Voorspellingen vrijdag 17 april (heren)

De hoofdklasse-heren spelen dit weekend hun laatste dubbelweekend van het seizoen. Te beginnen met de 20e speelronde die vrijdagavond plaats vindt. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van vrijdag 17 april.

Amsterdam Den Bosch heren PS Verga van de Peppel
(c) Peter Schalk

Push – Rotterdam: 0-6

Push knokte zich na een 4-2 achterstand naar het tweede punt van de competitie en mag daarom theoretisch nog hopen op handhaving. Rotterdam deed zichzelf ernstig tekort in strijd om de play offs door van Den Bosch te verliezen en moet de komende weken hopen op misstappen van Amsterdam en/of Bloemendaal. Tegen Push herstelt de ploeg van Reinoud Wolff zich prima. Na een wervelende start loopt de ploeg snel uit naar een 0-3 voorsprong. Als Rotterdam vlak na rust de 0-4 maakt geloven de havenstedelingen het verder wel. In de slotfase weet het echter nog tweemaal te scoren dankzij de individuele klasse van Seve van Ass en Jeroen Hertzberger.

Tilburg – Bloemendaal: 1-7

Ondanks het late gelijkspel tegen Oranje Zwart deed Bloemendaal goede zaken dankzij de nederlaag van Rotterdam. De Mussen staan hierdoor op doelsaldo op de vierde plaats en hebben plaatsing voor de play offs dus nog in eigen hand. Tegen Tilburg wil de ploeg zichzelf, zijn concurrenten en het publiek laten zien dat het vol voor de laatste kans wil vechten en speelt de nummer elf van de ranglijst volledig van de mat. Met snel combinatiehockey scoort Bloemendaal maar liefst zevenmaal. In de slotfase weet Tilburg, dat zich dankzij de nederlaag van Push definitief kan gaan richten op de degradatiewedstrijden, de eer te redden.

Schaerweijde – Oranje Zwart: 2-5

Schaerweijde kan zich gaan opmaken voor een duel tegen de winnaar van het onderlinge treffen tussen de nummers twee van de overgangsklasse. Dankzij de nederlaag tegen concurrent Hurley is gat met de veilige negende plaats opgelopen tot zes punten. Oranje Zwart pakte in de slotfase een punt tegen Bloemendaal en daarmee ook de koppositie van de hoofdklasse. In het onderlinge duel in Zeist maken beide teams er een open duel van, met veel kansen en fraai hockey. Schaerweijde kan goed meekomen, maar komt uiteindelijk toch tekort tegen de kersverse Europees kampioen.

HGC – Hurley: 4-1

Beide ploegen boekten afgelopen weekend een zeer belangrijke zege. HGC is dankzij de overwinning op Kampong nog helemaal in de race voor de play offs, terwijl Hurley zo goed als veilig is  na de zege op Schaerweijde. In Wassenaar is duidelijk te merken dat de druk er voor Hurley van af is en dat HGC nog ergens voor speelt. Hurley speelt onbevangen tegen HGC en dat mondt uit in een 0-1 ruststand. Na de thee is HGC beter bij de les, is het beter dan Hurley en loopt het uiteindelijk uit naar een ruime zege.

Pinoké – Kampong: 2-5

Pinoké kreeg een ongekend pak slaag van buurman Amsterdam, terwijl Kampong een verrassende nederlaag leed tegen HGC. Beide ploegen hebben vrijdagavond dus wat recht te zetten en dat leidt tot een aantrekkelijke eerste helft waarin beide teams volle gas spelen. Pinoké kan dit tot minuut vijftig volhouden, waarna Kampong definitief het heft in handen neemt. In een mum van tijd is de 1-1 tussenstand omgetoverd tot een 1-5 voorsprong waarna de thuisploeg in de slotfase een tweede treffer weten te maken.

Den Bosch – Amsterdam: 1-5

Amsterdam is na de winterstop in ongekende vorm. Het bleef zes wedstrijden ongeslagen waarvan het er vijf wist te winnen. Tel daarbij de 21 gemaakte doelpunten bij op en de vorm is verklaard! Den Bosch verraste vriend en vijand met de knappe 2-3 zege in Rotterdam en boekte daarmee zijn eerste overwinning op een top zes team van het jaar. Tegen Amsterdam zijn de Bosschenaren echter kansloos. Dankzij Justin Reid-Ross komt Amsterdam voor rust op een 0-3 voorsprong, waarna er na de onderbreking een gezapig potje ontstaat.

 

Comments (2)

  1. Tilburg heeft nog daadwerkelijk wat om voor te spelen (plek 10), dus Bloemendaal zal het een stuk lastiger krijgen dan de 1-7 die hier staat.

  2. Frank, ik ben het met u eens dat Tilburg hard zal knokken. Daarnaast is Bloemendaal niet compleet, maar het klasse verschil is in mijn ogen dusdanig groot dat Bloemendaal wel zal winnen met meet dan 1-2.

Reageer