Wereldkampioen Van Dijk: ‘Wel weer even wennen zo’n zware stick’

Op 1 maart wordt de hoofdklasse competitie hervat en dus zijn de voorbereidingen bij de teams weer in volle gang. Vele teams zoeken de zon op, zo ook de heren van Tilburg die donderdag voor een lang weekend naar Barcelona vertrekken. Nieuwbakken wereldkampioen Caspar van Dijk is inmiddels ook weer aangesloten bij zijn team.

Oranje zaal heren MdW Caspar van Dijk
Van Dijk viert zijn doelpunt in de halve finale tegen Duitsland. (c) Maurice de Wert

Slechts anderhalve week geleden won de 18-jarige Van Dijk met het Oranje zaalteam nog goud op het WK-indoor in Leipzig. Inmiddels heeft hij zijn zaalstick weer moeten inwisselen voor een veldexemplaar maar dat betekent niet dat er een einde is gekomen aan het nagenieten. “Ik kijk nog steeds af en toe de foto’s terug en dan zou ik echt weer terug willen zijn,” aldus de jonge international die dit jaar voor het eerst onderdeel uitmaakte van de zaalselectie. “Van tevoren hoopten we elke wedstrijd te groeien om dan misschien de halve en wie weet de finale te halen. Dat dat ook gelukt is, is echt geweldig. Mijn mooiste moment? Ik denk toch de wedstrijd tegen Duitsland, dat was heel vet met veel publiek en de sfeer was gewoon fantastisch. En natuurlijk het moment dat we wereldkampioen werden.”

Ook zijn teamgenoten van Tilburg leefden mee met hun jonge teamgenoot. “Ze waren super enthousiast en hebben allemaal gekeken. Ik had ook wel contact met ze en ze waren heel blij voor me, hetzelfde geldt voor de club. Blijkbaar komt het niet zo vaak voor dat iemand van Tilburg wereldkampioen wordt, grinnikt de aanvaller die zich pas eind vorige week weer bij zijn teamgenoten voegde. “Zij begonnen 15 januari maar toen zat ik nog middenin de voorbereidingen voor het WK,” legt Van Dijk uit. “Daarna mocht ik mocht van de trainer nog even rust nemen maar inmiddels heb ik donderdag al wel weer meegedaan.Het was wel weer even wennen om opeens weer zo’n zware stick in je handen te hebben! Of ik wat aan mijn zaalhockey maanden heb gehad? Ja, zeker. Op technisch gebied maar ook qua inzicht en alertheid leer je er veel van.”

Aanstaande donderdag vertrekken de mannen van Tilburg naar Barcelona waar ze middels een toernooi hun laatste voorbereidingen op de tweede seizoenshelft zullen treffen. De ploeg van coach Pim Wijzenbeek bezet momenteel een elfde plek maar heeft nog alle kansen om zich uit de gevarenzone te werken. Van Dijk heeft er wel vertrouwen in en kijkt tevreden terug op de eerste seizoenshelft. “Als je kijkt naar onze uitslagen hebben we alleen van Kampong dik verloren maar waren we verder elke keer wel dichtbij. Tegen Amsterdam hebben we het twee keer goed gedaan en tegen HGC ook. Het was leuk dat we tegen Schaerweijde drie punten hebben gepakt maar nu hopen we dat ook tegen teams als Hurley en Den Bosch te gaan doen. We willen nu vooral ons eigen spel spelen en groeien in wat wij goed kunnen doen, van eigen krachten uit gaan. Wat we kunnen verbeteren? Nou, aangezien wij het achterin klein houden moeten we als we counteren simpele ballen spelen en niet door moeilijke passes balverlies lijden.”

Na het teamweekend in Barcelona mogen de heren van Tilburg daad bij woord voegen, als ze zondag 1 maart de competitie hervatten met de wedstrijd tegen Kampong. Van Dijk kan niet wachten. “Ik heb er echt heel veel zin in maar hoop wel dat het snel weer wat warmer wordt buiten!”

Reageer