Westerhout: ‘Het vonkje waar we naar zochten was er eindelijk’

De heren van Schaerweijde kregen gisterenmiddag Den Bosch op bezoek. Met een 0-2 voorsprong voor de gasten door goals van Milan van Baal en Gijs Campbell voelde het eigen publiek voelde een kwartier voor einde, ondanks het mooie weer, de bui al hangen. Maar, met nog vijftien minuten te spelen deed Schaerweijde wat voor velen onmogelijk leek en kantelde de wedstrijd naar een 4-2 eindstand. Schaerweijde-routinier Sebastiaan Westerhout legt in het AD/Utrechts Nieuwsblad uit hoe zijn ploeg het heft toch nog in eigen handen wist te nemen.

Door goals van Leonard Posthumus Meyjes en Philip Engelkens weet Schaerweijde kort voor tijd langszij te komen. Centrale middenvelder Westerhout voelt op dat moment dat er nog meer in zit en zoekt de lange bal naar zijn spitsen. Als hij jongeling Ties Ceulemans in zijn ooghoeken ziet weglopen, slaat hij de bal hard in zijn richting. Ceulemans haalt op zijn beurt hard uit met zijn backhand en trakteert het dolblije publiek op een voorsprong. Als enkele minuten later ook Daan Lemmens het Bossche doel nog weet te vinden, zijn alle wolken boven de Zeister kuil verdwenen en is het feest op hockeyclub Schaerweijde. “Die pass naar Ties (Ceulemans, red.) was echt zo’n bal die al die jonge gasten van nu zouden hebben geflatst,” lacht Westerhout. “Ik hou zelf gewoon van slaan. Maar je moet dan ook weer niet bij me aankomen om een moderne backhand pass te geven.”

De maar liefst drieëndertig jaar oude mid-mid is een klassieke hockeyer. Hij verdeelt en heerst op het veld en gaat soms nog met jeugdige overmoed in gevaarlijke posities het verkeerde duel aan. “Een balletje terug is zo saai en risico’s nemen en pielen vind ik eigenlijk altijd wel leuk.” ” zegt Westerhout, die na dit seizoen stopt op het hoogste niveau. “Ik kan beter stoppen als ik het niveau nog aan kan. Ik heb nu nog drie jaar bij de club kunnen hockeyen waar ik ook begonnen ben. Ik vind het nog steeds erg leuk, maar heb het te druk met werk.” Na zeventien seizoenen hoofdklasse was dit voor Westerhout dus zijn laatste ‘Den Bosch thuis’. Een wedstrijd die hem vast en zeker nog lang zal bij blijven. “Ik zat even op de bank met Frits (Sträter, red.) en zei al: ‘Moet je kijken wat er allemaal aan publiek staat vandaag.’ Het vonkje waar we naar op zoek waren, vonden we eindelijk. En dan zie je dat we met alle inzet leuk kunnen hockeyen en zit alles ineens mee. Waarom kunnen we niet altijd zo spelen?”

 

Comments (5)

  1. Dat was inderdaad wel een mooie wedstrijd ja!

  2. Grote speler die Westerhout!

  3. Totaal onverwacht nog teruggekomen. Ik hoop dat Schaerweijde het goede spel zoals ook tegen kampong kan voortzetten.

  4. Schaerweijde laat zien dat investeren in jonge talentvolle jongens tijd kost, komt er nu in tweede helft van competitie uit. Ze zullen desondanks met Pinoké en Den Bosch moeten strijden om play-outs te ontlopen. Geef ze daarin goede kans al lijken Pinoké en Den Bosch makkelijker programma te hebben. Westerhout is mooie speler, goede hockeyer en gaaf dat-ie z’n carrière bij z’n jeugdclub eindigt.

  5. @klaas, wil je een zakdoek?

Reageer