Warmerdam: ‘We wilden zo graag van die nul af’

De heren van Pinoké wonnen zondag de uitwedstrijd tegen Tilburg met 1-3. Een belangrijke overwinning voor de Steekneuzen die voorafgaand aan de vierde speelronde nog puntloos onderaan de ranglijst stonden. Met deze drie punten op zak is de negende plek nu een feit. Aanvaller, en maker van de 0-2, Dennis Warmerdam vertelt dat naast de blijdschap vooral ook de opluchting bij zijn team groot was.

Dennis Warmerdam

“We hadden de punten echt nodig en wilden zo graag van die nul af,” legt de Jong Oranje-international uit. “We hebben gister ook verdiend gewonnen.” Hoewel Pinoké de voorgaande weken achtereenvolgens verloor van Bloemendaal (0-4), Schaerweijde (5-4) en HGC (1-3) zag Warmerdam wel dat er progressie werd geboekt. “We hebben veel jonge jongens in het team die nog nooit hoofdklasse hadden gespeeld en in hun eerste wedstrijd gelijk tegen Bloemendaal moesten. Toen werden we ook gewoon overklast. Daarna verloren we van Schaerweijde, al was dat in mijn ogen onterecht. We speelden daar een goede wedstrijd maar gaven te makkelijk goals weg en ook tegen HGC waren we wat betreft spelbeeld gelijkwaardig maar toen maakte hun cornerrendement het verschil. Toch merk je dat we elke week meer ervaren worden.”

Tegen Tilburg viel voor het eerst alles bij Pinoké op z’n plek. En dat zat ‘m volgens de jonge spits ook in ‘het proces’ waarin de Amsterdammers verwikkeld zijn. “Ik hou eigenlijk niet zo van het woord ‘proces’, grinnikt Warmerdam. “Ik wil gewoon punten maar dit seizoen moest ik er toch echt aan geloven. Gister zag je ook dat we in dit ‘proces’ groeien. Wat het verschil was met de vorige wedstrijden? We maakten slimmere keuzes, waren rustiger aan de bal en zijn volgens ons plan blijven spelen.”

Ondanks dat de ploeg na drie verloren wedstrijd vertrouwen hield in ‘het plan’ geeft Warmerdam toe dat er voor de wedstrijd tegen Tilburg meer spanning was dan normaal. “Doordat we nu op die nul stonden moesten we ineens wel winnen maar eigenlijk is het normaal niet een wedstrijd waar je per se drie punten moet halen. Tilburg uit is in mijn ogen namelijk echt niet de makkelijkste wedstrijd.” Uiteindelijk had Pinoké, op papier, weinig moeite met de Brabanders. Na een knappe backhand-treffer van Lucas Judge was het Warmerdam die vlak voor rust de voorsprong van Pinoké verdubbelde naar 0-2. Met deze treffer staat de teller van de aanvaller nu op drie en aangezien hij de eerste wedstrijd geschorst was loopt hij nu één-op-één. Een fijne bijkomstigheid voor de spits. “Ja, daar daar ben ik ook heel blij mee,” beaamt hij. “Vorig jaar ging het iets minder maar ik heb afgelopen zomer een mooi toernooi gespeeld met Jong Oranje en nu gaat het wel lekker.”

De overwinning op Tilburg heeft na drie puntloze weken een boost gegeven aan het team uit het Amsterdamse Bos dat nu vol vertrouwen uitkijkt naar de aanstaande wedstrijden tegen Den Bosch en Push. “We weten nu dat we ook kunnen winnen. Als je drie keer verliest is het soms lastig om door te blijven gaan. Je kunt wel mooi spelen maar als er geen resultaat uit komt wordt ook de sfeer minder. Nu speelden we mooi en wonnen we ook dus dat geeft zowel vertrouwen in ons team als in onze speelwijze.” Komende zondag reist de ploeg van coach Hans Streeder af naar Den Bosch waar Warmerdam een wedstrijd verwacht tussen twee aan elkaar gewaagde teams. “Als ik kijk naar de afgelopen drie jaar zijn we altijd een beetje gelijk geëindigd dus het is een directe rivaal. Ook zij hebben vorige week hun eerste wedstrijd gewonnen en zullen net als wij voor de punten willen gaan.”

“Het zou wel echt mooi zijn als we allebei winnen,” sluit de aanvaller af. “Dan staan we ineens een stuk hoger en is het inderdaad gewoon een valse start geweest. Laten we daarop hopen!”

Reageer