Voorspellingen zondag 9 november (heren)

De herenteams uit de hoofdklasse spelen zondag hun laatste speelronde van de eerste seizoenshelft. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van zondag 9 november.

Amsterdam Tigges Collot d'Escury Bakker heren PS (4)
Weet Amsterdam ook de topper tegen Rotterdam te winnen? (c) Peter Schaik

Amsterdam – Rotterdam: 2-3

Vier wedstrijden geleden gaf niemand nog een cent voor de kansen van Amsterdam. Vier overwinningen later doet de ploeg weer helemaal mee om de play offs en speelt het zondag daardoor een heuse kraker tegen Rotterdam. Beide teams boekten vrijdag een eenvoudige overwinning en staan met veel vertrouwen aan de start van het onderlinge duel. In de eerste helft is de thuisploeg de bovenliggende partij en komt het verdiend op een 2-0 voorsprong. Na rust komt de Rotterdamse werkmentaliteit boven bij de bezoekers die zich puur op wilskracht naar een 3-2 voorsprong weten te spelen. In de slotfase is het weer Amsterdam dat de dienst uitmaakt, maar de paal en Pirmin Blaak voorkomen de gelijkmaker, waardoor de ploeg van Alyson Annan tegen een ongelukkig nederlaag aanloopt.

Tilburg – Schaerweijde: 1-4

Stuntploeg Schaerweijde kon, ondanks een wonderschone treffer van Eli Matheson, tegen Bloemendaal geen moment aanspraak maken op een goed resultaat. Door deze nederlaag staat de ploeg de laatste drie wedstrijden zonder punten waardoor het linker rijtje inmiddels verleden tijd is. In en tegen Tilburg weet het de mindere periode te doorbreken. De thuisploeg wordt vanaf de eerste minuut onder druk gezet en dat leidt tot twee snelle treffers. Tilburg, dat vrijdagavond verloor van Rotterdam, heeft niet de kracht om zich terug te knokken in de wedstrijd en ziet Schaerweijde vlak na rust het duel beslissen. In de slotfase weet de Tilburge formatie met een treffer nog wel de eer te redden.

Kampong – Push: 7-0

Push heeft het de laatste weken zwaar in de hoofdklasse. Tegen Rotterdam en Amsterdam werden grote nederlagen geleden en dan komt een bezoek aan koploper Kampong niet gelegen. Kampong, dat dit seizoen verdedigend zeer veel indruk maakt getuige het kleine aantal tegentreffers, won vrijdag met 3-0 van Den Bosch en houdt ook tegen Push wederom de nul. Aanvallend creëert de ploeg van Alexander Cox zeer veel kansen en weet er daarvan maar liefst zeven te benutten waardoor er een alles zeggende 7-0 eindstand op het scorebord staat. Grote man bij de Utrechters is Constantijn Jonker met vier treffers.

Hurley – Den Bosch: 3-2

Hurley kwam vrijdag van de koude kermis thuis. Een 0 -3 voorsprong werd volledig weggegeven tegen buurman en concurrent Pinoké en uiteindelijk mocht het blij zijn dat het een punt overhield aan de burenruzie. Den Bosch was thuis kansloos tegen koploper Kampong, vooral na de discutabele derde goal van de Utrechtse ploeg. In het belangrijke kelderduel met Hurley, de winnaar neemt echt afstand van de onderste regionen, kan Den Bosch 60 minuten lang geen indruk maken en staat derhalve terecht met 3-0 achter. In de laatste minuten, als de ploeg alles of niets speelt, komen de Bosschenaren nog terug in de wedstrijd tot 3-2, maar komt het uiteindelijk toch te kort.

Oranje Zwart – Pinoké: 4-2

De spelers van Pinoké zullen vrijdagnacht nog wel een keertje zijn wakker geschrokken. Een dramatische eerste helft zorgde voor een 3-0 achterstand waarna een schitterende tweede bedrijf zorgen voor een wonderbaarlijke comeback. Waarom niet 70 minuten lang spelen als in de tweede helft is de vraag die de Steekneuzen moeten zien te beantwoorden. Twee goede helften heeft de ploeg ook nodig om tegen gedeeld koploper Oranje Zwart, dat vrijdagavond een nipte 0-1 zege wegkaapte bij HGC, tot een goed resultaat te komen. En dat lukt de ploeg van Hans Streeder ook. De bezoekers kunnen 70 minuten lang goed meekomen met de Eindhovense formatie, maar delven uiteindelijk toch het onderspit. In de laatste tien minuten slaat Oranje Zwart alsnog toe dankzij doelpunten van good-old Rob Reckers en Bob de Voogd.

Bloemendaal – HGC: 2-3

In Bloemendaal moet HGC de vrije val die het op de ranglijst maakt een halt toe roepen. Ook op vrijdagavond moest de Wassenaarse formatie een nederlaag slikken; tegen de Landskampioen kwam het net tekort voor een goed resultaat. Bloemendaal deed de afgelopen weken juist wat het moest doen tegen de zogenaamde “kleintjes” met afgelopen vrijdag een 6-1 zege op Schaerweijde. Tegen HGC treft Bloemendaal een tot op het bot gemotiveerd team dat eindelijk weer eens een typische HGC wedstrijd op de mat legt; veel passie, veel strijd en goed hockey. Dit leidt tot een zeer knappe 2-3 zege (1-1 ruststand) waardoor de ploeg niet vroegtijdig afhaakt in strijd om de play offs. Man of the match wordt Tom Hiebendaal met twee doelpunten na rust.

Comments (9)

 1. Bloemendaal gaat winnen. Gougnard is momenteel de beste speler van de hoofdklasse, met Swann als goede tweede. Boon en Bovendeert zijn echte afmakers voorin. Aarts is met z´n talent een onvoorspelbare factor. Met: Gougnard, Schuurman, Hofman en van Puffelen hebben ze het beste middenveld van Nederland. Ook de verdediging is top met: Jolie, Jenniskens, Swann, Molenaar en van Doorn. Stockmann behoeft geen verder uitleg. Meer kwaliteit dus dan HGC, wat zeker geen slechte ploeg heeft. Prima invalbeurt van Feenstra trouwens tegen Schaerweijde.

 2. Haha dus de twee beste spelers Vd hoofdklasse spelen bij een team dat pas één (onverdiend) punt haalde tegen de top-6 :-D.
  Bovendeert een goede afmaker met één goal in 10 wedstrijden?

  Bloemendaal draait puur op de buitenlanders nog in het linkerrijtje mee, maar is een klasse minder dan oranje zwart en kampong.
  Hgc is mijn inziens nog minder, staat alleen in t linkkerrijtje door een makkelijk programma dus ik denk inderdaad ook dat bloemendaal gaat winnen (4-2)

  Adam-Rdam 1-4
  Tilburg- schaerweyde 1-3
  Kampong-push 8-0
  Hurley-den bosch 2-2
  Oz-Pinoke 4-1

 3. @@Pieter
  Nog 1 speelronde en dan heeft iedereen elkaar een keer getroffen. Om dan HGC te beschuldigen van alleen in het linkerrijtje te staan door een makkelijk programma??

 4. Morgen verliest hgc en zal schaerweyde (en ms hurley ook) op 2 punten komen van hgc.

  De enige reden dat hgc een paar weken op een playoffplek stond kwam door het programma waarin ze pas na 6 wedstrijden een topper kregen. Kijk t programma er maar op na

 5. @pieter
  Bloemendaal is het gewoon helemaal man! De beste spelers vd hoofdklasse ( we vergeten voor het gemak gewoon even briels, de voogd, jonker, van Ass en nog een stuk of wat). Wel raar dat een top achterhoede, een top verdediging, een topkeeper en alemaal geweldige spitsen niet met 2 vingers in de neus kampioen van nederland wordt. Bloemendaal is een prima team maar mariger daan ooit.

 6. Bedoelde ipv achterhoede, middenveld.

 7. Pieter je hebt gewoon helemaal gelijk Bloemendaal is een topteam

 8. Kan best zijn, maar HGC wint

 9. @Pieter, beste Middenveld van Nederland & ook de verdediging is Top ?? Hoe komt het dan dat Bloemendaal tot en met vandaag # 4 is ???
  7 punten minder dan # 1 & 2 !! Wat is de kleur van jouw bril , Oranje haha?

Reageer