"We gaan naar India! | Hoofdklasse Hockey Nederland

“We gaan naar India!

Jesse Mahieu: „ We hebben vertrouwen in een goede afloop na ons goede gesprek met de KNHB. We gaan naar India! Alle trips naar India met het Nederlands elftal moeten missen om uiteenlopende redenen maar nu ga ik in de herkansing. . Er heeft een redelijk gesprek plaats gehad tussen spelers,juristen en de bond. Door  de regelwijziging kan er nu breder worden geïnterpeteerd. Eerst stond er volgt er 12 maanden schorsing nu is dat veranderd in  kan 12 maanden worden geschorst. We lopen nog steeds het risico om geschorst te worden. Maar na overleg met clubs en spelers denken we geen risico’s te lopen. We zijn niet tegen de KNHB en de FIH.  Wij vormen geen gevaar en dat geldt niet voor de internationals. Wij hebben niets te maken met een internationale kalender en lopen niemand voor de voeten. Bij terugkomst uit India zullen we wel voor een arbitragecommissie worden geroepen. We denken genoeg argumenten te hebben om clementie te krijgen“.

„Het is nu duidelijk welk standpunt de KNHB inneemt. Ze willen geen wildgroei van allerlei internationale toernooien. Dit in verband met de volle internationale hockeykalender. De groep die naar de WSH wil echter heeft geen ambitie meer om international worden. Ook doorkruizen we de hoofdklasse niet en hebben we toestemming van onze clubs. Het probleem is dat de verschillende hockeybonden de FIH regels verschillend implementeren. De KNHB heeft het strak overgenomen van de FIH.  Maar nu kunnen we eindelijk eens praten over hoe leuk de WHS kan zijn. Onze plannen voor een spelersvakbond blijven bestaan . Samen met Martijn de Jager van Laren ben ik daar aan bezig. We tillen het over de winterstop heen We laten eerst dit bezinken. De bond toonde bereidwilligheid tav de spelersvakbond“,aldus Mahieu.

Comments (2)

  1. Alleen jammer dat het toernooi verplaatst wordt naar Maart….alle moeite voor niets!

  2. Euch allen viel Gluck und Erfolg fur den heiutgen Gipfelaufstieg! Wir freuen uns mit euch.Liebe Grusse aus Oberhausen von Marijke und Wolfgang

Reageer