Voorspellingen zondag 7 september (heren)

De hoofdklasse gaat zondag weer van start en dus blikt hoofdklassehockey.nl middels voorspellingen vooruit op de eerste speelronde van het seizoen 2014-2015. Lees hier de prognose voor de heren wedstrijden van zondag 7 september.

Kampong Rotterdam (heren) MdW Jonker
Kampong en Rotterdam spelen zondag al de eerste ‘topper’ van het seizoen. Credit: Maurice de Wert

Den Bosch – Oranje Zwart: 1-4

De trotse landskampioen begint het seizoen met een heuse Brabantse derby: streekgenoot Den Bosch, dat vorig seizoen door het oog van de naald ging in de degradatiewedstrijden tegen Voordaan, ontvangt de ploeg uit Eindhoven aan de Oosterplas. Bij Oranje Zwart waren er weinig mutaties afgelopen zomer: de belangrijkste aanwinst voor de ploeg van Michel van den Heuvel is de Belgische keeper Vincent Vanasch, die de gestopte Mark Jenniskens moet doen vergeten. Bij Den Bosch staan zondag een stuk meer debutanten op het veld, waarbij vooral de komst van de Belg Sebastien Dockier in het oog springt. Onder leiding van de nieuwe coach Erik Verboom, die Sjoerd Marijne opvolgde, moet Den Bosch ervoor zorgen dat het dit jaar wegblijft uit de onderste regionen. In de openingswedstrijd van het seizoen komt de ploeg echter te kort tegen de geoliede machine van Oranje Zwart. Man of the match wordt Bob de Voogd, die na het mislopen van het WK sportieve revanche wil nemen met een geweldig seizoen.

Push – Hurley: 2-2

Push speelt dit jaar voor het eerst sinds 19 jaar weer in de vaderlandse hoofdklasse. Dit schitterende resultaat bereikte de ploeg met veel eigen jeugd en veel trainingsarbeid onder leiding van oud-bondscoach Herman Kruis. Ook dit seizoen staat de eigen jeugd centraal voor de Bredanaren: grote (buitenlandse) aankopen bleven uit waardoor hetzelfde team dat de promotie realiseerde ook mag gaan strijden tegen degradatie. Niet twaalfde worden zal de doelstelling zijn in Breda. Hurley daarentegen is na de knappe prestatie van vorig seizoen gebrand om dit kunstje te herhalen en weg te blijven de degradatieplaatsen. De bosbewoners zullen dat doen met een vernieuwde selectie. Een aantal oudgedienden vertrok en werden vervangen door toppers uit de overgangsklasse en eigen jeugd. In de eerste wedstrijd van het seizoen loopt het nog niet voor de ploeg van Peter Jonker. Push is gebrand op een goed resultaat in de eerste thuiswedstrijd, speelt enthousiast met een ongekende vechtlust. Bij Hurley is het nog wat timide, wat resulteert in een terecht gelijkspel.

Rotterdam – Kampong: 2-4

Ondanks het verlies van veel routine is Kampong er absoluut niet zwakker op geworden. Het verlies van Roderick Weusthof, Bruno van den Bosch en Laurence Docherty lijkt moeiteloos te zijn opgevangen door Joost van de Vijfeijken en Pepijn Luijkx, gezien de zege in de ABN AMRO Cup. Tel daarbij het snelle herstel van Loick Luypaert bij op en Kampong kan als een van de grote favorieten voor de landstitel betiteld worden. In Rotterdam bleef het relatief stil op het transfergebied. Het vertrek van vier spelers werd opgevangen met de komst van Hidde Kruize en Hugo Inglis, waardoor de selectie wat krap is. Is dat het grootste gevaar voor de ploeg uit de havenstad? In de openingswedstrijd komt de thuisploeg duidelijk wat te kort tegen Kampong, dat in de 1e helft uit de startblokken vliegt. Na een 0-3 ruststand gelooft Kampong het wel.

Amsterdam – Tilburg: 6-1

De grootste versterking voor Amsterdam is geen speler maar de coach. Kampioenenmaker Alyson Annen kwam over van de vrouwen van Amsterdam. In haar kielzog kwam ook een cornerkanon naar het Wagenerstadion: Justin-Reid Ross moet het gat dat Taekema achterliet opvullen en de hoofdstedelingen weer naar de play offs slepen. Tilburg baarde vooral opzien met de komst van twee Australische spelers en lijkt op voorhand sterker te zijn dan vorig seizoen. Zit er dit jaar meer in dan de 11e plek? In de eerste wedstrijd komen ze duidelijk tekort tegen een getergd Amsterdam, dat het zonder de geblesseerde Valentin Verga moet doen. Na een 2-0 ruststand wordt het na rust samba in het Wagenerstadion. Vlak voor tijd maken de Tilburgers de eretreffer.

HGC – Schaerweijde: 5-1

HGC, de verassing van het vorige seizoen, heeft een zeer lucratieve zomer gedraaid. Met Roc Oliva en Gonzalo Peillat werd het vertrek van Simon Egerton en Hylke van Slooten ruimschoots opgevangen, werden de overige sterkhouders behouden voor de Wassenaarse ploeg en lijkt de ploeg van Dirk Loots sterker dan vorig seizoen. Schaerweijde beleefde daarentegen een ware metamorfose gedurende de zomermaanden. De ervaren krachten Taeke Taekema, Frits Strater, Melchior Looijen en Sebastiaan Westerhout vertrokken en namen in hun kielzog nog een flink aantal spelers mee. Daarvoor in de plaats kwam jong talent en daarmee lijkt de Zeister ploeg in te spelen op de toekomst. In de openingswedstrijd komt de nieuwe en jonge formatie duidelijk tekort tegen het geroutineerde HGC. Na een 2-1 ruststand loopt HGC dankzij drie doelpunten van Gonzalo Peillat naar een 5-1 eindstand.

Pinoké – Bloemendaal: 2-3

Wat te verwachten van Bloemendaal dit seizoen? Een aantal ervaren spelers hing hun stick in de spreekwoordelijke wilgen. Hier tegenover stond de komst van een aantal jonge talenten en de ervaren Australiër Matthew Swann. Ondanks het gemis van Ronald Brouwer, Nick Meijer en Eby Kessing is Bloemendaal “gewoon” weer kanshebber voor de play offs. Pinoké verloor ook veel ervaring deze zomer en ving dat op met de Duitser Jonathan Fröschle en een aantal jonge spelers uit de overgangsklasse of eigen jeugd. Ondanks dat er goed werd gepresteerd tijdens de ABN AMRCO Cup lijkt het rechter-rijtje lijkt het hoogst haalbare voor de Steekneuzen. Tegen Bloemendaal begint de thuisploeg in ieder geval sterk, komt 2-0 voor, maar wordt uiteindelijk op fitheid geklopt door Bloemendaal.

Comments (3)

  1. Dat is een goeie uitslag van push maar push gaat gewoon winnen

  2. Wanneer push speelt zoals tegen Tilburg en OZ gaan de niet veel punten pakken dit seizoen

  3. Nou Bert dat gaan ze zeker wel doen

Reageer