Westerhout: ‘Die 5-0 was wel even schrikken’

Schaerweijde-Westerhout

In het AD/Utrechts Nieuwsblad gaat Sebastiaan Westerhout in op de vraag of Schaerweijde met het 5-0 verlies tegen directe concurrent Den Bosch dit seizoen weer in de degradatiestrijd terecht gaat komen. Westerhout: “Die 5-0 was wel even schikken. Zo’n uitslag tegen een directe concurrent is iets te veel van het goede. We hebben na de wedstrijd in de kleedkamer nog gesproken en besloten niet alleen negatief te doen hierover. Dinsdag moeten we positief verdergaan. Wel bleek dat we op de trainingen iets harder moeten zijn naar elkaar, met de nadruk op het verdedigen.”

Komende weken staan de wedstrijden tegen Bloemendaal en Rotterdam voor de deur. Voor Schaerweijde niet de makkelijkste wedstrijden om zich uit de onderste regionen te vechten. Toch ziet Westerhout het niet al te somber in. “Die tiende plaats is niet wat we willen, maar ik heb er nog wel vertrouwen in. we moeten positief blijven.”

Comments (24)

 1. hockeystick

  We denken toch niet serieus dat Schaerweijde in de hoofdklasse thuishoort. Die gasten moeten zsm gewoon degraderen. Dit is niet goed voor de hoofdklasse.

 2. Busvervoer

  @hockeystick, leg eens uit, waarom niet?

 3. als een middenmoter SCHC er zelfs van kan winnen…..

 4. Busvervoer

  @kees, heb je die wedstrijd gezien, tegen Schc?

 5. @busvervoer, wat maakt het uit of je de wedstrijd wel of niet gezien hebt? resultaat blijft hetzelfde.

  SW is gewoon een hele middelmatige ploeg

 6. Waar maakt iedereen zich nu toch zo druk om? Schaerweijde speelt nu enkele jaren in de hoofdklasse en mogen er op het nippertje inblijven. Dat dubbeltje kan dus beide kanten opvallen. Dit jaar is het team denk ik zwakker dan andere jaren. Maar goed, over iets meer dan een half jaartje zullen we het weten.

 7. Neutrale toeschouwer

  Die 5-0 was uitermate terecht. Goed potje van de Bosschenaren. Ik ben bang dat Schaerweijde op deze manier niet hoofdklassewaardig is. Zeker wanneer er ook nog eens van toekomstig 1e klasser schc wordt verloren.

 8. Regio Utrecht wordt het tweede Den Haag. Let maar op mijn woorden.

 9. Wat is het toch, elke keer weer, heerlijk om al die flauwekul te mogen lezen. Go girls!

 10. Oh ja wat dacht je

  ach ja er zijn altijd wel teams die het zichzelf een beetje lastig maken. Dit Schaerweijde is daar een aardig voorbeeld van. @Sukkels! ben het met je eens dat er veel gezeurd wordt, maar vind toch ook wel dat dit team het er zelf van maakt.

 11. In 2011 speelde Ajax in oefenwedstrijd gelijk tegen een derdeklasser, 10 maanden later was Ajax kampioen. OZ verloor in voorbereiding op dit seizoen van 1e klasser HCAS. OZ ook niet HK-waardig? DB speelde goed, SW speelde slecht. kan gebeuren en dan kan er zo maar 5-0 op de borden komen.

 12. Kees-Bert 0-1

 13. Zal je zien dat Kees kampioen wordt…

 14. Jullie moeten mij niet zo pesten.

  w.g. Kees

 15. Bert, het zegt idd niet alles. Heb die wedstrijd van Schaerweijde tegen SCHC gezien. En 2 HK-wedstrijden van Schaerweijde. Kampioen zullen ze niet worden. Wel en leuke kweekvijver voor de betere clubs.

 16. SW moet langzaam stapjes maken. 1e seizoen 11e, 2e seizoen 10e en dit jaar zullen ze 9e (of hoger willen) worden. Volgend seizoen 8e. Kan best. Dus in 2022/2023 kampioen… Met Kleinsman, Merkus, Lisonne, Ceulemans en “home grown” Phijffer, Dobbelaar, Schürmann en Van Lotringen dan als eind twintigers als de routiniers….

 17. Bert vroeg naar bed vanavond, je ijlt een beetje.

 18. ach wat een geklets toch allemaal.
  SW is idd niet goed, maar 1 ploeg moet toch onderaan staan. Laat dat lekker SW zijn, en lekker de play-outs spelen. Vinden ze heel gezellig daar in de Kuil!

 19. @jaja, als je onderaan staat dan degradeer je… niks geen playouts. SW eindigt nooit als laatste, wordt Laren of Tilburg

 20. Maakt allemaal niet uit of ze nu 10, 11 of 12 worden. Ze degraderen toch wel.

 21. @Bert, je SW-hart is wat groot. Jongens als Schurman en v Lotringen hebben echt niets te zoeken in de HK. Maar als SW wil bouwen aan de toekomst moeten ze investeren in jongens als Merkus en Lissone. Misschien kan Phijffer aanhaken. Je hebt echt niets aan jongens die topklasse hebben gespeeld.

 22. Schaerweijde heeft toch sinds ze erin zitten moeite erin te blijven. Dat zal dit jaar niet anders worden. Daarbij is de selectie dit jaar zwakker dan andere jaren. Ik denk dat een directe of indirecte degradatie dit jaar zeker tot de mogelijkheden behoort!

 23. hey ik weet niet hoor maar phijffer zit tegen de Nederlandse zaal selectie aan en er komt ook nog een goede middenvelder aan in de A die ook gaat aansluiten.

 24. Lieve Kasper, we hebben het hier over veldhockey, niet over zaalhockey. Leuk dat iemand daar tegen een selectie aanzit maar als je de gatenkaas in de achterhoede van SW ziet én deze achterhoede tegelijkertijd té oud is dan is het vragen om problemen.

Reageer