Westerhout benoemd tot lid van verdienste

Sebastiaan Westerhout is dit weekend benoemd tot lid van verdienste van SCHC. Westerhout speelde 13 jaar voor Heren 1, waarvan een aantal jaren als aanvoerder; dat is in het huidige hockey een lange tijd.

Sebastiaan was bovendien één van de weinigen die Stichtsche na het moeilijke seizoen 2009/2010 trouw bleef. Met Westerhout als aanvoerder van een grotendeels vernieuwd team, werd SCHC het afgelopen seizoen tegen alle verwachtingen in zevende.

Inmiddels heeft Westerhout Bilthoven verruilt voor Zeist. Hij komt dit seizoen uit voor Heren 1 van zijn oude club Schaerweijde. Stichtsche wenst hem alle goeds toe op de club waar het voor hem ooit is begonnen.

Comments (28)

 1. Een fantastische speler, met een sublieme techniek waar er deze dagen nog maar weinig van rondlopen! Een pareltje voor de sport! Zou Londen nog haalbaar zijn? Ik hoop het van harte

 2. Koen Dolaard

  Meer dan terecht! Mooi dat het gezien en gevierd wordt!

 3. @vincent, ja beter dan Teun, maak jezelf niet belachelijk man. dit is een nuttige waterdrager niks meer.

 4. Helemaal eens met Vincent! Van Ass zou zo’n speler heel goed kunnen gebruiken. Ik begreep alleen dat die inmiddels een Duits paspoort heeft, dus Londen wordt lastig.
  @els, zeker beter en meer haar!

 5. Zeer terecht! Heeft het Nederlandse hockey naar een hoger niveau getild.. Altijd zijn club trouw gebleven ook al gebeurde er van alles, waar zie je dat nog? Nu zijn oude cluppie promoveerde maakt hij de cirkel rond. Mooie manier om te vertrekken bij SCHC.

 6. @Jaap,haha het Nedhockey naar een hoger niveau getild haha hou op man je slaat door, ik val van mijn stoel van het lachen.

 7. @allevriendjesvan..
  Inderdaad zeg, wat een zwaar overgewaardeerde kritiek. Die gozer is niet meer dan een keihard werkende gemiddelde hoofdklasser geweest. Nog veel te traag ook. Z’n techniek was prima in orde; voor datgene wat ie moest (mocht) doen! Niet meer niet minder. Daar zijn er honderd van in het Nederlandse hockey. Leuk voor schc en voor hem dat hij 13 jaar is gebleven en dat hij daarvoor een speldje krijgt (!?).

 8. @onzin,

  Wat een afgunst zeg. Ik ben het helemaal met Vincent en Jaap eens. Wat deze man voor SCHC heeft betekent is ongekend! Ik denk dat je dit seizoen maar eens een paar keer in Zeist moet gaan kijken, want het zou me niks verbazen als westerhout nog gewoon mee gaat naar Londen.

 9. Joep meloen

  @Oscar,mag jij drinken op je werk? Wat je zegt is natuurlijk onzin, is een nuttige clubspeler, niks meer.

 10. Bende van ellend

  Helemaal mee eens, echt een gemis voor het nederlands hockey! waar moet SCHC nu beginnen zonder zo’n ervaren captain die er elke week stond voor zijn team! zijn karakter is er eentje van een straatvechter! je ziet er maar weinig op de nederlandse velden! Misschien was hij wel die gemiste schakel dit EK bij het nederlandse team! Sebastiaan dik verdient je titel!!

 11. Piet Oosterhout

  Waar ging het artikel over?

 12. Typisch Piet.

 13. helemaal met vincent, jaap, frits en oscar eens, wat een klasbak is die sebastiaan. door hem konden andere spelers uitblinken, daarnaast pakte hij ook regelmatig een doelpuntje mee en schroomde hij niet om zijn verdedigende taken met volle overgave uit te voeren. deze onbetwiste captain bleef schc twee keer trouw terwijl de hele selectie leegliep. hij zou eigenlijk erelid moeten worden!

 14. Iemand die in de kleedkamer vaak ‘Minimal Sebassie’ genoemd wordt, maar altijd het maximale eruit heeft gehaald, een voorbeeld is voor jong en oud, nog nooit ook maar een centimeter naast zijn schoen gelopen heeft, en die daarnaast ook nog eens gewoon een fantastische vent is, zou geen erelid moeten worden; deze man verdient een eigen plein in het hart van Bilthoven (wellicht naast de Karseboom). Mijn eerste zoon heet Sebastiaan, dat staat vast….

 15. Ik vind sebastiaan zo’n chille gast. hoe laat speelt amsterdam morgen trouwens?

 16. Richard Aalberg

  Een van de weinige die over een perfecte hoge backhand pass beschikt! Ben het eens met de meeste van jullie, maar jammer dat er altijd weer een paar derde rangs hockeyers zo negatief moeten doen. Zeker jaloers op zo’n prestatie van formaat! Sebastiaan van harte met deze eervolle vermelding.

 17. Beter dan teun de nooijer en Tom van het hek bijelkaar,echt een wereldspeler, oh ik ben wakker geworden, het was een droom.

 18. hahahahahahaha wout ik kom niet meer bij van het lachen.

 19. Goed te horen Sophie

 20. Richard Aalberg

  @Wout, belachelijk dat jij bij een erg leuk bericht voor Sebastiaan er zo’n negatieve wending aan weet te geven. Deze vorm van afgunst is absoluut niet gepast en zegt meer over je eigen persoonlijkheid dan over de geleverde prestaties van Sebastiaan.

 21. @richard, ik reageer op de lachwekkende reacties van de vriendjes van deze jongen, die hem Oranje in schrijven. Tuurlijk een mooie vermelding voor een prima clubhockeyer niks meer niks minder. Dus Richard gewoon weer ademhalen en doorgaan met je leven.

 22. Ik vind trouwens dat die vriendjes ook allemaal in Oranje horen, maar dat is weer een ander verhaal.

 23. @wout

  Wat een vijandigheid zeg. Jij hebt het over een ‘prima clubhockeyer’. Met meerdere interlands achter je naam ben je in mijn ogen meer dan dat…
  wel vind ik dat Richard Aalberg enigzins overdrijft vwb die hoge backhand.

 24. @Oscar, valt volgens mij wel mee met die vijandigheid . Er zijn door de jaren heen wel eens meer hockeyers geselecteerd voor oranje die ook een paar interlands hebben gespeelt en daarna weer bedankt werden,dus aardige clubspelers niks mis mee maar laten we nou niet gaan overdrijven.

 25. @Wout, ik moet Oscar(en anderen) in deze wel gelijk geven. Westerhout laat niet alleen menig moedershart sneller kloppen, maar op schc is deze man echt een held, alle kinderen willen “Sebas” zijn bij onderlinge potjes, op trainingen wordt hun een “Sebassie” geleerd!(sliding over minimaal 5 meter, eerst de bal daarna de speler) en ga zo maar door. Nee, Schaerweijde heeft een topaankoop gedaan! Ik verwacht Van Ass wel een paar keer langs de lijn te zien!

 26. Klopt schijnt ook de bondscoaches van Australië en Duitsland balen dat hij Nederlander is. Misschien word hij dit jaar ook wel sportman van Ned. Het gerucht gaat maar hou het onder ons dat Teun op trainingen ook Sebassie wil zijn.

 27. ! En Adriaan…

Reageer