Voorspellingen zondag 5 oktober (heren)

Aanstaande zondag spelen de hoofdklasseteams de vijfde speelronde. Lees hier de voorspellingen voor de heren wedstrijden van zondag 5 oktober.

Maurice de Wert
(c) Maurice de Wert

Amsterdam – Bloemendaal: 2-4

De enige echte klassieker in de hockeywereld staat zondag weer op het programma. En een zeer cruciale ook. Voor beide ploegen kan een nieuwe nederlaag zeer duur komen te staan, gezien de matige resultaten van de afgelopen weken. De spanning die dit met zich meebrengt zorgt voor een zeer timide eerste helft, waarin de kansen schaars zijn en de hoogtepunten op één hand te tellen. Beide ploegen weten desondanks één keer te scoren. Na rust vallen de puzzelstukjes voor Bloemendaal in elkaar: het weet snel twee keer het doel te raken (twee rake strafcorners van Tom Boon) en kan vervolgens naar hartenlust counteren. Een gebrek aan echte scherpte zorgt ervoor dat Amsterdam lang in leven blijft, maar vlak voor tijd valt de beslissing dankzij een wonderschoon doelpunt van Rogier Hofman.

Kampong – Oranje Zwart: 3-2

De twee beste ploegen van dit moment kruisen zondag de degens in Utrecht. Kampong is het seizoen als een komeet begonnen getuige de vijf zeges op rij. Ook OZ kent, ondanks het puntverlies tegen Rotterdam van twee weken geleden, een goede start. In een hoogstaand duel waarbij beide ploegen “willen” hockeyen volgen de mooie aanvallen, schitterende acties en spectaculaire reddingen elkaar op. Na rust beslist het Belgische cornerkanon Loick Luypaert van Kampong met twee rake corners het duel.

Hurley – Tilburg: 3-2

Hurley kreeg in de eerste twee thuiswedstrijden met Rotterdam en Kampong als tegenstanders weinig kans om het thuispubliek te trakteren op een driepunter. Tegen concurrent Tilburg is deze kans er wel en dat beseft de Amsterdamse garde zich maar al te best. De punten zijn hard nodig voor Hurley dat voorlopig slechts één punt behaalde. De Brabantse ploeg startte goed aan dit jaargang met verrassende gelijke spelen tegen Amsterdam en HGC, maar het verloor afgelopen zondag van Pinoké. De wedstrijd tegen Hurley is er een met veel strijd, veel fouten en mede daardoor een hoop kansen. Hurley gaat daar net wat beter mee om en passeert dankzij de 3-2 zege Tilburg op de ranglijst.

Den Bosch – Pinoké: 3-2

Een belangrijk potje aan de Oosterplas in Den Bosch. Vorig seizoen veroordeelde Pinoké de Brabantse formatie tot het spelen van play outs door in een rechtstreeks duel in de laatste wedstrijd van het seizoen van Den Bosch te winnen. Zondag neemt Den Bosch revanche voor deze nederlaag door de tweede thuiswedstrijd op rij winnend af te sluiten. Pinoké start sterk, komt snel op een 0-1 voorsprong maar raakt de grip op de wedstrijd daarna langzamerhand kwijt aan de thuisploeg. Vlak voor rust komt Den Bosch terug tot 1-1, na de thee loopt het snel uit naar een 3-1 voorsprong waardoor de drie punten in Brabant blijven.

Push – HGC: 2-5

De echte kracht van HGC dit seizoen is nog moeilijk in te schatten. De eerste vier wedstrijden leverden tien punten op, maar tegenstanders waren toen allemaal clubs uit het zogeheten rechter-rijtje. Zondag neemt de ploeg van Dirk Loots het op tegen hekkensluiter Push en ook dit duel levert de Gazellen drie punten op. Voor rust speelt HGC de thuisclub compleet overhoop, getuige de 0-4 ruststand. Na de thee nemen de gasten wat gas terug waardoor Push wat beter in de wedstrijd komt. Meer dan twee mooie doelpunten levert dit niet op, waardoor de rode lantaarn in Breda blijft.

Rotterdam – Schaerweijde: 3-1

Rotterdam boekte zondag een zeer knappe maar ook noodzakelijke zege op Bloemendaal. Een nederlaag had het gat met de play off plaatsen zeer groot gemaakt en nu strijden de Rotterdammers volop mee om de prijzen. Schaerweijde speelt tot dusverre een zeer degelijk seizoen. De (thuis)wedstrijden die gewonnen moeten worden leveren drie punten op, buitenshuis komt de jonge ploeg nog wat tekort. Zo ook tegen Rotterdam. Het spel is aardig van de rood-zwarte brigade, maar uiteindelijk niet goed genoeg om het Rotterdam echt lastig te maken. Twee snelle treffers na rust van de thuisformatie doen Schaerweijde uiteindelijk de das om.

Comments (9)

 1. Amsterdam – Bloemendaal 2-4
  Kampong – Oranje Zwart 4-2
  Hurley – Tilburg 4-1
  Den Bosch – Pinoke 4-2
  Push – HGC 1-3
  Rotterdam – Schaerweijde 5-1

 2. Adam-Bdaal 2-2
  Kampong-OZ 2-1
  Hurley-Tburg 1-0
  DB-Pinokkio 4-4
  Push-HGC 1-7
  Rdam-Sweide 2-3

 3. Blijft bizar dat de NOS Amsterdam – Bloemendaal uitzendt en niet Kampong – Oranje Zwart. Hisrtorie is leuk, maar Kampong – OZ is op dit moment de echte topper.

 4. Verrassingen hangen in de lucht.
  Kampong verliest, A’dam verliest, R’dam verliest, Pinoké verliest, Hurley verliest en HGC gelijk. Grote steden leggen ’t af tegen kleinere clubs. Amsterdamse clubs blijven in rechterrijtje.

 5. De enige echte klassieker in de hockeywereld …..???????
  Opmerkelijke tekst voor de wedstrijd tussen Amsterdam & Bloemendaal.Het woord Klassieker kan je op diverse manieren gebruiken,echter er zijn maar 2 teams in de huidige Mannen Hoofdklasse die er sinds de oprichting inzitten en er NOOIT 1 jaar ontbraken….!
  Dus de ” echte klassieker” is pas over een paar weken. Amsterdam -HGC ..!

 6. Ook ik moet toegeven dat ik verbaast was te zien dat A’dam-Bloem wordt uitgezonden i.p.v. Kam-OZ. Ik hoop dat A’dam hier punten pakt. Is goed voor het zelfvertrouwen en thuis winnen is nooit fout.

 7. Amsterdam – Bloemendaal 3-3
  Kampong – Oranje Zwart 5-2
  Hurley – Tilburg 3-1
  Den Bosch – Pinoke 2-3
  Push – HGC 2-3
  Rotterdam – Schaerweijde 4-2

 8. “…..hun vijde speelronde.”

 9. Rodierodie

  Gelukkig zendt Kampong TV de wedstrijd Kampong – OZ live uit! 🙂

Reageer