Voorspellingen zondag 8 maart (heren)

Aanstaande zondag spelen de herenteams uit de hoofdklasseteams hun vijftiende speelronde. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van zondag 8 maart.

Kampong Hurley Heren MdW Genestet de Wijn
(c) Maurice de Wert

Den Bosch – HGC: 1-2

Aan de Oosterplas staan twee teams tegenover elkaar die goed uit de winterstop zijn gekomen. HGC won zeer degelijk van Pinoké terwijl Den Bosch zich langs Schaerweijde knokte. In het onderlinge treffen is er lange tijd weinig te genieten. Pas na de 0-1 van HGC, door rake strafcorner van Gonzalo Peillat in minuut 53, brandt het duel los. Den Bosch komt knap op 1-1 maar geeft deze stand in de slotfase alsnog uit handen. Door dit resultaat en de uitslagen op de andere velden doet HGC goede zaken in strijd om plaats vier.

Push – Schaerweijde: 1-3

Beide teams hielden nul punten over aan de eerste wedstrijd na de winterstop. Push werd volledig overklast door Bloemendaal, Schaerweijde gaf een 2-0 voorsprong uit handen tegen concurrent Den Bosch. Door deze nederlaag is het duel met hekkensluiter Push van groot belang voor de Zeistse formatie in strijd om de tiende plaats te ontlopen. In Breda spelen beide ploegen behoudend, wordt er weinig risico genomen en zijn de kansen in de eerste helft schaars. Na rust slaat de vlam alsnog in de pan na een aantal opstootjes. Schaerweijde gaat hier het beste mee om, pakt snel een voorsprong en geeft deze niet meer uit handen.

Rotterdam – Bloemendaal: 2-2

In Rotterdam staat een cruciaal duel op de rol in strijd om plaats vier. Rotterdam, dat de eerste wedstrijd van Oranje Zwart verloor, krijgt bezoek van Bloemendaal, dat Push van de mat veegde op het Kopje. In Rotterdam ontspant zich een spectaculair duel tussen twee sterke ploegen die graag willen hockeyen en elkaar zondag nauwelijks ontlopen. Bloemendaal heeft het meeste balbezit, Rotterdam krijgt net wat meer mogelijkheden. Het 2-2 gelijke spel is terecht, maar beide ploegen staan er niet om te juichen. Grote winnaar? Juist, HGC dat van Den Bosch wint.

Amsterdam – Oranje Zwart: 1-4

Amsterdam boekte een goede overwinning op buurman Hurley en zal met vertrouwen het duel met Oranje Zwart ingaan. De absolute topfavoriet voor de titel neemt echter ook een goed gevoel mee naar het Amsterdamse bos na de 4-2 zege op Rotterdam en begint voortvarend aan het duel met Amsterdam. Het eerste kwartier is overweldigend van de Eindhovense formatie en dat resulteert in een 0-2 voorsprong. Na het eerste kwartier komt Amsterdam beter in de wedstrijd, is het bij vlagen beter en komt het vlak voor rust terug in de wedstrijd. Ook na rust is Amsterdam in eerste instantie de bovenliggende partij maar countert Oranje Zwart naar de 1-3. Deze tik komt de thuisploeg niet meer te boven waardoor het wederom een topwedstrijd verliest.

Kampong – Hurley: 3-0

Kampong boekte een uiterst moeizame overwinning op Tilburg, waar maar liefst zes uitspeelcorners voor nodig waren. Hurley verloor vrij kansloos van Amsterdam en komt ook zondag niet in de buurt van een goed resultaat. “De muur” van Hurley wordt wederom gebouwd, maar Kampong weet als snel een bres te slaan in deze verdediging. Nadat de thuisploeg vlak voor rust ook de 2-0 weet te maken is de wedstrijd gespeeld en volgt een saai tweede bedrijf, waarin Kampong niet hoeft, Hurley niet kan en Thierry Brinkman de enige is die het net nog weet te vinden.

Pinoké – Tilburg: 4-5

Kelderhockey in het Amsterdamse bos als Pinoké en Tilburg elkaar ontmoeten. Pinoké kan goede zaken doen in strijd om plaats tien, Tilburg kan bij winst verder afstand nemen van de twaalfde plaats maar ook aanhaken bij de overige teams in het rechter-rijtje. Het wordt een spektakelstuk waarbij de goals, kansen en kaarten elkaar in rap tempo opvolgen. Pinoké neemt voor rust een voorsprong, maar geeft deze in de tweede helft uit handen. In de slotfase komen de Steekneuzen nog terug in de wedstrijd maar moeten toch toezien hoe Tilburg met drie verassende punten terug naar Brabant reist.

Reageer