Weusthof: ‘Het voelt af’

Voor Roderick Weusthof kwam er zaterdag in heerlijk weer een mooi einde aan zijn imposante hockeycarrière. ‘De Knoest’ vormde samen met spelers als Teun de Nooijer, Taeke Taekema en Floris Evers ‘Team Knoest’ en nam het op tegen zijn oud teamgenoten van Kampong Heren 1. 

De ruim 500 toeschouwers zagen hoe vader Hans Weusthof, spelend in het vriendenteam van zijn zoon, het winnende doelpunt maakte voor team Knoest. “Ik speel nog steeds in het Nederlandse team boven de 65+,” vertelt hij in het AD/Utrechts Nieuwsblad. “Ik word een jaartje ouder, maar ik ben nog fit genoeg om mee te doen.”

Na de wedstrijd kreeg Weusthof de ‘Knoest Cup’ aangeboden van Kampong. Een doel met in alle hoeken vier gaten waar toekomstige talenten in competitievorm hun strafcorners op kunnen oefenen. Waar Taekema en Weusthof nog missen, is het Melchior Looijen die de Knoest Cup officieel in gebruik neemt. Hij sleept poging acht raak.

Als aan Looijen wordt gevraagd wat Weusthof voor het Nederlandse hockey betekent heeft antwoord de oud-Kampong speler: “Vooral veel goals. Het is knap dat hij élk jaar zo constant heeft gepresteerd.” Ook Evers kan zich daarin vinden. “Hij maakt altijd doelpunten. Dan lijkt het zo vanzelfsprekend maar dat is het natuurlijk niet. Roderick was een liefhebber en heeft altijd moeten opboksen tegen het beeld dat hij internationaal niet goed genoeg zou zijn. De Olympische Spelen in London waren daarom ook zijn mooiste toernooi. Daar heeft hij ook op het hoogste podium laten zien dat hij een legende is.”

Na afloop van de afscheidswedstrijd vertelt de afzwaaiende topschutter dat hij blij is dat alle mensen die in zijn carrière zoveel voor hem betekenden er waren. “Ik ga het hockey missen, natuurlijk. Vooral het met elkaar op het hoogste niveau het hoogste doel nastreven is ooi. Maar ik ben bli met mijn besluit om te stoppen. Het voelt af.”

Reageer