een teleurstelling. De Steekneuzen, de laatste weken prima in vorm, bieden uitstekend partij en nemen voor rust brutaal de leiding. Na de onderbreking weet Rotterdam Pinoké wel zijn wil op te leggen, neemt het een 1-2 voorsprong en mist vervolgens enkele grote kansen op een grote voorsprong. Het gebrek aan scherpte komt de Rotterdammers uiteindelijk duur te staan als Pinoké in de slotfase haar kansen pakt.

Den Bosch – Push: 6-0

Bij een overwinning op Push kan Den Bosch rechtstreekse handhaving nauwelijks nog ontlopen. Handhaving die voornamelijk te danken is aan punten die behaald werden tegen de rechtstreekse concurrentie. Den Bosch haalde namelijk nog geen punt tegen de top zes en wist dit seizoen dus te pieken op het moment dat het er om ging. Zo ook aankomende zondag als de hekkensluiter op bezoek komt. Push, dat vorige week tegen Pinoké dichtbij een punt was, is kansloos aan de Oosterplas en weet bij rust al dat een resultaat onhaalbaar is (4-0). Na de thee is er sprake van een meer gelijk opgaand duel, waarbij Push een aantal goede mogelijkheden creëert. Deze worden niet benut, waarna Den Bosch in de slotfase uitloopt naar een grote zege.

Reageer